Kaza, Polis, yaşlı amca, saçma sapan bi cumartesi

Cizi22

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
2.293
3.533
358
Cumartesi öğleden sonra dişçiden dönerken trafikten dolayı şehir içinde bir durup bir kalkarak ilerliyorduk. Yine durduğumuz bir an arabamızın arkasına dikiz aynasında gördüğüm bir motobisikletli küt diye çarptı.Sarsıldık...
Eşimle hemen inip bize çarpan motobisikletli amcayı kaldırdık, halini hatrını sorduk ambulans çağıralım mı iyi misiniz oturtalım mı sizi diye etrafında dört döndük. Kaskı ya da koruyucu bir ekipmanı olmaması duran bir trafikte çarpmış olsa da bizi çok endişelendirdi.
Cana geleceğine mala gelsin mantığındayım, zaten adı üstünde, kaza... kimse isteyerek yapmaz.
Amca kendine gelir gelmez direksiyonda ben olduğum için bana kızmaya başladı, neden durmuşum ki (trafik durdu önümdeki arabanın üstüne çıkamazdım) yazıklar olsunmuş bana, Allah beni bildiği gibi yapsınmış... amca başladı sürekli hakarete eşimle şaşkın vaziyette ne olduğunu anlamaya çalıştık...
Baktım amcanın hakaretleri ve asabi tavrı azalmayacak, kendisi de iyi çok şükür, amca kaza tutamağı tutalım, bakın arabamızda küçük de olsa bir şeyler var, (ki arabaya hakaretlerden sonra baktık, sanırım o an aklımız başımıza geldi) helalleşip ayrılalım, bir şey çıkmazsa küçük ezikler çizikleri biz yaptırırız dedik, ama amca hala seri şekilde hakaretlere devam ediyor, buna mı tutacaksınız tutanağı felan diye devam ediyor söylediği onca kötü şeyden sonra... tam gaz hakarete devam bu arada, eşim çok şükür sakin biri de büyütmüyor.
Tamam dedik, tutanağa itiraz ediyorsanız polisi çağıralım, amca daha da sinirlendi şiddeti daha da arttı hakaretlerin, ararsanız arayın bu kadarcık şeye polis güler felan diye... aradık, sağolsun ekip hemen geldi, bizi kenara çekti polisler önce amcayı ikna etmeye çalıştı tutanak için, amca ikna oldu bu kez polisleri yollamaya çalışıyor. Polisler amcanın aksiliğini görünce gitmediler, tutamağı tutmamıza yardımcı olalım diye, bi de ne görelim, amcanın motor ehliyeti yok.
Polisler ehliyet olmadığı için tutanağı biz tutuyoruz artık deyip kendi dosyalarını çıkartıp kendi kaza tutanakları alkol testlerini yaptılar, amcaya ceza yazdılar bin küsür lira... Bu esnada amca birini aradı... telefonu ısrarla bana vermeye çalışıyor, sanırım telefondaki akıl verdi, şikayetten vazgeç hemen ödeme yapalım diyor amca ama polisler buna izin vermedi (polisler telefonu almama da izin vermedi, ben konuşmadım karşı tarafla, polisler bundan sonrası bizim meselemiz dediler). Mesele de ödeme değil zaten, biz tutanak tutup ayrılacaktık, sonuçta belki çok tutmayacak bir rakam, ama belki de arabada görmediğimiz bir şey çıkacak diye garanti olsundu tek derdimiz...
Günün sonunda neyse ki öncelikle amca sağlıklı, sonrasında polisler tutanak sonrası Pazartesi trafik şubeden yazılı tutanağı alın diye bizi yolladı, amcanın işlemler devam ediyordu ceza felan...
Gerçekten çok üzgünüz eşimle... Sıfır arabamın artık hasarlı olması ya da kaza yapmış olmak değil beni üzen...
78 yaşında birinin bunu yaşamasına ve bize ettiği onca hakarete içimiz kan ağlıyor eşimle...
Yediği ceza için çocukları ya da eşi kızar mı, o cezayı ödeyecek gücü var mı? Bir dolu şey geliyor aklıma... (amcanın telefonu ve ayakkabıları epey markalıydı dilerim gücü vardır, eminim sarsar bütçesini ama :( )
Neden bunca ters davrandı bize, biz etrafında dört dönerken? Neden işler bu noktaya geldi...
Sinirlerim alt üst, bu saat oldu uyuyamadım, eşim 2 ağrı kesiciyi peşpeşe aldı baş ağrısından...
Vicdanım rahat ama onca hakaret ve yaşadığım saçma sapan durumu gerçekten algılayamıyorum...
Sadece içimi dökmek istedim.

