• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynvalide ile ayn Apartmanda oturmak doru mu?

eger benım annem gıb ı kayınvalıdelık yapıcaksa
neguzel ıkı sokak otemızde annem mısafır gıbı gıder gelır bı sey olursa yardım eder
ama esımın aılesı gıbı bı aıle ıse yandın ozelın hıc bıseyın kalmaz
ah cnm nıye ıstedınkı aynı apartmanı nedemısler
tatlı gıt tatlı gell ..

bencede tatlı git tatlı gel..şakkıdı

arkadaşım yol yakınken dön asla ve asla aynı apt. değil aynı sokakta bile oturma hayatımın en büyük yanlışı diyebilirim .. gelen misafirimden tut (o iyi onla görüş bu kötü bunu bi daha eve alma gibi)evime aldığım herşeyime müdahil oldular.. kapımızın dibindeki çöp kutusuna çöp dahi atamadım bi sokak sonrakine attım çünkü attığım çöpü karıştırdı aa bu atılırmı ..gece banyomun sesinden gündüzde 3 yaşındaki oğlumun merdivendeki ayak sesinden rahatsız oldular( çok sert basıyomuş )ki abartısız çok çok uslu bi çocuktu oğlum bi küçük arabayla sesini çıkarmadan saatlerce oynardı.. kardeşlerim gelirlerdi daa geçen geldiler gene gelmişler die yüksek sesle laf vurşturmalar(geçen dediğide en yakın 1 aydır )bi yere gidersin çağırırsın naz eder çağırmazsın surat eder..valla hepsini anlatsam heralde evlenmekten cayarsın allahtan eşim bütün bunları çekmeye değer bi insan saolsun hep yanımda oldu bana sevgisini ilgisini hiç eksik etmedi..iyi düşün hep idare eden konumunda olmaktan sıkılmayacaksan ne ala otur derim..

kaynananın en iyisi uzakta olanıdır hayatım. artık kararı vermişsin aslında bize hayırlı olsun demek düşer. inşallah herşey gönlünce olur canım...opuyorumnanaktan

bende 2 ay sonra evleniyorum ve nişanlımın ailesiyle aynı apartmanda oturucaz..bence bu tamamen kişilerle alakalı birşey eğer iki tarafta anlayışlı ve düşünceli olursa hiç bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum ben..kayınvalidem ve kayınpederim şimdilik çok düşünceli iyi insanlar ama şimdiye kadar zaten iç yüzlerini göstermiş olurlardı diye düşünüyorum...biraz da bu meseleye farklı yaklaşmak gerekli bence hep kötü düşününce hem insanın psikolojis bozulur hemde kötü şeyler olur çünkü ister istemez etkileniyo insan düşündüklerinden ve etrafın sözlerinden..
mesela kandil günü bize eşya gelcekti ( kendi evimin avrupa yakasında oturcağımz ev anadolu yakasında) kayınvalidem aradı "kızım oruçlusun gel demek istemiyorum sana çok yorulcaksın diye ama gelsen eşyaları istediğin gibi koydursan iyi olur sonra beğenmezsen dolabı falan çevirmemiz zor olur iftarı da burda yaparız "dedi.. şimdi bu lafların neresi kötü...
azcık anlayış ve iyi niyet gerisi gelir...
ama dediğim gibi karşındaki ve öncelikle sen insan olmayı bileceksin...kaydirigubbakcemile5
hayırlı uğurlu olsun bu arada Allah mesut etsin

eğer ailesi iyiyse hiç bir sorun olmaz aksine faydası olur şutarafagitti
ablam altlıüstlü oturuyor..dediğim gibi sadece faydası dokunuyor kayınvalidesinin ..yemeği olmasa çıkıp onda yerler bişeye ihtiyaç olsa çıkıp ondan ister vs..:nazar:

senin kişiliğinede bağlı evine zırt pırt girilecek .yemeklerde beraber olmak istiycekler. arabayla biyere giderken peşine takılcaklar gittiğiniz her yeri söylemek zorunda kalcan kaynana evini temizlemeni yada kendisi senin evini temizlemek isteyecek.tartıştığınızda ne oldu diye kapıya gelicekler.herşeyinizi bilecekler .v. b. gider gider........ :olmaz:

arkadaşa katılıyorum dediği oluyo muhakkak benim alt katımda oturuyorlar nereye gidersek gidelim onlara uğramadan onlara söylemeden çıkamayız evden her gelen misafirde olmak zorundasın eskiden çok şeyler yaşadım şimdi daha rahatım çok şükür.

