• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynvalide ile ayn Apartmanda oturmak doru mu?

arwen85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
500
19
98
39
Ankara
merak ettigim konu bu hiç eşinnin ailesiyle aynı apartmanda oturanlar varmı..ben yakın oturmayı kendim istedim..şimdi evi hazırlıyoruz..sizce iyi olurmu...tecrubelilerden yardım bekliyorum....daha elenmedim ama en kısa zamanda evlinicez..sizce dogru mu yaptıgım..erkek arkadasım bu duruma cok sevindi aileside öyle...kafam karıstııı şimdidenn

valla kişisine göre değişir,fakat ister istemez iç içe olacaksınız sorunlar çıkabilir.çok iyi geçinenlerde var .kaynanasına bağlı

senin kişiliğinede bağlı evine zırt pırt girilecek .yemeklerde beraber olmak istiycekler. arabayla biyere giderken peşine takılcaklar gittiğiniz her yeri söylemek zorunda kalcan kaynana evini temizlemeni yada kendisi senin evini temizlemek isteyecek.tartıştığınızda ne oldu diye kapıya gelicekler.herşeyinizi bilecekler .v. b. gider gider........ :olmaz:

evet aslında kalabalık ailem olmadıgı için benım kendi tercihim kalabalık iç içe olması..bu yüzden istedim ben..yoksa erkek arkadasımın başka evide var ama hem anneme hem onun annesine uzak..ama kayınalidem ile aynı binada oturunca annemede cok yakın olucak 5 sokak var arada cunku..hem kalabalık olucaz hem yakın...erkek arkadasımın anneside cok sakın yapıda karısan biri degil..kendisi cok cekmiş kayın validesinden eşi tarafından da ezilmiş bana anlattı herşeyii..bilmiyorum tek istedigim kalabalık sıcak bir ailem olsun..inşallah istedigim gibi olur...

herkesin bildiği kendi yaşadıklarıyla sınırlıdır tabi.benim eşimin aileside evlenmeden önce hiç bişeye karışmazlardı.evlendikten sonra değiştiler .gerçi onların hareketlerinden normal olmadıkları belliydi .bu kadarınıda beklemezdi tabii.benim sorun maddiydi.kaynanamlar maddi olarak eşime yardım etmediler.cüzzi rakam bişeyler yaptılar .eşim kendisi ev yaptı sıfırdan ,araba aldı.maalesef düğün günü eşimin takılarını almak istediler, çirkinleştiler.işlerini bozdular eşim onlara baksın diye vesayre .eşimin ailesi de kalabalık hepsine eşimi ve beni kötülemiş.bizim haklı olduğumuzu bilenler bile bize karşılar.şimdi kaynanamlar alt katımda slm bile vermiyorum.kimseylede konuşmuyoruz ailesinden.

herkesin hikayesi farklı sen kendi yaşadıklarına isteklerine göre karar vermelisin. ama en iyisiyle bile yüzde 95 sorun çıkar diyorum.ailene yakın olduğun için tercih ettiğini söylüyorsun bir problem olsa annen kayınvaliden var diye çekinir gelmeye bu benim düşüncem tabi..ya da yaşayıp görüceksin

gercekten cok zormus yaşadıkların..çok üzüldüm gercekten..neden çirkefleşiyo bu insanlar anlamıyorum..anlaşmak varken cook sinir bozucu bir durum..allahtan erkek arkadasımın maddi problemi yok..cok da iyi bir işi ve kazancı var..sadece olumsuz olarak arada 13 yaş farkımızın olması..birde iş iyice ciddiye dökülünce cok korkar oldum evlilikten..istiyorum ama korkuyorum..eşim işi geregi sürekli uçuşlara gidicek ve ben ede tek kalıcaktım..bir bakıma aslında iyi benım için..tek olmıyıcam..yanlızlık allaha mahsus evlenince ailesiylede evleniyorsun bunu biliyorum ama şimdilik iyiler.ama bilmiyorum bu korkularımı nasıl yenicem..elenmek istiyorum ama içim cok buruk mutlu olamıyorum..normal mı bu acabaa