Merhaba çok geçmiş olsun.Talihsiz bir durum olmuş.Neyseki amca ve sizde zarar görmemişsiniz.Siz en doğru şekilde davranmışsınız.İçiniz rahat olsun lütfen.Oysa ki amca aksilik yapmasa helalleşmeyi bile düşünmüşsünüz buna bile izin vermemiş.Onca yaşına rağmen beddua etmesi hiç doğru değil.Beddua eden yaşlı insanlara çok kızıyorum.Üstelik kendi hatalı.Adı üstünde “kaza” herkesin başına gelebilir.Üzülmeyin o paranın çıkacağı varmış amcadan.

Niyetiniz nekadar temizki; ceza için ona kızılacağını düşünüp üzülmüşsünüz.İyki varsınız.Sıkmayın canınızı.

Sizinki iyi niyetin zirvesi olmuş yalnız.
Adam ne kendini düşünüyor ne de trafikte geri kalanı.
Ekipmansız motor kullanmak zaten hayatını hiçe saydığını gösterir.
Ehliyetsiz kullanmak da başkalarının hayatını hiçe saydığını.
O yaşta bunları yapıyor olması da ayrı bir tedbirsizlik...
Üstüne de amca hakaret etmiş..
Boşverin. Güzel niyetlerinizi hak edenlere saklayın.

Merhaba çok geçmiş olsun.Talihsiz bir durum olmuş.Neyseki amca ve sizde zarar görmemişsiniz.Siz en doğru şekilde davranmışsınız.İçiniz rahat olsun lütfen.Oysa ki amca aksilik yapmasa helalleşmeyi bile düşünmüşsünüz buna bile izin vermemiş.Onca yaşına rağmen beddua etmesi hiç doğru değil.Beddua eden yaşlı insanlara çok kızıyorum.Üstelik kendi hatalı.Adı üstünde “kaza” herkesin başına gelebilir.Üzülmeyin o paranın çıkacağı varmış amcadan.

Niyetiniz nekadar temizki; ceza için ona kızılacağını düşünüp üzülmüşsünüz.İyki varsınız.Sıkmayın canınızı.
Ben AH almaya çok inanırım, bize ahı geçmesin istiyorum. Ama kendi de iyi olsun.
Aklıma bir sürü şey geliyor iyi midir, yaşlı adam bunu kafaya takar üzüntüden hastalanır mı?
Bir yandan da benzer yaşlarda olan kv-kp in başına böyle bir şey gelse ne kadar yapıcı davranırlardı onu düşünüyorum.
Ah amca ah... madem ehliyetin yoktu neden bunca diklendin bir de üzerine...

Ben de sizin gibiyim kurar dururum :) huysuzluk etmiş amca ama insan yine de kıyamıyor .Çocuk gibi telaşlanıp birilerini araması ahh işte başta huysuzluğundan aklına bile gelmemiştir .Belkide başka bir şeylerden korumuştur bu küçük kaza onu Sanırım o taraftan bakıp olumlu düşünmek gerek vicdan yükü yapmadan .

Geçmiş olsun. Siz etrafında dört dönünce kendini haklı zannetmiş de diklenmiş. Nefret ediyorum dünyanın geldiği bu durumdan. Haklı da olsan haksız da olsan cazgır olup karşıdakini bezdirmezsen hakkını koruyamiyorsun. Üzülmeyin; sizi kadın, eşinizi de sakin gördü diye üste çıkmaya çalışmış neyseki siz daha da alttan almamışsınız. Motor ehliyetsiz ve 78 yaşında kasksiz yola çıkıp bir de kaza yapıp karşıdaki insanlara hakaret eden siz değilsiniz ki ah'ı tutsun.

