Bebek Beslenmesi Keçi Sütü Nereden Bulabilirim ???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

taltunel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
90
0
36
İstanbul
Arkadaşlar oğlum 10 gün sonra 6. ayını bitiriyor. ve sütünü ben mayalamak istiyorum ama keçi sütünden mayalamak istiyorum. Keçi sütünü nereden bulabilirim istanbulda yaşıyorum bildiğiniz üvenilir bir marka var mı?? ve nerede satılıyor bana yardımcı olurmusunuz???

Ya canım seninki biraz ufak degilmi keçi sütü fazlası zarar olabilio bazı bebneklere ben kızıma verdim işte ama kabızlık sorunu yaşadım doktoruna sormadan asla verme

yararı yada zararı için bişey diyemeyeceğim ama kay markalı keçi sütünü büyük marketlerde bulabilirsin.:80:

Arkadaşlar oğlum 10 gün sonra 6. ayını bitiriyor. ve sütünü ben mayalamak istiyorum ama keçi sütünden mayalamak istiyorum. Keçi sütünü nereden bulabilirim istanbulda yaşıyorum bildiğiniz üvenilir bir marka var mı?? ve nerede satılıyor bana yardımcı olurmusunuz???

mado dondurmacılarda satılıyor

canım iki marka biliyorum ben,netten ve arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla,biri kay marka büyük marketlerde var,diğeride bolana buda bazı satış noktalarına geliyor,sitesine gir bulunduğun yere en yakın nerede satılıyorsa oradan al,3 günlük oluyormuş bolana en fazla,boluda çiftliği...
bende keçi sütü vermek istiyorumidaha sonra.anne sütüne en yakın süt ve çok çok besleyici...ama bolanayı bulunduğum yerde temin etmem zor galiba...

bende netten atraştırdım kay ve bolanayı gördüm fakat nasıl temin edeceğimi bilmiyordum teşekkür ederim büyük marketlere bakacağım fakat bolana banada daha iyi gibi geldi. inşallah bulabilirim. peki doktorlarınız ne dedi keçi sütünden mayalanan yoğurda bebeğe bi zararı yoktur herhalde yukarıda arkadaşım yazmış bi zararı olmamış sanırım.

bende netten atraştırdım kay ve bolanayı gördüm fakat nasıl temin edeceğimi bilmiyordum teşekkür ederim büyük marketlere bakacağım fakat bolana banada daha iyi gibi geldi. inşallah bulabilirim. peki doktorlarınız ne dedi keçi sütünden mayalanan yoğurda bebeğe bi zararı yoktur herhalde yukarıda arkadaşım yazmış bi zararı olmamış sanırım.

neden zararı olsun yararı var çok besleyici.zaten doktorumuz önermişti özellikle keçi sütüyle yoğurt yapmamı.

keçi sütü anne sütüne en yakın süt....keçi yavruları çok çabuk gelişiyor,en açık isbatı...birde mado varsa yakınında onlardada oluyormuş....bolonanın sitesinde satış noktaları yazıyor,size en yakın neresi ise oraya bakın derim...alerji riski en düşük süt bu arada,taze temin edilebilirse ne mutlu ,gerisini hiç düşünmeyin...

canım biraz önce kızımın gelişim kontrolünden geldik,doktoruna bu soruyu sordum,
neden keçi sütüne anneler bu kadar rağbet ediyor anlamıyorum dedi,folik asit eksikliği yapıyormuş,kesinlikle tvsiye etmedi şuan....
sende doktoruna bir danış ilk önce....

canım biraz önce kızımın gelişim kontrolünden geldik,doktoruna bu soruyu sordum,
neden keçi sütüne anneler bu kadar rağbet ediyor anlamıyorum dedi,folik asit eksikliği yapıyormuş,kesinlikle tvsiye etmedi şuan....
sende doktoruna bir danış ilk önce....

Ya gerçekten bende mutlaka sorup öyle kullanacam. internette biraz araştırmıştım keçi sütünün bazı referans değerleri anne sütünün üzerindeydi mesela içerdiği protein ve kalsiyum miktarı gibi hatta eşim keçi kadar bile olamadın diye espri yapmıştı ama folik asit konusunda bilgim yok. bizimde önümüzdeki hafta 6. ay kontrolümz var. bende doktorumuza sorup size cevabı yazarım. teşekkürler

Kiler markette Kaysüt satılıyor. Ama bebeklere yoğurt mayarken inek sütü de olabiliyormuş. Çünkü yoğurt olunca formu değişiyort. Ben ek gıdaya geçtiğimizden beri devam sütleriyle yapıyorum ayrıca da.

Arkadaşlar keçi sütü anne sütüne en yakın süt deniyor,Protein demir vs oranı anne sütüne yakın olabilir ancak emilimi anne sütüne göre çok çok düşük.Yani inek sütü ne kadar etkili ise keçi sütü de aynı.Özllikle keçi sütü aramaya gerek yok.Önemli olan emilim oranı yani vücudun faydalandığı oran.Keçi 50, inek 100 olsada emilim 20(anne sütü) olduktan sonra ne farkeder ha keçiii ha inek...

Son düzenleme:
bazı büyük marketlerde atatürk orman çiftliğinin sütü de bulunuyor, yanında keçi yoğurdu mayası da oluyor hatta. dilerseniz yoğurt da yapabilirsiniz.

bu arada keçi sütü anne sütüne en yakın süt denirken kastedilen çok fazla yakın olması değil, diğerlerine nazaren bir miktar daha yakın olması.. ancak ufak bir miktar, yani sanırım ona da çok fazla güvenmemek gerekiyor.

bu arada keçi sütü anne sütüne en yakın süt denirken kastedilen çok fazla yakın olması değil, diğerlerine nazaren bir miktar daha yakın olması.. ancak ufak bir miktar, yani sanırım ona da çok fazla güvenmemek gerekiyor.
ya ben bilmiyordum aslında ne kadar faydalı olduğunu ama çocuklarımda gördüm içirmeye başladıktan sonra çocularım grip olmadılar artı kabızlıkta olmadı hiç ve boyları hızlı bi şekilde uzamaya başladı. bence faydaları çok .ben kayseride otuyorum ve ordabulmak zordu bir ii ay öncesine kadar süt satan bi yer buldum eğerkayserili olan varsa adreste verebilirim .meteroloji müd. tarafında aseri hastanenin üstünde hemen ayrıca köy yumurtası bıldırcın yumurtasıda satılıyor. kesinlikle tavsiye ediyorum.

Back
X