Kaynpederim taklarma gz dikti bir fikir verin

canım ailen demedi mi altınlar bizim taraftan takıldı zaten kızımın hakkı diye onlarda utanma yoksa sizde de olmasın ailen ayıp olmasn saygılı olalım dedikçe olan size oluyor yaa ne ayıp şey

Yaptıkları masraf kadar parayı verin gerisi sizde kalsın gerisini koklatma.O hediyeler size verildi kayınvalidenle kayınpederine değil.

canım senin kendi ailende pasifmiş ne diyim yaaa....
benim annemi arıycaklar annem paralar valla...
eşinin pasifliğinide sen düzene sokacaksın çekinme konuş bize ne yaptılarki şimdi istiyorlar ya kötü günümüz olursa ne yapacağız kim yanımızda olacak de...
senin bundan sonra hayatında sadece ben varım bizim ayrı bi evimiz var sen kendi yuvanı düşün de....
amaaannnn konuşuyorum ama bakma atıp tuttuğuma ben verdim geldimi geri yok...
kötü günümüzde kim vardı yanımızda hiç kimse...
CORUMMLUcadi bir ben iki...
işte bize bakta feyzal..
giden geri gelmez..
gün gelir oturur ağlarsın....

E zaten hediye gelenleri aldılar diyorsun,ki onları bile almamalıydılar.Ya da onlar kendi tarafının taktıklarını alıyorsa senin ailen de senin tarafının taktıklarını alsın o zaman madem öyle.Olur mu öyle şey ya,düğünde atsınlar havalarını şu kadar takı taktık diye millete,sonra geri istesinler,oh ne ala!Bence hiçbirini verme,kaçak da oynama,kesin bir dille söyle bunlar benim hakkım veremem diye,yoksa şimdi geçiştirsen biraz sonra bunlar seni yine rahatsız edecekler,göz koymuşlar bir kere.Siz de eşinle konuşarak ya bankaya yatırın ya da başka bir şekilde değerlendirin.

Bu topiğe daha önce yorum yazmıştım ama dayanamayıp yine yazmak istedim.

Ay nasıl terbiyesiz insanmış bunlar ya, utanmadan bi de patronunu mu aramışlar. Aileni aradıklarını biliyordum onları bile aramaları çok saçma ve ayıp ama patronunu aramaları artık bardağı taşıran son damla olmuş.
Sen bişey demiyormusun peki. Siz ne hakla benim patronumu ararsınız, rezil ettiniz beni falan deseydin ya.
Kusura bakma ama sen de eşin de pasif kalmışsınız.
Bilmem ki, versek mi acaba, düşünelim biraz falan diyorsanız onlar da peşinizi bırakmaz işte böyle. Aileni ararlar, Patronu da.. hatta yakında gazetlere falan ilan da verirler. Ana haber bültenlerin de falan da seyredersek hiç şaşırmam.

Kesin konuşacaksınız arkadaşım. Ister darılı, ister kırılın, isterseniz birdaha evimize adım atmayın ama Vermiyoruz diyeceksiniz.

Ha baktın ki yine susmuyorlar, biz onları şu şartlarda aldık, zorlukla aldık falan diyip işi iyice ileriye götürüp helal etmiyoruz falan da derler bunlar. Hoş helalden haramdan anlayan insanlar olsalar sizin hakkınız olan altınları almazlardı ya. Işte o şekilde derlerse o zaman atın suratlarına onların taktığı kadarını. Kendi yakınlarımın ve ailemin taktıklarını da kendi aileme verdim, onların da durumu sıkışık, borçları var, düğün zamanı onlar da epey masraf etti dersin. Gerçekten de git ailene teslim et. Onlar da senin adına biriktirsin ya da bankaya yatırsın. Hiç bişey diyemezler. Niye verdin mi diyecekler. Eşin de bişey diyemez. Sonuçta onların taktıkları onun ailesinin hakkıysa sizinkilerin taktıkları da senin ailenin hakkı olsun madem.
Ay ne sinir insanlar ya. Herkes çoluğuna çocuğuna düğün yapıp masraf ediyor, hiç de takılan takıları geri istemiyor. Sen altın vericeksin, kayınpederin zevk sefa alemlerinde harcıyacak, görümcen de nispet yapar gibi koluna takıp gezecek. Sizin de gıkınız çıkmayacak. Iyi valla ne kadar sabırlısınız.

