Yöresel Tarif Kayseri Mantısı (resimli)

Yöresel Yemekler
kayseriden okadar geçtim bi türlü kayseri mantısını yiyemedim ama 2 temmuzda tekrar çıkacaz tura çıkınca mutlu uğrayıp yicim mantıyı inş. :))

bende kayserılıyım ama bız mantıyı boyle sıkmayız daha farklı bır sıkması var.bu bohca olmus.ellerıne saglık

ne gerek var bu kadar kucuk yapmaya, icine adam gibi kiyma bile sigmiyor

biraz buyuk olunca daha cok seviyorum ben ama bu da sahane gozukuyor tabii

migroslarda şahin,in hazır mantısı var 500 gr lık ,kayseri mantısı diyor böyle küçük ,küçük . onlar iyimiki acaba kayserililer tavsiye edermisiniz,,en azından hazır, al yap geç .. onları yapmak baya bi zordur postaki sayar gibi tek,tek sabır işi...

bende Kayseriliyim..Annecim inanılmaz güzel yapar,altın günlerininin yegane yemeği,parmaklarını yedirtir insana:)
tek başıma açıp sıkmadım ama anneme yardım ederim,kışlıkta epey stokladık dondurucularımıza..
marketlerde Kayseri mantısı adı altında satılan o hazır mantıları nasıl yiyorsunuz bilmiyorum ama hayatınız boyunca tatmadıysanız mutlaka afiyetle yemeniz gereken bir lezzettir Kayseri mantısı.

tarifinizi aynen uyguladım ama hamurun oklavaya yapışmasını engelleyemedim nerede yanlış yapmış olabilirim acaba bu arada hamur açamada usta değilim onunlada ilgili olabilir

tarifinizi aynen uyguladım ama hamurun oklavaya yapışmasını engelleyemedim nerede yanlış yapmış olabilirim acaba bu arada hamur açamada usta değilim onunlada ilgili olabilir
Canım konu sahıbi değilim ama teçrüberimi söylemek istedim korkkma ilk başlarda olur açmadan önce yumak olan hamura bol un serpiyoruz eger yapışmaya devem ediyorsa tekrar un sepiyoruz böyle açılan hamurları biraz sert tuturusak hamurunu oklavaya fazla yapışmaz çok değil kulak memesinden biraz sert olcak zaten hamur sıcak havada biraz cıvır bunu engelemiş olursun

Son düzenleme:

teşekkür ederim yardımınız için bugün tekrar deneyeceğim umarım bu sefer başarırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…