Cumartesi öğleden sonra dişçiden dönerken trafikten dolayı şehir içinde bir durup bir kalkarak ilerliyorduk. Yine durduğumuz bir an arabamızın arkasına dikiz aynasında gördüğüm bir motobisikletli küt diye çarptı.Sarsıldık...
Eşimle hemen inip bize çarpan motobisikletli amcayı kaldırdık, halini hatrını sorduk ambulans çağıralım mı iyi misiniz oturtalım mı sizi diye etrafında dört döndük. Kaskı ya da koruyucu bir ekipmanı olmaması duran bir trafikte çarpmış olsa da bizi çok endişelendirdi.
Cana geleceğine mala gelsin mantığındayım, zaten adı üstünde, kaza... kimse isteyerek yapmaz.
Amca kendine gelir gelmez direksiyonda ben olduğum için bana kızmaya başladı, neden durmuşum ki (trafik durdu önümdeki arabanın üstüne çıkamazdım) yazıklar olsunmuş bana, Allah beni bildiği gibi yapsınmış... amca başladı sürekli hakarete eşimle şaşkın vaziyette ne olduğunu anlamaya çalıştık...
Baktım amcanın hakaretleri ve asabi tavrı azalmayacak, kendisi de iyi çok şükür, amca kaza tutamağı tutalım, bakın arabamızda küçük de olsa bir şeyler var, (ki arabaya hakaretlerden sonra baktık, sanırım o an aklımız başımıza geldi) helalleşip ayrılalım, bir şey çıkmazsa küçük ezikler çizikleri biz yaptırırız dedik, ama amca hala seri şekilde hakaretlere devam ediyor, buna mı tutacaksınız tutanağı felan diye devam ediyor söylediği onca kötü şeyden sonra... tam gaz hakarete devam bu arada, eşim çok şükür sakin biri de büyütmüyor.
Tamam dedik, tutanağa itiraz ediyorsanız polisi çağıralım, amca daha da sinirlendi şiddeti daha da arttı hakaretlerin, ararsanız arayın bu kadarcık şeye polis güler felan diye... aradık, sağolsun ekip hemen geldi, bizi kenara çekti polisler önce amcayı ikna etmeye çalıştı tutanak için, amca ikna oldu bu kez polisleri yollamaya çalışıyor. Polisler amcanın aksiliğini görünce gitmediler, tutamağı tutmamıza yardımcı olalım diye, bi de ne görelim, amcanın motor ehliyeti yok.
Polisler ehliyet olmadığı için tutanağı biz tutuyoruz artık deyip kendi dosyalarını çıkartıp kendi kaza tutanakları alkol testlerini yaptılar, amcaya ceza yazdılar bin küsür lira... Bu esnada amca birini aradı... telefonu ısrarla bana vermeye çalışıyor, sanırım telefondaki akıl verdi, şikayetten vazgeç hemen ödeme yapalım diyor amca ama polisler buna izin vermedi (polisler telefonu almama da izin vermedi, ben konuşmadım karşı tarafla, polisler bundan sonrası bizim meselemiz dediler). Mesele de ödeme değil zaten, biz tutanak tutup ayrılacaktık, sonuçta belki çok tutmayacak bir rakam, ama belki de arabada görmediğimiz bir şey çıkacak diye garanti olsundu tek derdimiz...
Günün sonunda neyse ki öncelikle amca sağlıklı, sonrasında polisler tutanak sonrası Pazartesi trafik şubeden yazılı tutanağı alın diye bizi yolladı, amcanın işlemler devam ediyordu ceza felan...
Gerçekten çok üzgünüz eşimle... Sıfır arabamın artık hasarlı olması ya da kaza yapmış olmak değil beni üzen...
78 yaşında birinin bunu yaşamasına ve bize ettiği onca hakarete içimiz kan ağlıyor eşimle...
Yediği ceza için çocukları ya da eşi kızar mı, o cezayı ödeyecek gücü var mı? Bir dolu şey geliyor aklıma... (amcanın telefonu ve ayakkabıları epey markalıydı dilerim gücü vardır, eminim sarsar bütçesini ama :KK43: )
Neden bunca ters davrandı bize, biz etrafında dört dönerken? Neden işler bu noktaya geldi...
Sinirlerim alt üst, bu saat oldu uyuyamadım, eşim 2 ağrı kesiciyi peşpeşe aldı baş ağrısından...
Vicdanım rahat ama onca hakaret ve yaşadığım saçma sapan durumu gerçekten algılayamıyorum...
Onın motorunuda elinden alırlar ehliyet yoksa oyüzden size bukadar celallenmiş yani bin lira ile kalmaz o

Telefonla birini arayıp size vermeye çalışması üzdü beni şuan..
Yaşlılar huysuz oluyor işte. Yaşlılara zaafım var cok cok üzülüyorum kesinlikle haksız ama işte .
Belki daha büyük kaza yapıcaktı vesile oldunuz motor kullanmamasına
Üzmeyin kendinizi olmuşla ölmüşe çare yok