merak ettigim konu bu hiç eşinnin ailesiyle aynı apartmanda oturanlar varmı..ben yakın oturmayı kendim istedim..şimdi evi hazırlıyoruz..sizce iyi olurmu...tecrubelilerden yardım bekliyorum....daha elenmedim ama en kısa zamanda evlinicez..sizce dogru mu yaptıgım..erkek arkadasım bu duruma cok sevindi aileside öyle...kafam karıstııı şimdidenn
Canım kişiye göre değişir elbette :)) ŞenizBen kendi adıma pek istemezdim herhalde .Ayrıca oğlum evlenince aynı apartmanda ya da çok yakın olmak istemem .Belki kızımda da aynı düşünebilirim .Çünkü ister istemez yaşadıkları sorunlar bize yansıyacaktır.Belki kendi aralarında çok kolay halledecekleri problemler , biz ailelerin karışmasıyla büyüyebilir .Ama yine de çok iyi anlaşan gelin ve kayınvalideler var.Şimdi sen bir karar vermişsin demek ki anlaşacağını düşünüyorsun .Zaten geri dönüş hoş olmaz canım Bu arada kayınvalide olacak yaştayım:))).Sevgiler ve mutluluklar

Son düzenleme:
huzursuz hissetiğine göre kendini ,kafana takılan şeyler oldumu diye düşünüyorum.kendi annene yakın bir ev tutsan çoğu kişi kayınvalidesinden annesi gibi davranmasını bekliyor ama maalesef ..

ben evde rahat giyinirim mesela devamlı evin toplu olcak hazır olda bekliceksin .kayınvalidenle yaş farkın var anlaşcakmısın .insan yeri geliyo kendi annesiyle ters düşüyo laf söylüyo barışyo çünkü annen nazın geçer .ama kaynanayasöyleyemessin yutmak zorundasın aman bir problem olmasın diye.
Niye kendini sıkıntıya sokuyosun ki ,ilerde baktın çok anlaştın o zaman taşınırsın

huzursuz hissetiğine göre kendini ,kafana takılan şeyler oldumu diye düşünüyorum.kendi annene yakın bir ev tutsan çoğu kişi kayınvalidesinden annesi gibi davranmasını bekliyor ama maalesef ..

ben evde rahat giyinirim mesela devamlı evin toplu olcak hazır olda bekliceksin .kayınvalidenle yaş farkın var anlaşcakmısın .insan yeri geliyo kendi annesiyle ters düşüyo laf söylüyo barışyo çünkü annen nazın geçer .ama kaynanayasöyleyemessin yutmak zorundasın aman bir problem olmasın diye.
Niye kendini sıkıntıya sokuyosun ki ,ilerde baktın çok anlaştın o zaman taşınırsın

aslında kafama takılan bişey yok..mutluyum ama birazda hüzünlüyüm acıkcası..bunların hepsi olası şeyler dogru söylüyorsun..bilmiyorum ben cok iyi niyetli biriyim galiba..sırf kendimi degil onlara da yardımcı olmak için yakın olmayı kendim istedim..inşallah mutlu oluruz..inşallah anlarısız..denemeden de bilemeyiz dedigin gibi...allah hayırlısını versin inşallah

Her iki taraf da ne kadar iyi niyetli de olsa denemeden bilemezsiniz.
Samimi olursun sonra sorunlar çıkar, mesafeli olursun soğuk derler. Ben her zaman uzak olmaktan yanayım.
Sürekli içiçe olmak insanı kısıtlar. Bir bakıma kendine ayıracağın zaman azalır, kendi kararlarını da her zaman kendin veremezsin.
Madem öyle düşündünüz olmazsa taşınırsınız sonradan.
Bunları dert edeceğine keyfini çıkar. Mutlu olmaya bak.
her şeyin çaresi vardır.

Ben de istemezdim.Dipdibe oturmanın ne gereği var diyenlerdenim.
Vıdı vıdıyı,lafı sevmediğim için uzak dururdum,ama oğlu elbette annesine-babasına zırt pırt gidebilir.
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın...kaydirigubbakcemile3

evet aslında kalabalık ailem olmadıgı için benım kendi tercihim kalabalık iç içe olması..bu yüzden istedim ben..yoksa erkek arkadasımın başka evide var ama hem anneme hem onun annesine uzak..ama kayınalidem ile aynı binada oturunca annemede cok yakın olucak 5 sokak var arada cunku..hem kalabalık olucaz hem yakın...erkek arkadasımın anneside cok sakın yapıda karısan biri degil..kendisi cok cekmiş kayın validesinden eşi tarafından da ezilmiş bana anlattı herşeyii..bilmiyorum tek istedigim kalabalık sıcak bir ailem olsun..inşallah istedigim gibi olur...

