Ben ve eşim Kayseriliyiz biz istanbulda görev yapıyoruz ailelerimiz kayseride yaşıyor. Önceden ben Kayseriye gitmeyi asla düşünmüyordum ama şimdi gitmek için can atıyorum malesef işlerimizden dolayı oraya gitmemiz 10 yılı bulacak. Evet çok sosyal bir şehir değil ama hiç değilse samimi. İstanbulda ne komşuluk var ne samimiyet ne saygı. İnsanlar karşı komşusundan bi haber. Evet gezilecek çok yer var ama yine gidiyorsun bi cafeye oturuyorsun tamam deniz manzaralı oluyor ama samimiyet yok eğlenecek etrafınızda gerçek insan bulamıyorsunuz hiç birşeyn tadı yok anlayacağınız.
Onu geçtim anne babadan niye hep kaçıyoruz onlar yaşlanıyorlar biz yaşlanıyoruz zaman çok çabuk geçiyor çocuklarımız gerçekten aile akraba kavramlarını bilmeden bilgisayar manyağı olarak büyüyor. Eğitimleri için en güzel okullara gönderiyoruz ama ruhsuz bir canavar büyütmekten başka hiç bir işe yaramıyor. Sadece iyi bir meslekleri olsun diye bir yarış içerisindeyiz. Güvenli değil diyenlere de tek lafım var memleketini her ne sebeple olursa olsun terkeden insan başka yerleri memleketi bilse ne olur?
Üstelik Kayseri bence İstanbul İzmir Antalya vs illere göre çok daha güvenli. Orda başınıza bir iş gelse yanınızda tüm sevdiklerinizi bulabilirsiniz ama burda hiç kimse yok. Çünkü herkes işine dalmış ayıp nedir usül nedir düşünmüyor.