bende 2 ay sonra evleniyorum ve nişanlımın ailesiyle aynı apartmanda oturucaz..bence bu tamamen kişilerle alakalı birşey eğer iki tarafta anlayışlı ve düşünceli olursa hiç bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum ben..kayınvalidem ve kayınpederim şimdilik çok düşünceli iyi insanlar ama şimdiye kadar zaten iç yüzlerini göstermiş olurlardı diye düşünüyorum...biraz da bu meseleye farklı yaklaşmak gerekli bence hep kötü düşününce hem insanın psikolojis bozulur hemde kötü şeyler olur çünkü ister istemez etkileniyo insan düşündüklerinden ve etrafın sözlerinden..
mesela kandil günü bize eşya gelcekti ( kendi evimin avrupa yakasında oturcağımz ev anadolu yakasında) kayınvalidem aradı "kızım oruçlusun gel demek istemiyorum sana çok yorulcaksın diye ama gelsen eşyaları istediğin gibi koydursan iyi olur sonra beğenmezsen dolabı falan çevirmemiz zor olur iftarı da burda yaparız "dedi.. şimdi bu lafların neresi kötü...
azcık anlayış ve iyi niyet gerisi gelir...
ama dediğim gibi karşındaki ve öncelikle sen insan olmayı bileceksin...kaydirigubbakcemile5
hayırlı uğurlu olsun bu arada Allah mesut etsin

inşaallah evlendikten sonrada aynı devam eder canım ama malesef değişiyorlar bende nişanlıyken yahu bu gelinler kayınvalidelerini niye istemezler karşılıklı saygı sevgi anlayış bütün mesele bu derdim hatta kendime okadar güvenirdimki "anlaşamayacağım bi insan olamaz" derdim.. elimdende geleni de yaptım aslında ama ben verdikçe hep daha fazlası istendi bunun sonu yok sizde bi yerden sonra hoop orda dur bakalım demek zorunda kalıyorsunuz en iyisi uzak olmak hem kendi ailene hemde onun ailesine

arkadaşa katılıyorum dediği oluyo muhakkak benim alt katımda oturuyorlar nereye gidersek gidelim onlara uğramadan onlara söylemeden çıkamayız evden her gelen misafirde olmak zorundasın eskiden çok şeyler yaşadım şimdi daha rahatım çok şükür.

çok haklısın aynısı benımde başımda ama bizimki herşeye müdahil!!! ev eşyalarını alırken ne olaylar çıktı kafamçokkarıştı beraber gidiyoz ben begendıgımı gosterıyorum verdıklerı cvp yok o iyi değil diyip kendileri seçiyolar kötükedihüso neyse evi zar zor dösedik son olarak perdeye geldiğimizde(evim catı kat ve sevımlı pencerelerı var) ben ahşap kornişli guneslıgı yanlardan tutturulan perde istedim bunlarda normal salon perdesi ama oğullarını sünnet ettirirken taktıgı bı perdeyi çıkardı rengi pembe ve kenarlarını güveler yemiş o anda eşim patladı ve perdeyi tuttugu gibi caaaaaaartttt sositososito sonra benım istediğimi yaptırdık ama bir kavga cıktı kaynanam bu perde neden aşağıya kadar uzanmıyo dedi bende tüm gücümü toplayıp; modeli bu bunu begendık dedım sonra bu bı sınırlendı asagı ındı yırtınıyo bagıra bagıra!!!! dinlemedim moralim bozulmasın diye... daha dün de işten eve dönüyoz merdivenlerde bağırıyo OĞLUM AÇ MISIN? GEL YEMEK YE GEEELLL.... bende eşime bağırdım İŞTEN GELDİK AÇSINDIR GİT YE DEDİM anası duysun diye tabiii (bende çalışıyorum evede beraber dönüyoz eşimle) ilk tepkim budur arkadaşlar!!!! onlarda yemek yiyip bulasıklarını yıkayıp gecenın bi körü eve çıkmaktan banyo evı topla derken gec yatıp iş yerindeuyuya kalmaktan zayıfladım yasakkelime eşimle yalnız vakit geçiremiyoruz :çok üzgünüm:

hakkında hayırlısı canım, umarım sonradan pişman olacağın bir durum yaşamazsın ve çok mutlu olursun.