ben altlı üstlü oturuyorum kayınvalidem evlenmeden önce nasılsa şimdide o şekilde..
gayet iyi anlaşıyoruz..karşılıklı saygı ve sevgi bunun altın kuralı..
benim kayınvalidemde kayınpederinden çok çekmiş zamanında o yüzde bana hiç karışmaz etmez..biz genelde kendimiz gideriz pazar kahvaltısına aşağıya ya da haftada 3 kere dışarı çıkıosak birinde onlarla çıkarız..onlar istediğinden değil biz davet ediyoruz öyle bir mecburiyetim yook ama seviyorum onları hatta benim ailem başka şehirde olduğu için en yakın sırdaşım dostum benim kayınvalidem..görümcem benden küçüük onu da severim ama o da başka şehirde üni okuyor o geldimi hep beraber çıkarız dışarı...bazen haftasonu beraber tatile gideriz yazın...yani böyle şirret birine denk gelmediğin süece sen ii isen herkes iyi tatlım...istisnalar hariç..umarım mutlu olursun..

Eşimde bende istiyoruz ama malesef ikimizin ailesi de kabul etmiyorlar. Bizden uzak durun diyorlar. Bu söylediklerim şaka değil gerçek.
Yani ben isterdim yakın oturmayı, annemle yakınım bir sorunumuz yok, her iki tarafta anlayışlı olursa sorun olmaz.

bende eltim ve kayınvalidemle aynı apartmanda oturucam yakında ve hiç endişem yok ,karşı tarafı iyi tanıdıktan sonra ve sende saf değilde gözü açık ve ılımlı biri olduktan sonra sorun çıkmaz
hatta daha bile iyi olur ,ohh akşamları koyarsınız çayı balkonda içersiniz ne güzel ,çocuğun olursa emanet edebilirsin ,temizlik yaparsınız beraber ,yani birazda iyi yönden bakın hep yok karışır yok
haber vermek zorunda kalırsın filan deniliyor ..ver ne olacak saygıdır bu ,çalarsın kapısını anne ben şuraya gidiyorum bişey lazımmı de,yada sende gelmek istermisin de ..bizlerde yaşlanıcaz çoluk
çocuğumuz var ,bize de insan muamelesi yapılmasını istiyorsak lütfen büyüklerimize de öyle davranalım..şimdiden hayırlı olsun canım ,bence doğru karar..

Son düzenleme:
bende eltim ve kayınvalidemle aynı apartmanda oturucam yakında ve hiç endişem yok ,karşı tarafı iyi tanıdıktan sonra ve sende saf değilde gözü açık ve ılımlı biri olduktan sonra sorun çıkmaz
hatta daha bile iyi olur ,ohh akşamları koyarsınız çayı balkonda içersiniz ne güzel ,çocuğun olursa emanet edebilirsin ,temizlik yaparsınız beraber ,yani birazda iyi yönden bakın hep yok karışır yok
haber vermek zorunda kalırsın filan deniliyor ..ver ne olacak saygıdır bu ,çalarsın kapısını anne ben şuraya gidiyorum bişey lazımmı de,yada sende gelmek istermisin de ..bizlerde yaşlanıcaz çoluk
çocuğumuz var ,bize de insan muamelesi yapılmasını istiyorsak lütfen büyüklerimize de öyle davranalım..şimdiden hayırlı olsun canım ,bence doğru karar..

çok güzel yazmışsınız...akşamüstü yapılan keklerle böreklerle beraber çay iiçmenin sabah kahvesi içmenin zevki parayla satın alınamaz:))

ay canım sen ne kadar tozpembe bakıyosun böle umarım öle olur.Ama içine girince öle olmuyo..