Yediği ceza için çocukları ya da eşi kızar mı, o cezayı ödeyecek gücü var mı? Bir dolu şey geliyor aklıma... (amcanın telefonu ve ayakkabıları epey markalıydı dilerim gücü vardır, eminim sarsar bütçesini ama :KK43: )
Ayy ne çok iyisiniz
Öncelikle geçmiş olsun ve bu kadar iyi olmayın
Adam 78 yaşında, ehliyetsiz ve dikkatsiz, önlem de almadan trafiğe çıkan ve üste çıkmaya çalışan bir denyo
Size daha kötüsü olabilirdi ya da bir çocuğa, insana, hayvana çarpıp ölümüne sebep olabilirdi.
Nasıl öderse ödesin, onu öyle motor tepesinde ehliyetsiz gezerken düşünmesi lazımdı. O şekilde trafiğe çıkmasına göz yumdukları için varsa eşi çoluğu çocuğu da kendi ihmalleri yüzünden kendilerine kızsınlar zaten

Niyet bagirip cagirip uste cikmakmıs .Sifir araba da ilk kazada tazminat hakkıniz var .
Herseyi kuralina göre oynayın .Sizin yerinizde olsa sizi dövecekmis heralde .

Üzülmeyin, manyak her yerde manyak. Cana geleceğine mala gelsin evet ve haklıysanız gerisini koyverin. Farz edin bu tipler hayat koşuşturmacası içinde hipnoz olmuş ne yaptığını bilmiyorlar.

Cuma günü yaşadığım şey geldi aklıma; bir doktorun hipokrat yeminini nasıl çiğnediğini gördüm.
Sen diyorsun 70 küsur yaşında amca neden böyle; ben diyeyim sana "Ülkemin 10 yıllık okumuş doktoru neden böyle?"

Bir kaza-anlaşamamazlık, geçmiş gitmiş. Canınızı sıkmayın.
Tutanağınızı tutturdunuz mu, tamam. İstediği kadar kendini yırtsın daha...
Ne yaş, ne meslek... Ülkem kısmen açık hava tımarhanesine dönmüş işte.

Ay siz ne minnoşsunuz böyle :) geçmiş olsun. Tabi ki insan üzülür ama amca kendi etti kendi buldu.

Belki bu olay onun hayrınadır. Biz şimdi bilemeyiz. Belki Bir daha kullanmamasına vesile olmuşsunuzdur. Ya size değilde çocuğa ya da genç birind çarpsa, yaşamdan koparsa hiç üzülcrk bişey yok. Yaşk çok ileri, motor için

O kadar iyi niyetli bir insan olmadığım için sizi tam anlayamadım. =) Yaşlı amcaya üzülmek bir yana çok kızardım ben olsam. Ehliyetsiz, dikkatsiz, ekipmansız, agresif... Allah korusun kendine zarar vermesi dışında bir yayaya çarpıp zarar vermesi de çok olası. O yüzden aldığı ceza az bile. 78 yaşında diye her türlü abuk sabukluğu yapmaya hakkı yok herhalde. Size de geçmiş olsun, hiç vicdan filan yapmanıza gerek yok.

Canım belki de bu adamin veya baska insanların hayatını kurtardin .Onun kendi canı ve başkalarının guvenligi hiç umrumda değilmiş kasksiz/güvenlik önlemleri olmadan ,ehliyetsiz düşmüş yollara ama üç gün son başka bir aracla çarpissa belki hayatını kaybedecek...o araçta olmak istermiydin?

Ya üzülmeyin hiç takacak bir mevzu değil. İyi ki de polis cagirmissiniz. Boşverin iyiye yorun. Sizin sayenizde belki daha büyük kaza yapması engellenmiş oldu. Ehliyetsiz, kasksiz trafiğe çıkarken düşünecekti onu. Bisiklet kullanmıyor sonucta. Aktif trafiğin içinde. Üste çıkmaya çalışmış resmen. Hiç vicdan yapmayın. Hiç gerek yok zerre düşünmeye.

Onın motorunuda elinden alırlar ehliyet yoksa oyüzden size bukadar celallenmiş yani bin lira ile kalmaz o
Polis o kadar iyi niyetli davrandı ki bir tanıdığını çağır amca ama motor ehliyeti olsun biz bunu almayalım bi de ona para verme diyordu, o da gelip alsın diye birilerini arıyordu.
Biz ayrıldıktan sonra ne oldu bilmiyorum ama kalıp daha fazla sinirlerimizi bozmak istemedik. Çünkü ayrılırken bile geçmiş olsun amca dediğimizde kızdı bize ...

Back
X