kendi adıma kayınvalidemi severim, kayınpederime ise bayılırım ama Allah yazdıysa bozsun, ben almıyım...

cnm aynen benim gibisin.benim senden bir farkım daha var.eşimin babannesi,amcası,halası,ve kayınvaldemler aynı binadayız.
biri geliyo biri gidiyo.babanneside çok fena.her işime karışıyo.iki kızım var ne yardım ederler nede rahat bırakırlar.bi ara anahtarla giriyoru eve pazar sabah odamıza bile girdiği oluyodu.ama ben ne yapıyorum artık;kapının üstünden anahtarı çıkarmıyorum.o da giremiyo böylece:))))arkadaşlar dua edinde bir an önce çıkayım şu evden nolurrrrrr.

:1no2:amannnn tanrıııımmmm anlattıklarınız kabus gibiiii..
kesinlkle istemem, Allah mecbur bırakmasın.rabbim nolur sen hiç birimizi içinden çıkamayacağımız durumlara düşürme:1no2:
düşünsenize, aynı binadasınz cümbür cemaat, bu anltılanları çekiyosunuz ve çekmeye devam etmek zorundasınızakannehir gitmek mümkün değil...
en kötüsü bu heralde..

ben de şuan nişanlıyım ev aynı sinyalleri alıyorum..asla istemem..
yeni ev yaptırdılar,3 katlı apt..birinde nişanlımn amcaoğlu ve eşi oturyor..alt kat bizi bekliyomuşmafoldumben hem de dayalı döşeli..eşyalar fakan hazır bildiğiniz ev şuan kullanımda..kayınvalidemler kendileri de gidip arada orda da kalıyor..evleri ilçede çünkü, yeni yapılan merkezde..
tamam belki il-ilçe farkı olcak aramızda, yakın olmucaz ama o binada sülalece bi yaşamkaydirigubbakcemilebi gelin daha gelir 3.daiereye ohhh ne ala....
yani bunlar onların planlarıkaydirigubbakcemile3
nişanlımla çok açık konuştum asla istemiyorum dedim,sakınnnnnnnn
zaten çokk uzak bi memlekete atandım, ben istemdkçe tayinimi oraya alamzlar:1ninca:

ben oturuyorum aynı apartmanda ve yenı evliyim şimdiden bıktım kendine ait bi hayatın olmuyor.hep hayatrının içindeler.

aynı apartmanmı mümkünse aynı şahirde bile oturmayın aman aman alahım herkesi kaynanana hışmından kurtarsın

senin kişiliğinede bağlı evine zırt pırt girilecek .yemeklerde beraber olmak istiycekler. arabayla biyere giderken peşine takılcaklar gittiğiniz her yeri söylemek zorunda kalcan kaynana evini temizlemeni yada kendisi senin evini temizlemek isteyecek.tartıştığınızda ne oldu diye kapıya gelicekler.herşeyinizi bilecekler .v. b. gider gider........ :olmaz:

aynen öle canım şahsen biz öleyiz işte karşı karşıyayız:gitme:

Merhaba arkadaşlar, 1 yıllık tecrübeli biri olarak kesinlikle tavsiye etmem.Ben eşimle 8 yıllık bir ilişki sonunda evlendim.Okadar mutluyduk ta ki ailesini tanıyana kadar.Herkes kendini haklı görür ama ben gerçekten onlar için çok şey yaptım.Üniversite okumuş mühendis biri olarak kayınvalidemle günlere bile gittim.Yaşlı insanlarla birarada oldum yeri geldi sıkılsamda.Ailemi dinlemedim çoğukez, onları kırdım sırf onlarla birarada olmak için.Bunları daha nişanlıyken yaptım.Ama onlar bunları normal gibi gördüler hep,dahada fazlasını beklediler.Kayınvalidem bir dünya güzeline sıksık benzetilmeme rağmen benim yanımda hep başka kızları beğendi yeri geldi. başka kadınlar beni beğendikçe övdükçe o da onların kızını övdü.Ve ben üzüldüm, ama yine de onlara değer verdim hep.Ama sonunda anladımki benim eşimin ailesi bana hiç uygun değil, bende onlara uygun değilim. Eşimde bende bunu bile bile evlendik.Çünkü birbirimizi çok ama çok seviyoruz.Şimdi 1,5 yıllık evliyim ve kayınvalidemlerle 6 aydır aynı apartmanda oturuyoruz..Gerçekten çok kötü bişey,Ben yıllar önce bunu severek kabul etmiştim ama onları tanıyınca bin pişman oldum.Hep bizimle birarada olmak istiyolar, heryere beraber gidip gelelim istiyolar.Ama biz daha genciz ve yeni evli sayılırız, daha balayına bile yeni gidebilmişken niye bunu yapıyolar anlamıyorum.Ve bizden habersiz bizimde olmamız gereken yerlere program yapıyolar.Gitmek istemediğimizi gördüklerinde kapris yapıyolar ama yine de vazgeçmiyolar.Ve o patavatsız kayınvalidem her fırsatta birlikte vakit geçirmenin olması gerektiğini söylüyor.Ama biz genciz ve yaşlıların yanında herzaman da duramıyoruz.Eve gizli bişey alamıyorum.Hep 9 kişiye göre bişey nasıl alayımki, buna güç mü dayanır.Eşimde hep arada kalıyo ailesi biyanda ben biyanda.Ama dengeyi de onun kurması gerek.Beni asla ezdirmiyo ve ailesi de bunu gördüğü için onu kaybetmemek için iyi niyetli gibi gösteriyolar kendilerini.Çok dertliyim bu yüzdende çok uzun yazdım ama şunu söyliyimki sakın kabul etmeyin böyle bişeyi.Bana çok dendiği halde ben kabul ettim ama onlar nekadar iyi olsada kaynana kayınpeder olurlar yeri gelince bunu hiç unutmayın.Eşininzle kendi yuvanızı kurun normal olarak da ailelere gidin gelin ama aynı apartmanda oturunca bunu hep yapmak zorunda kalırsınız..

Ewet var..ben:))
Hiç yasayacaklarımı bilmeden, aynı apartmanda oturmaya güle oynaya gittim..
Ama malesef yasadıklarım hiç iç açıcı değil..
Üstelik nişanlıyken kaynanamlarla aram cok iyi iken..
Evlendikten sonra cok yanlıs anlasıldım..
Sebebi kendi evimin düzenini kurmak istemem..
Hergün beraber yemek yemeği kabul etmemem..
İş cıkısı direk evime cıkmam..
Yada calısmadıgım dönemlerde hergün illaki asagıya yanlarına inip bir kac saat kalmam..
Hatta evime cıkmak için bahane uydurmam..
Kötü insanlar değillerdi ama istekleri bana göre coktu..
Üniversite hayatından cıkıp evlenen bana göre tek isteğim evimde yanlız ve rahat özgür yasamak..
ama yanlıs anlasıldım..
ve üstelik tek kayınvaldemler değil..
aile apartmanı..
Herkesin gözü üstümde 2 gün annemlere üst üste gitsem tepki gördüğümü hissederdim..
sonunda o günler geçti ama hiçte kolay geçmedi..
ve uzun zamandırda tek isteğim tasınmak..
Eşimi kolay ikna etmedim..
kayınvaldemlerde istemiyor ama ben istiyorum..
Hersey düzeldi..
ama keşke hiçbirini yasamayıp direk uzak bir yerde yasasaydım..

Senin için öyle olmaz belki ama..
nerde cokluk orda illaki sorun oluyor..
Ben uzak olup en iyi gelin olmayı tercih ederim..

Back
X