ben 2 buçuk yıllık evliyim eşimle üni de tanıştık 2 yıl sonra evlendik bende kendim istemiştim eşimin ailesine yakın olmayı çünkü istanbul ulusta çok güzel bir sitede hazır evleri vardı daha fazla masraf olmasın hemde ev güzel dedik bizimki giriş katı onunki 3. kat benim için problem olmaz nasıl olsa iyi anlaşıoruz dedim. demez olsaydım o ben gelinime hiç karışmam diyen kadın gitti yerine bizi tamamen himayesine alan takıntılı bir tip geldi. hergün yemek yapmama rağmen benim oğlum bunları yemez dedi tabak tabak yemekler indirdi ben evde yokken evime girdi temizleticem ayağında bütün evin heryerini deiştirdi. inanmayacaksınız bir gün evime bir geldim evde misafir ağırlıyor hemde benim evimde benden habersiz. onlara gelen her misafir bizede geldi yada biz yukarıya çağırıldık. kendi balkonumuzda arkadaşalrmızla oturduk eğilip aşağıya artık geç oldu diye bağırdı. alışveriş yapıp torbayla eve gelemiyodum karın para harcıyo diyolardı. giriş çıkış saatlerim balkonlardan gözetleniodu. ayy daha neler neler en son 6 aylık hamileyken birbirimize girdik eşim Allaha şükür benim yanımda oldu o halimle 10 gün içinde ev bulduk dayadık döşedik taşındık hamile halimle yani. doğumdan 15 gün önce barıştık şimdi evime bile gelmeye yüzleri yok terbiyesiz aşağılık insanlar.

BıR KEZ DAHA HATIRLATAYIM BEN BU ıNSANLARI ÇOK FARKLI TANIYODUM HATTA BıZ NıŞANLIYKEN EŞıM ASKERE GıTTı YALNIZ KALMASINLAR DıYE HAFTADA 1-2 GıTTıM ONLARDA KALDIM HASTA OLDU GıTTıM YARDIM ETTıM ONUNLA GEZMELERE GıTTıM ARKADAŞLIK ETTıM. ÇOK FARKLILARDI ARKADAŞ GıBıYDıK. EVLıLıKTEN SONRA HERŞEY DEĞıŞTı O YÜZDEN HııııÇBıRŞEYE GÜVENME AYNI APARTMANDA SINIR ÇıZEMıOSUN EVıN YOL GEÇEN HANINA DÖNEBıLıYO. BEN BASKIN Bı ıNSAN OLMAMA RAĞĞMEN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞINCA BUNLAR OLDU. DıKKAT ET ŞANSIN VARSA BAŞKA BıRYERDE OTUR.

Son düzenleme:
ben 2 buçuk yıllık evliyim eşimle üni de tanıştık 2 yıl sonra evlendik bende kendim istemiştim eşimin ailesine yakın olmayı çünkü istanbul ulusta çok güzel bir sitede hazır evleri vardı daha fazla masraf olmasın hemde ev güzel dedik bizimki giriş katı onunki 3. kat benim için problem olmaz nasıl olsa iyi anlaşıoruz dedim. demez olsaydım o ben gelinime hiç karışmam diyen kadın gitti yerine bizi tamamen himayesine alan takıntılı bir tip geldi. hergün yemek yapmama rağmen benim oğlum bunları yemez dedi tabak tabak yemekler indirdi ben evde yokken evime girdi temizleticem ayağında bütün evin heryerini deiştirdi. inanmayacaksınız bir gün evime bir geldim evde misafir ağırlıyor hemde benim evimde benden habersiz. onlara gelen her misafir bizede geldi yada biz yukarıya çağırıldık. kendi balkonumuzda arkadaşalrmızla oturduk eğilip aşağıya artık geç oldu diye bağırdı. alışveriş yapıp torbayla eve gelemiyodum karın para harcıyo diyolardı. giriş çıkış saatlerim balkonlardan gözetleniodu. ayy daha neler neler en son 6 aylık hamileyken birbirimize girdik eşim Allaha şükür benim yanımda oldu o halimle 10 gün içinde ev bulduk dayadık döşedik taşındık hamile halimle yani. doğumdan 15 gün önce barıştık şimdi evime bile gelmeye yüzleri yok terbiyesiz aşağılık insanlar.

Allah kurtarmış arkadaşım bene senin gibi alt üst oturuyorum ben onları iyi sandım onlarda meğer beni sessiz diye aptal sanmış .evlendikten sonra ben onların iyi olmadığını onlarda benim aptal olmadığımı gördüler .ama eve sokmuyorum slm bile vermiyorum .herkes anne baba olamıyor işte bende ilerde ev alıp taşınmayı düşünüyorum :1no2:

Back
X