• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayserideki üvey anneden farkın yok dedim

Yapacak bişey yok,idare et. Derslerine sıkı sıkı saril,uniyi kazan ve kurtar kendini.

O.....u da ne ki!Ben neler duydum..anne sonuçta ne yaparsa yapsın atılmaz satılmaz...Benim küçükken ödevimi yazmadım diye elimi kesmişti bıçakla....Öyle de olsa böyle de olsa başımıza birşey gelince "ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar"....
:KK57::KK57: Bıçakla el kesmek nedir ya. İçim çok kötü oldu. Çok üzüldüm.

Siz artık yaşınızı almışsınız, kendinizi bi şekilde kurtarırsınız ama kardeşiniz için üzüldüm.. Annenizin sabrı da her geçen yıl azalıyordur.. O yüzden kardeşiniz sizin yaşınıza gelene kadar daha çok badire atlatacak gibi görünüyor:KK43:

Durum çok çok ciddiyse saklanmayıp, devlet babadan yardım mı isteseniz? Kardeşinizi evinizden almasalar bile annenizin bi gözü korksa belki sinirlerine hakim olmayı öğrenir..

Madem sorun kaynana enerjisini onda atsin o zaman. Gucu yeten yetene.

Ayni durumda benim annemde. Bende cocukken cok cektim halada ara sira sinirlenirse nasibimi alirim. Kizamiyorum cunku sinirsel elindede degil ne bileyim. Sende alinmamaya calis banada ayni laflar deniyor ama takmiyorum artik sinirdendir de gec bence... En azindan ben oyle yapiyorum ve iyi geliyor

annem kardeşime çok sinirlendi (10 yasında) ve dövmeye başladı. Ben de çocukluğumda çok dayak yedim. Annemin sinirsel sorunları var öfkesini kontrol altına alamıyor. Bunda en büyük etken koca kv sorunları. Normalde iyi bir annedir gercekten Neyse konum bu değil. Kardeşimi döverken elinden almaya çalışıyordum o sırada bana da vurdu bi yandan küfürler sayıyordu kayserideki üvey anneden ne farkın var dedim farkım yok dedi daha da sinirlendi ağza alınmayacak küfürler etti..ben ne yapmalıyım şuanda konuşmuyoruz. Seneye üniye gidecek yaştayım hala annemden küfürler yiyorum. Şiddete başvurmasından biktım artık. İnsan kendi kızına o....u der mi ya Ben mi haksızım ağır mı olmuş dediğim. Nasıl bi yol izlemeliyim şuan konuşmuyoruz

Bir daha yaparsa kardeşinize ve size de vurursa kendinize darp raporu alıp polise şikayet edeceğinizi söyleyin. Ayrıca kendiniz için hakaret davası açabilirsiniz.

Bu kadar şey yapıp nasıl iyi anne oluyor anlamadım. Psikolojik sorunları varsa tedavi olsun, kimse bunu çekmek zorunda değil. Anne baba olmak beraberinde psikolojik veya fiziksel olarak zarar verebilme hakkını getirmiyor. Davranışlarının sonuçlarına katlansın. Psikiyatriste ve psikoloğa gitmesini şart koşabilirsiniz.

Liseye kadar çok sağlam dayaklar yedim, düştüm üstüm kirlendi diye yediğim dayak en mantıklı olanlardan biriydi düşün halimi :KK53: anneden yediğim için çok dert etmedim ama sinirli olmamdaki katkısı çok büyük 4 kardeşiz dördümüz de birbirimizden sinirli agresifiz eşim dayak yiyerek büyümediği için sabırlı, lokum gibi adam, şimdi oğluma hakkettiği gibi davranmaya çalışıyorum hiç bir çocuk dayakla büyümemeli ileride çıkıyor acısı maalesef.
Annenin tekrar doktora gitmesi ve ilaçlarını düzenli kullanması lazım , uyku yapıyorsa yapsın yeter ki çocuklarına eli kalkmasın

Liseye kadar çok sağlam dayaklar yedim, düştüm üstüm kirlendi diye yediğim dayak en mantıklı olanlardan biriydi düşün halimi :KK53: anneden yediğim için çok dert etmedim ama sinirli olmamdaki katkısı çok büyük 4 kardeşiz dördümüz de birbirimizden sinirli agresifiz eşim dayak yiyerek büyümediği için sabırlı, lokum gibi adam, şimdi oğluma hakkettiği gibi davranmaya çalışıyorum hiç bir çocuk dayakla büyümemeli ileride çıkıyor acısı maalesef.
Annenin tekrar doktora gitmesi ve ilaçlarını düzenli kullanması lazım , uyku yapıyorsa yapsın yeter ki çocuklarına eli kalkmasın
Bende aynı durumdayım çık sinirli bi yapım var küçükken annem çok döverdi oklava ile süpürge ile terlikle , Şimdi de çok sinirliyim malesef :KK43:

