Kazıklandım..moralim bozuk..;/

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.567
11.484
498
Aptallığıma yanıyorum,istanbulda istanbul avm die bi yer bugün ordan digital fotoğraf makinası aldım,dalga geçer gibi %10 indirimle 395 dediler kredi kartıyla 10 takside aldım.aldıktan sonra araştırdım.

vatan bilgisayarda 220 tl hemde kredi kartıyla
en pahalı satan yer 270 tl düşünün işte..
çok canım sıkıldı paramı kaybetsem bu kadar moralim bozulmaz resmen kandırdılar beni.
benim aptallığım araştırmadan aldım hatalıyım.
ama ben bu ürünü iade etmek istiyorum,kredi kartıyla aldıgım için sorun olurmu?
iade ederlermi,etmezlerse tüketici haklarına kadar gitmeyi düşünüyorum.
daha önce başına bu tarz bi olay gelen varsa yardımcı olabilirmi

Son düzenleyen: Moderatör:
geçmiş olsun cnm gerçekten büyük fark varmış. Aldığın yerin kurumsallığına bağlı biraz o gidp mutlaka konus zira çok fiyat farkı var tecrubem olmadığı için daha fazla yorum yapamayacaggım

iade ederler belirli bi günü var vazgeçme hakkın var önce gidip sor aldığın yere baktın yok diyorlar tüketici mahkemsine gitcm de ozamn tıpış tıpış alırlar

saol canım yaa evet büyük fark var çok canım sıkıldı gerçekten

makinayı onlar açtı kurulumu yapıp gösterdiler:/ hatta denemek için avmde bikaç foto çektiler

yanlış bilgi vermek istemiyorum o yüzden sen en iyisi aldığın yere sor iade etmek istiyorum ben hiç kullanmadım siz açıp gösterdiniz de
umarım geri alırlar çünkü kçümsenmeyecek bir fark var
bu da size ders olmuştur fiyat araştırması yapmadan birşey almazsınız birdaha

Bayada farkediyomuş canımya.
Kredi kartıyla alsan bile iade edebilirsin bildğim kadarıyla.Muhakkak ver geri gitsin.
Kazıklıcak başka adam bulsunlar.
Evkurda aynı ..... laciverti.

Kredi kartıylada olsa iade etme hakkın vardır canım bir an önce git konuş zaten herhangi bir ürün bile alırkan ya 7 işgünü yada 15 işgünü bu süre 1 ay kadar da çıkabilir belki iade etme hakkımız vardır faturanızla beraber aldıgınız yere gidin bir an önce.

Evet, tüketici haklarında 8 gğn iade etme hakkınız var sorgusuz.
Fiyat farkından dolayı şikayet etmenizlede sonuca ulaşırsınız. Bu da tüketici haklarının içinde.

Aldığınız yerle mutlaka konuşun. Çözüm bulamazsanız o markanın sitesine mail atın.
MUTLAKA yazılı bir şikayetiniz olsun.
Bu yazdığınız yazının aynısını markanın genel müdürlüğüne fakslayın.
Sonrada tüketici haklarına başvurun.

Küçük birşeymiş gibi görünsede önemli sorunlar bunlar.
Eğer birkaç kişi üstüne giderse böyle konuların bir daha karşılaşılmaz.

Yalnız dikkat edin semtten semte yerden yere değişir fiyatlar.
Alışveriş yaptığınız yerle, diğer sorduğunuz yerle arasında uçurum olmamalı eğer çok büyük marka değilse.

Yalnız şöyle de bir şey var, vatan bazen böyle uçuk indirimler yapıyor.
Babaanneme ve bana laptop almıştık, ikisine 1600 gibi bir rakam ödemiştik, çünkü kampanya vardı. %50 indirim vardı 2 günlüğüne.
Bu da öyle bir şey olabilir mi?
İnternetten bi' fiyat araştırması yap, ona göre hareket et derim.

Evet dedikleriniz dogru bazen mağzalar indirim yapıyor 1 günlük yada 2 günlük gibi mesela bizim burda magzanın birisi küçük notebook 350 tl düşürmüştü 1 günlük ve stoklarla sınırlıydı.Biz aynısı başka bir magzadan 500 tl almıştık 1 ay önce normal fiyatına 500 dü zaten.

İnternetten bi ön araştırma yapıp öyle satın almaya çıksaydınız keşke..

Neyse sağlık olsun artık yapacak birşey yok maalesef..

Koşulsuz iade hakkı yalnızca kapıdan satışta ve internetten yapılan alışverişlerde geçerlidir. Tüğketici haklarına göre bu süre 7 veya 8 gün olmalı.

Mağazadan görerek bizzat aldığınız ürünü, mağaza size iade hakkı tanımamışsa ne yazık ki iade edemezsiniz.

Tabi malın ayıplı çıkması ya da belli şartlar içinde sürekli arıza çıkarması hariç.

Koşulsuz iade hakkı yalnızca kapıdan satışta ve internetten yapılan alışverişlerde geçerlidir. Tüğketici haklarına göre bu süre 7 veya 8 gün olmalı.

Mağazadan görerek bizzat aldığınız ürünü, mağaza size iade hakkı tanımamışsa ne yazık ki iade edemezsiniz.

Tabi malın ayıplı çıkması ya da belli şartlar içinde sürekli arıza çıkarması hariç.

tüketici kanunu açık olarak cayma hakkını düzenlememekle birlikte, alınan her mal koşulsuz satıcı ile imzalanan sözleşmede yer alan 7-15 veya 30 günlük sürelerde iade edilebilir.
tüketici hakem heyetleri mal iadelerinde genelde tüketici lehine karar veriyor.
konu sahibi arkadaşım ilk yapacağın malı aldığın yere git iade etmek istediğini söyle. kabul etmezler ise tüketici hakem heyetine başvuracağını da ekle. mutlaka geri alırlar. ama almazlar ise 1 sayfa dilekçe yazıp tüketici hakem heyetine başvur birşey kaybetmezsin . masraf ücret almıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…