Kaynpederim taklarma gz dikti bir fikir verin

Sakin verme!

Dügünde masraf yaptilar evlatlarina da yaptilar...

Allah'im ya hic anlayamiyorum su eski kafalari...

Bütün paralari al, takilari al... artik siz de bir ailesiniz ve gelecegin temellerini atmak zorundasiniz.

hastalansak veya işten çıksak hiç arayıpta sormazlar bile ihtiyacınız varmı diye sadece kendilerini düşünüyorlar yesinler içsinler gezseinler o kadar bugün evlilik yıl dönümüz bir kaç gün bir yerlere kaçıcaktık saolsun kayınvalidem çok anlayışlıdır oda gezmek dolaşmak istiyormuş birlikte gidelim dedikötükedihüso

şaşırdım doğrusu sana takılan hediyelikleri görümcen takıyormuş ailecek bir altın merakları var sanırım ilk baştan öbürlerinide vermeyecektin sen sakın bu elindekileride verme evdede tutma herşey olabilir merak ediyorum aileni hangi yüzle arıyorlar allah sabır versin

kusura bakmayın ama eşinizin ailesinin yüzsüzlüğüne de pes diyorum. düğünde takılan takılar gelinle damada kalır hemen ertesi günü istemek ne demek. tabiki ailesinin borcu olsa istese seve seve yardım edilir. fakat ilk gün yapılan hareketten sonra ailesinin bir borcu olduğundan bile şüphe ettim

Arkadaşım benimde altınlarım bankada kasa da ve eşimde ailesi de destekçim ben de olaki zor günlerimiz oldu ama gerçekten çok zor dediğimiz anlar dışında o kasadan çıkmayacağını herkes bilir hatta ben geçen yıl bir kaç çeyrek bozdurayım dedim eşim asla olmaz dedi. Onlar orada duracak dedi.sonra şükür hiç aklımıza dahi gelmez altınımız olduğu. sen de bunlar düğünde takılan hediyeler ve bize ait. Ve en zor günlerimiz için saklı duruyor de. Git bir bankanın kasasına koy ve kibarca veremeyeceğini anlat canım. ıleri de çocuğun olacak ne olacağı muallak yarına yatırım yapmak zordur. Bunları onların düşünmesi lazım ama ah bu kafalar yok mu...sakın verme. altına güvenip borç yapıyorlarssa bırak gidip 2. düğün yapsınlar kendi düğünlerini gelen altınlarla da borçlarını ödesinler:))

şaşırdım doğrusu sana takılan hediyelikleri görümcen takıyormuş ailecek bir altın merakları var sanırım ilk baştan öbürlerinide vermeyecektin sen sakın bu elindekileride verme evdede tutma herşey olabilir merak ediyorum aileni hangi yüzle arıyorlar allah sabır versin

düğün hem istanbulda oldu hem orduda burdaki düğünün bütünmasraflarını ben çektim davetiyeleri ben bastırdım hatta gelinliğim parasının bir kısmını kendim ödedim onların yaptığı beğenirmisin salonda erkek tarıfından bir kişi bile takı takmadı kayınvalideme verdi hadi bunu geçtim orduda beni evden aldılar düğün yerine gittik 10 dk.sonra bitti düğün takılar takılmış yenilmiş içilmiş en son ben yazarken ellerim titriyor daha neler neler yani

düğün hem istanbulda oldu hem orduda burdaki düğünün bütünmasraflarını ben çektim davetiyeleri ben bastırdım hatta gelinliğim parasının bir kısmını kendim ödedim onların yaptığı beğenirmisin salonda erkek tarıfından bir kişi bile takı takmadı kayınvalideme verdi hadi bunu geçtim orduda beni evden aldılar düğün yerine gittik 10 dk.sonra bitti düğün takılar takılmış yenilmiş içilmiş en son ben yazarken ellerim titriyor daha neler neler yani

demekki yakınlarına dediki düğün öncesi düğün masrafları için bana verin demiş olabilir..
ayıp etmişler bunun üstüne birde istemeleri çok ayıp sonulçta senin tarafın takıyor bunları...

