Kayseri Türkiye'deki pek çok şehre göre daha çok Avrupalı. Ne demek istiyorum ? Bir defa evleri gerçekten güzel, yolları geniş, şehir planı çok düzenli. Gelir seviyesi çok yüksek, çevresindeki iller Kayseri'ye bakınca köy kalıyor. Gecekondu mahallesi hemen hemen hiç yok, alt kesimin yaşadığı bir çok yerde bile belediye çok iyi çalışıyor, yollarda çöp görmek neredeyse imkansız, en iyi teknolojiyi kullanıyorlar. Büyük şehirlere gitmeden burada hemen hemen her eksiğinizi karşılayabilirsiniz. Alış veriş merkezlerinde olmayan marka yok. Türkiye'nin her yerine eşit mesafede, yurtdışına havaalanından direkt uçuşlar var, Kapadokya' ya çok yakın, Erciyes Dağı eğer kayak sporu ile ilgileniyorsanız çok güzel bir alternatif. Eğitim konusunda Türkiye'deki büyük kolejlerin hemen hepsinin Kayseri'de şubesi var, devlet okullarını malum mahvettiler, Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Türkiye'de eğitim sisteminden çok fazla şey beklemeyin.
Alternatif bir şeyler yapalım deseniz yok, en fazla Avm'ye gider gezersiniz, hafta sonları çevre illerden gelenler dolayısıyla oralar da aşırı kalabalık olur. Demişsiniz ya çocukları bırakıp eşimle bir şeyler yapmak istiyoruz diye, hah Kayseri'de en fazla bir kafeye gidip oturursunuz bu kadar, tatil desen Kayseri'nin %50'si için tatil demek bağ demek, bağa göçerler serin serin bağda otururlar, kalan %30'u Mersin'e tatile gider, kalanlar da memur zaten. Genç nüfustan çocukluğu Kayseri'de geçenler üniversite için dışarı gitmişse genelde geri dönmüyor, neye dönsün ? Geri dönse arkadaş ortamı kalmıyor, herkes çok fazla iç içe, haliyle laf söz biraz fazla... Eğer Kayseri'de bir çevreniz olursa, o çevreyle iyi ilişkiler içinde olursanız, biz bize yeteriz diyorsanız, çok fazla sosyallik aramıyorsanız olabilir. Ama ben olsam çok daha güzel şehirler var onları tercih ederim, tabii eğer kesin Türkiye'ye taşınacaksanız, şu şartlarda Türkiye'de yaşam çok parlak bir fikir değil bence, eğitim yerlerde, adalet sistemi çalışmıyor,
Yaşanacak nezih semt, Alpaslan Çevrersi -Köşk Mah.- Çaybağları