Sen ayaklarının üstünde dur, azimli ol başar
Yine de konuş annenle, yada hani dert ortağı olmayı dene.. Kimseye anlatamıyorsa sen ilgilen.
Zor bir durumun içinde.
Kardeşini koruman kollaman çok iyi.

annem kardeşime çok sinirlendi (10 yasında) ve dövmeye başladı. Ben de çocukluğumda çok dayak yedim. Annemin sinirsel sorunları var öfkesini kontrol altına alamıyor. Bunda en büyük etken koca kv sorunları. Normalde iyi bir annedir gercekten Neyse konum bu değil. Kardeşimi döverken elinden almaya çalışıyordum o sırada bana da vurdu bi yandan küfürler sayıyordu kayserideki üvey anneden ne farkın var dedim farkım yok dedi daha da sinirlendi ağza alınmayacak küfürler etti..ben ne yapmalıyım şuanda konuşmuyoruz. Seneye üniye gidecek yaştayım hala annemden küfürler yiyorum. Şiddete başvurmasından biktım artık. İnsan kendi kızına o....u der mi ya Ben mi haksızım ağır mı olmuş dediğim. Nasıl bi yol izlemeliyim şuan konuşmuyoruz
Canım, aynı şeyleri ben de yaşadım. Ki ben çok sessiz çok sakin bir çocuktum. İlkokul döneminde liseye geçince rahat ederim diye düşünüyordum, Lisede dövme falan olmadı ama psikolojik baskıları devam etti Üni.'de rahat ederim diye düşünmeye başladım, işe başlayınca rahatlarım dedim.. Şu an 26 yaşındayım ve evleneli bir buçuk sene olacak, o zamana kadar psikolojik olarak beni çok ezdi. Maalesef yapabileceğin pek bir şey yok. Belki psikolojik destek almasına yardımcı olabilirsin. Sakın sen de ona hakaret etme. Haklı olduğunda tartış, kırıldığında konuşma falan ama sakın hakaret etme. Önceleri ben de çok kızıyordum anneme. Kuzenlerimin ve arkadaşlarımın annelerine imrenirdim hep. En büyük şansım babam oldu benim. Her konuda yanımda olup hiçbir şeyime karışmadı ve her zaman bana çok güvendi. Babam da öyle olsa belki bu kadar baskı altında çok hatalar yapardım ama şükür ki babamın bana olan güveni sayesinde babamın bana olan güvenini boşa çıkarmamayı düşündüm her zaman. Şimdi anneme hak veriyor muyum diye düşündüğümde; asla hak vermiyorum. ama onun da zamanında yaşamış olduğu şeyleri bildiğim için ona karşı nefret dolu da değilim.

anneni bu yaştan sonra değiştiremezsin.
Kendin için yapacağın en büyük iyilik bu olaylardan en az etkilenmeye bak.
Çünkü bu tarz bir çocukluktan sonra yetişkin olup anne olunca sen de buna benzer nöbetler geçirip çocuklarına benzer şekilde davranman kuvvetle muhtemel. En azından mutsuz bir yetişkin olacaksın ileride ailen yüzünden.

Aile büyüklerinden ya da eş-dosttan olgun, annenizin saygı duyduğu, sözü dinlenen birini araya koyun, annenizle konuşsun. Yaptığının çok kötü ve yanlış bir şey olduğunu, vebalinin çok büyük olacağı, çocukların sağlığını hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bozacağını, çocuklara birşey olursa kendi ciğerinin de yanacağını, gerekirse tedavi olması gerektiğini, ilaçları yan etki yapıyorsa değişim isteyebileceğini, aksi takdirde devletin çocuklarına el koyabileceğini ve kendisininde ceza alabileceği minvalinde şeyler söylesin.

Bence herseyin bir derecesi vardir.
Cocugun yasi siddetin boyutu.
Kayserideki anne cinsel taciz ile yargilaniyor biliyorsunuz.
Annenizi onunla bir kefeye koymasaydiniz keske.
Elbette siddetin affedilir yani yok. Ama bir tokat ile olduresiye dovmeyi de kiyaslayamayiz mesela.

Back
X