bunun eğrisi doğrusu yok tatlım..
sadece onlar bana lazım ..
biz daha yeni evliyiz başka yatırımımız yok..
bunlaı size veremem deyin..
eğer böle sölemezsen o bilezikler sendn gider..
gittikten sonra onlarla kussende ağlasanda faydası yok..nasıl olsa bi sure sonra barışırlar sen en iisi şimdiden o şekilde söle ondan sonra en fazla bikaç gun kuser barışırlar...bu suredede sen kafanı dinlersin...

olay çıkarırım valla.. böyle terbiyesizlik çingenelik olur mu.. asla ve asla taviz vermeyin.. aranız bozulacaksa bu yüzden bozulsun...

nasıl yani,düğünde takılar sana değil kayınvalideyemi takıldı damat tarafından.:1shok:

Bence kusura bakmayın kendi ailemin çok borçları vardı onlara verdim de..
sonuçta senin eşinin ailesi varsa senin ailen de var.

ya gülüm neyap diyimmi ben öyle yaptım ev alınacaktı daha ben 6 aylık gelindim takılarımı istediler çünkü evi bana alıyorlardı bende aileme söyledim kayınpederime babam dediki kendi yaptıklarını alabilirsin hatta senin yaptıklarının parasını ben sana verim ama amcam kabul etmedi olmaz öyle şey die bende onların yaptıklarını onlara verdim ve benim tarafımdan gelenler hala duruor ne eşim karışabilir ne onlar çünkü onlar benim hakkım sende onlardan olanları ver onlara kurtul yada vermemk için diren o verdiklerim hala benim içimdedir..sanada bişeyler kalsın hastalık var sağlık var darlık var unutma...

onlar senın gelecegın ...
kesınlıkle verme haa cok acızlesırlerse onların takdıklarını yuzlerıne atardım..

sadece onların taktıklarını verince kurtulacağımı bilsem hemen veririm ama sonu gelmeyecek gibi bunlar çok anormal bir aile yani yazsam kitop olur kayınvalidem gece yatak odama girdi bu kadar benciller işte

hani hayırlı olsun falan diye düğüne gelenler görüşür düğün sahipleriyle işte o aralarda gidip kayınvalidemin eline vermişler

ee pes demek baştan bana vereceksiniz demiş kayınvaliden.
sakın vermeyin sakın. onların maddi değeri olduğu gibi manevi değeride var...

o kadarını kabul etmiyor onların taktıklar o kadar bile yapmıyor illaki bizim tarafın taktığı takıları alıcak düğünde bana hediye gelen bileklikler görümcemde hiç utanmadan takıyor

aaaaa şaşıdım kaldım.hem kendi taktıkları hem ailenin taktıkları..ne cesaret yaa..sakın verme şekerim..onlar masraf yaptı da senin ailen yapmadı mı..1 yılda ödeyememişler mi borçlarını..borca gitti de, annemler istedi verdim ,geriye de bişi kalmadı de..madem geri isteyeceklerdi o zaman sizin için bişi yapmasalardı,kendi kendinize evlense idiniz..onlar senin hakkın,anne bana olarakta oğullarını evlendirmek onların görevi

bence sen bu durumu babana söyle en iyisi bu bak eşinin ailesi ne derece önemliyse senin ailende o derece önemli sonra baban öğrenip sana kızabilir ilk işin bu durumu babana anlatmak olsun yada annene anlat ama eniyisi baba....

Allah ailelerimizi başımızdan eksik etmesin inş...

benim eltimde kızını evlendirdi..kınada kız tarafı taksın düğünde takmasın demiş ki ben kınaya gitmemiştim düğüne giderim diye.neyse düğünede sadece erkek tarafı geldi,kız tarafı yoktu.yani birkaç elti vardık o kadar.takı olacak,erkek tarafı hep erkeğe taktı,kızın boynu boş kaldı..takayım dedim,eltim benden aldı altını..neymiş kayınvalidesi el koyarmış..onlar kendi taraflarının takdığını alacakmış ,eltimde kendi tarafının...böyle iştee

güzelim sende mesafeli dur ne demekmiş yatak odasına pat die girmek nekadar ayıp kapını kilitle sizinkilerden herşey beklenir birlikmi oturuosunuz ayrımı...

Back
X