Ay nasıl terbiyesiz insanmış bunlar ya, utanmadan bi de patronunu mu aramışlar. Aileni aradıklarını biliyordum onları bile aramaları çok saçma ve ayıp ama patronunu aramaları artık bardağı taşıran son damla olmuş.
Sen bişey demiyormusun peki. Siz ne hakla benim patronumu ararsınız, rezil ettiniz beni falan deseydin ya.
Bilmem ki, versek mi acaba, düşünelim biraz falan diyorsanız onlar da peşinizi bırakmaz işte böyle. Aileni ararlar, Patronu da.. hatta yakında gazetlere falan ilan da verirler. Ana haber bültenlerin de falan da seyredersek hiç şaşırmam.

Kesin konuşacaksınız arkadaşım. Ister darılı, ister kırılın, isterseniz birdaha evimize adım atmayın ama Vermiyoruz diyeceksiniz.

Ha baktın ki yine susmuyorlar, biz onları şu şartlarda aldık, zorlukla aldık falan diyip işi iyice ileriye götürüp helal etmiyoruz falan da derler bunlar. Hoş helalden haramdan anlayan insanlar olsalar sizin hakkınız olan altınları almazlardı ya. Işte o şekilde derlerse o zaman atın suratlarına onların taktığı kadarını. Kendi yakınlarımın ve ailemin taktıklarını da kendi aileme verdim, onların da durumu sıkışık, borçları var, düğün zamanı onlar da epey masraf etti dersin. Gerçekten de git ailene teslim et. Onlar da senin adına biriktirsin ya da bankaya yatırsın. Hiç bişey diyemezler. Niye verdin mi diyecekler. Eşin de bişey diyemez. Sonuçta onların taktıkları onun ailesinin hakkıysa sizinkilerin taktıkları da senin ailenin hakkı olsun madem.
Ay ne sinir insanlar ya. Herkes çoluğuna çocuğuna düğün yapıp masraf ediyor, hiç de takılan takıları geri istemiyor. Sen altın vericeksin, kayınpederin zevk sefa alemlerinde harcıyacak, görümcen de nispet yapar gibi koluna takıp gezecek. Sizin de gıkınız çıkmayacak. Iyi valla ne kadar sabırlısınız.

bunu yapabilirsin:lepi:

Yok bu işin için de başka iş var.Kimse bu kadar yüzsüz olamaz bence damadın evvelden babasıyla başka bir anlaşması falan var..

ay patronunuda mı aramış.pes yani...güzelim söylenir söylenir susarlar.sen boşver ve kafanı takma..git bankaya koy, kasaya koy.orada kalsın..her sorduklarında da yok de...onlar yılmıyorsa sende..hatta onların taktıklarını bile verme.......

oof ooof

düğün için en fazla 10.000 tl.masraf yaptılar hediye gelen takılar 35.000 tl.yi geçti bana kuruş bile vermediler:1no2:sadece kendi taktıkları takılar o kadar bende ağzımı açıp tek kelime bile söylemedim balayında daha düğünün ertesi günü:bbo:çok borcum var diyip kendi taktıkları ve annemlerin taktığı bilezikleri istemek için aradı derken bir senedir oyalıyorum ama kurtuluşum yok gibiCADIARZU

sizce ne yapayım kendi taktıklarınıda verip kurtulayımmı?

canım bi senedir vermediğine göre borçları ödemiş olmalılar demekki verdiğin için eşin bişey demiyoki bunca zaman oyalamışın
verme derim onların siizn
çoçuk evlendirmek kolay değil tabi
borçları çoksa sizden daha uygun bi dille isteyebilirler

onlar sizin, olur mu hiç böyle bişi, madem iki yüzlülük yapmayıp düğünden önce konuşsalardı açık açık bak biz bunları ele güne karşı takıyoruz kızım ama çok zordayız sonra alırız deselerdi madem dürüst olsalardı, benim annemede aynısını yapmış dedemler annem hemen bi arsa almış 10 sene öncede o arsa yaşadığımız yerin en güzel mevkiinden bi daire etti,tavsiyem uzak yakın deme bi arsa al.Hatta üstünede borçlan ki seslerini kessinler manayla bi malın olur.

Walla hayretler içinde okudum topiği, tırnaklarımı yedim eski yaşadıklarım aklıma geldi. Altınlarımı vereyimmi diye sorman hata hukukta bile geçer güzelim altınlar gelinindir. Ağlasınlar, sızlasınlar boşşşşvvvvvvvveeeeeeeerrrrrr. Eşini de dinleme sakın. Altınları isterlerse tekrar benim bileziklerim kızınızın kolunda, ben de düğünde takılanları istiyorum, neden el koydunuz de, baskın basanındır şekerim. Dinsizin hakkından imansız gelir derler. Eşinin de başının etini ye bilakis, koca kısmı pek düşkün olur ailesine verir walla, uçar gider takılar bakar kalırsın, için içini yer sonra. Ben kayınvalde yüzünden boşandım, dayanamadım. Onlar da düğünde bişey takmadılar, sonra ay size ne çok takı takıldı naaptınız onları demişti, sattım yedim demiştim ağzıma sağlık. Güzelim eşini üzmek istemiyorsun ama buradaki herkesin dediği gibi yüz verirsen astarını kurtaramazsın. Ay sinir oldum Allah (CC) kolaylık versin ya. Lavanda da demiş ev al borçlan ayaklarını kes

