Kayseri'de yaşamak..

Ay bu ne yahu herkes gömmüş kayseri yi.kayseri çok çok güzel bir şehir.keşke şansım olsaydı orası için.tabiki icanadoluda olduğu için diğer yakın şehirler gibi biraz mutasip ama sizin yaşantımız ucuk kaçık değilse yada ne bileyim zaten bir aileymissiniz yani neyi uymayabilir ki?herşeyin en ucuzunuda en pahalisinida bulursunuz.ızmir kış anyalyaymis oraların doğası evet güzel ama şehir anlamında onlardan çok daha sehirlesmis alt yapısı düşkündür.eğitimde çok iyi okullarda var klasik okullarda var. sosyal hayat ahım şahım değil ama bir aile olarak illaki birçok şey bulursunuz.Ben talas ve alparslan mah oneririm

Evet arkadaşlar sosyalleşmeden kastım ailemle yapabileceğim ufak eğlenceler arada eşimle yapabilecegim minik kaçamaklar , hafta sonları yakın şehirlere küçük geziler tabi bu arada insan seven vicdanlı evlatlar yetiştirmek. Egitim konusunu tabiki önemsiyorum fakat benim için mutlu olmaları ne olduklarından daha mühim.
Etrafımda iyi eğitimler alıp yalnızlık içinde kaybolmuş birsürü genç görüyorum.
Insallah becerebilirsek aile büyüklerimizin oldugu büyüge saygıyı sevgiyi ögretebileceğim yerde çocuklarımla yaşamak istiyorum .
Aslında şartların burada daha iyi olduğunun farkındayım ama ömür cok kısa evlatlarım da bizim gibi vatan ve aile hasreti ile yaşayıp ömürlerini bitirsin istemiyorum

Ben ve eşim Kayseriliyiz biz istanbulda görev yapıyoruz ailelerimiz kayseride yaşıyor. Önceden ben Kayseriye gitmeyi asla düşünmüyordum ama şimdi gitmek için can atıyorum malesef işlerimizden dolayı oraya gitmemiz 10 yılı bulacak. Evet çok sosyal bir şehir değil ama hiç değilse samimi. İstanbulda ne komşuluk var ne samimiyet ne saygı. İnsanlar karşı komşusundan bi haber. Evet gezilecek çok yer var ama yine gidiyorsun bi cafeye oturuyorsun tamam deniz manzaralı oluyor ama samimiyet yok eğlenecek etrafınızda gerçek insan bulamıyorsunuz hiç birşeyn tadı yok anlayacağınız.
Onu geçtim anne babadan niye hep kaçıyoruz onlar yaşlanıyorlar biz yaşlanıyoruz zaman çok çabuk geçiyor çocuklarımız gerçekten aile akraba kavramlarını bilmeden bilgisayar manyağı olarak büyüyor. Eğitimleri için en güzel okullara gönderiyoruz ama ruhsuz bir canavar büyütmekten başka hiç bir işe yaramıyor. Sadece iyi bir meslekleri olsun diye bir yarış içerisindeyiz. Güvenli değil diyenlere de tek lafım var memleketini her ne sebeple olursa olsun terkeden insan başka yerleri memleketi bilse ne olur?
Üstelik Kayseri bence İstanbul İzmir Antalya vs illere göre çok daha güvenli. Orda başınıza bir iş gelse yanınızda tüm sevdiklerinizi bulabilirsiniz ama burda hiç kimse yok. Çünkü herkes işine dalmış ayıp nedir usül nedir düşünmüyor.
Çok güzel özetlemişsiniz. Kocaelinde yaşıyorum ve hiç sevmiyorum karma karışık düzen yok,her çeşit insan var.şehircilik sıfır,deniz varmış neye yarar ki? sosyal imkan fazla olsa ne olur trafik belası yüzünden evden çıkmaya korkuyoruz,yobazlık desen inanın buralarda,istanbulda daha fazla çünkü karışık her yerden insan var.Buraları gördükten sonra kayseriye ziyarete gittiğimde huzur buluyorum,keşke imkan olsa tayin aldırıp gidebilsek.

Ay bu ne yahu herkes gömmüş kayseri yi.kayseri çok çok güzel bir şehir.keşke şansım olsaydı orası için.tabiki icanadoluda olduğu için diğer yakın şehirler gibi biraz mutasip ama sizin yaşantımız ucuk kaçık değilse yada ne bileyim zaten bir aileymissiniz yani neyi uymayabilir ki?herşeyin en ucuzunuda en pahalisinida bulursunuz.ızmir kış anyalyaymis oraların doğası evet güzel ama şehir anlamında onlardan çok daha sehirlesmis alt yapısı düşkündür.eğitimde çok iyi okullarda var klasik okullarda var. sosyal hayat ahım şahım değil ama bir aile olarak illaki birçok şey bulursunuz.Ben talas ve alparslan mah oneririm
aynen katılıyorum :KK9: tam bir aile şehri imkan olsa bende koşa koşa giderim

Bende avustralya'ya taşınmak istiyorum zor mu? Keşke göçmen değişim olsaydı ben oraya siz buraya:KK49:
+1

Nasıl yerleşebiliriz Avustralya ya? üniversite yıllarından beri hayalim. Ne iş yapabiliriz? Eşim de ben de İngilizce biliyoruz. Ben işletme mezunuyum. Küçük bir de kızımız var. 22 aylık. Nasıl Gidilir?

Forum tarafları merkez tam kayserinin güzel okullarda gayet iyi yerler var eğitim olarak sosyallikte zaten aile şehri 10dan sonra dışarda kimse kalmaz talasta canlı müzik cafeleri çok oralar ara sira gidebilirsiniz urgup Nevşehir termal su kozakli var yakın 1saat bile sürmuyor Erciyesimiz var kışın kayak yazın piknik amaçlı piknik alanı parklar fazla tam aile şehri disco bar pavyonmus otur yerler yok zaten aile de gitmez pahali değil sürekli gelişiyor buyuyor bence güzel seçim bıçok güzel şehir var ama burası cocuklarinizi faln en iyi yetistirebilceginiz yer

+1

Nasıl yerleşebiliriz Avustralya ya? üniversite yıllarından beri hayalim. Ne iş yapabiliriz? Eşim de ben de İngilizce biliyoruz. Ben işletme mezunuyum. Küçük bir de kızımız var. 22 aylık. Nasıl Gidilir?
Bizler birkaç nesildir burada olduğumuz için sonradan nasıl yerleşilir inanın bilmiyorum
Fakat cok zor olduğunu evlenerek gelenlerin dahi cok zorluklarla oturum aldiklarını söyleyebilirim

Back
X