Son düzenleme:
o altınları bir şekilde değerlendir ev al kalanını kredi çek bir şekilde onlara vermemek için elinden geleni yap. bu ne terbiyesizliktir anlamadım sakın verme onlar istemeye utanmıyor sende vermemeye utanma.

canım ailen demedi mi altınlar bizim taraftan takıldı zaten kızımın hakkı diye onlarda utanma yoksa sizde de olmasın ailen ayıp olmasn saygılı olalım dedikçe olan size oluyor yaa ne ayıp şey

aynen öyle canım bizimkiler ne kadar nazik davranırsa onlar o kadar kaba oluyorlar eee kimseden destek gelmeyince arada ben kalıyorum ama 1 gr.bile altın vermiycem düğündeki takılardan zaten bir şey almadım istemedim benden daha bir şeye isteyemezler diyordum ama bu kadar aç gözlüymüşler

ben kısaca şöyle özetleyim daha evlenmeden nişanlıyken nişan takılarımı istediler vermedim nişanlım askere gitti kredi kartlarını hep ben ödedim düğün için alışverişe geldiler alıcakları koltuk takımı yemek odası takımı halı tül bu kadar gerisini her şeyi ben hazırlamıştım zaten adam gelmiş demesini senetle alıcam düğünden sonra ödersiniz çıldırdım ben senetleri kendi üzerine yaptırdı ben öderim dedi takı için zaten şu kadar takılıcak bir şey söylenmedi söylenmezde zaten neye gücünüz yetiyorsa onu takın dedik takılardan hiç bir şey vermediler bende istemedim daha sonra isteyemez utanır dedim ama ertesi günü bilezik istedi yani anlatılıcak o kadar şey varki sayfalar yetmez

ikinci düğün orduda oldu o gece mecburiyetten orda kaldık sabah kuşadasına gidicez bu arada balayına gidiyoruz diye kıyametleri koparıyorlar akşam herkes toplandı kaplıcalara gittiler(borcumuz var diye ağlayan insanlar)köy evinde dağın başında ne ışık var ne gelen ne gecen çamlarda korkuluk bile yok akşam saat 21:00 dilenci geldi kapıya ne işi var o saate dilencinin dağın başında?annemleri aradım abim geldi takıların hepsini gönderdim bir yatak hazırlamışlar kapıdaki it yaztmaz yatakta bende kayınvalideme bohçaya koyduğum nevresimi çıkardım serdim demesinmi bana sen getirdiğin hediyeyi kendinmi kullanırsın ben onu kızımın çeyizine koyucaktım bende çarşafı attım önüne hadi benden geçtimde oğlunu bu çarşafta uyumasına nasıl için elverdi ben seni istanbulda böyle yatakdamı yatırıyordum dedim ne varmış carşafta diyor beyaz bir çarşaf ama ayyakkabıyla basmışlar üzerine 37 numara okunuyordu ya hatırladık içim cız ediyor

kafamçokkarıştı yuh diyorum başkada birşey demiyorum...senden uzak bilmem nereye direk...kötükedihüso

Kızım bikere kirada mı oturuyosun onların dairede mi?
Ben evlenir evlenmez ziraat bankasında annemle ortak kasa kiraladım.Elimde yüzük var bitek..Onları kocama vercem ama ev alırsa satıcam..Nakit-kredi derken biter..Önemli olan paranın çar-çur olmaması..Bence bodrum katı bile olsa kocanla gelir getirecek bişiy al-dükkan veya ev veya arsa..

eşinin ailesiyle yılda 1 veya 2 kere görüşmeni tavsiye ediyorum şokumm altınları vermek ne demek düğünde takılan diğer altınlarıda iste yüzsüzlükse sende yüzsüzlüğünü yap insan olana insan gibi davranılır nabza göre şerbet ver akıllı ol ( gerekirse bizde sıkışığız düğnde takılan altınları istiyorum de ama tatlı dille oyna rol yap ) agresiif diil yavaş sakin...:olmaz: çok yüzsüzler ya nasıl tahammül ediyorsun allah yardımcın olsun :oklava:

Son düzenleyen: Moderatör:
bence de sakın verme altınlarını. uzatıp durma, veremeyiz bizim başka yatırımımız yok, tek birikmişimiz onlar de. bir daha isteyemezler. ama kesin cevap vermezsen alana kadar yakandan düşmezler.

Back
X