• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi keçiboynuzu kürü+havuç kürü+çakşır suyu .. hepsi aynı anda olmuyor mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
47
363
İstanbul
hanımlar merhaba,

15 gündür epeyce okudum bu konuları..

sperm sayımız : 18 milyon (minimum 20-22 milyon olmalıymış)hızlı hareketli : %5
yavaş hareketli : %28
(total hareketlilik minimum %40-45 olmalıymış)
morfoloji : %3 (minimum 8-10 olmalıymış)

düz duvara toslamış gibi hissettim ilk öğrendiğimizde. aylardır çabalıyoruz, sonuç alamayınca testleri yaptırdık. işte bunlar çıktı karşımıza.

hemen doktorumuzun verdiği proxeed saşelere başladık tabi. başka da bi öneride bulunmadı. 2-3 ay deneyelim bu şekilde, olmazsa aşılamaya bakarız, dedi.

tabi ben, kadın psikolojisi ile, hemen başladım araştırmaya...
bisürü derman sebebi buldum.
keçiboynuzu kürü, havuç kürü, çakşır suyu, ballar, polenler, falanlar filanlar...

yapım gereği, aceleci ve sabırsızım. halbuki biraz sabırlı olup tevekkül etmem gerektiğinin farkındayım. ama elimden gelmiyor.

şimdi, geçen hafta keçiboynuzu kürüne başladık. ilk hafta sabah-akşam içti eşim, şimdi sadece geceleri içiyor. 2 hafta daha devam edecek.

bildiğim kadarıyla (sebebini anlayamadım açıkçası ama), kürler birlikte kullanılmıyormuş.

ben şöyle bir beslenme listesi hazırladım eşime, ne dersiniz?

----------------------
sabah:
* aç karnına, 1 çay bardağı çakşır suyu
* bal+polen+arı sütü karışımı

kahvaltı:
* bol malzemeli tost + karışık bitki çayı (ıhlamur, zencefil, karanfil, tarçın, gülhatmi, kuşburnu)
* portakal suyuna karıştırılan proxeed
* evicap vitamin+çinko+l-arginin hapları

ara öğün:
* kuruyemiş tabağı + hurma+ incir

öğlen:
* aç karnına, çakşır suyu
* öğlen yemeği

ara öğün:
* evde hazırladığım sandviç

akşam:
* aç karnına, 1 çay bardağı çakşır suyu
* yemek + karışık sebze meyve suyu (portakal, elma, havuç, ıspanak, brokoli falan..)

akşam ara:
* kuruyemiş tabağı + limonlu yeşil çay

yatarken:
* keçiboynuzu suyu

-----------------------------------------------

buna ne diyorsunuz?

bu kürleri muhakkak teker teker mi yapmak gerekiyor?
yoksa keçiboynuzu bitmeden, çakşıra da başlayabilir miyim?
o arada keçiboynuzu bitince, çakşırla birlikte havuç kürüne de başlayabilir miyim?
he bu arada, eczacı, ginseng de ilave etmem gerektiğini söyledi.... ama onu ne araya sıkıştıracağımı henüz bulamadım. :26:

bi bakın kızlar, lütfen.
tecrübelilerden yardım rica ediyorum.

yardım eder misiniz kızlar bana, nolur?

hepsi bir arada kullanılmaz diyorlar ama bizde proxeed plus kullanıyoruz onun yanında keçiboynuzu pekmezi, çakşır suyu macunu mübarek ginseng ve bolca doğal vitamin olan badem kullanıyoruz benim için de hayıtlı civanperçemli macun kullanıyorz bu akşam da soğan kürüne başlıcam inşallah ;)

hepsi bir arada kullanılmaz diyorlar ama bizde proxeed plus kullanıyoruz onun yanında keçiboynuzu pekmezi, çakşır suyu macunu mübarek ginseng ve bolca doğal vitamin olan badem kullanıyoruz benim için de hayıtlı civanperçemli macun kullanıyorz bu akşam da soğan kürüne başlıcam inşallah ;)

bu macunları nerden tedarik ettiniz acaba?

bugün itibari ile... yeni uygulamam şudur :)

sabah aç karnına, yataktan kalkarken... çakşır suyu (1 çay bardağı)
kahvaltı
portakal suyu ile karışık meyve suyuyla birlikte proxeed

öğlen yemeği
birkaç takviye hap

akşam yemeği
proxeed
yatarken 1 kupa keçiboynuzu suyu

buna başladım bu sabah.
çakşır ile keçiboynuzunu aynı anda kullanıcam ben eşime.
ne olursa, testte alıcaz neticeyi.. paylaşırım.

çakşırın tadı nasıl eşim keçiboynuzunu beğenmediği için onuda denemk istiyorum ama onuda beğenmezse boşa gitcek. keçiboynuzuna benziyomu daha farklımı

Arkadaslar hem hiz hem morfoloji sorunumuz var.keciboynuzu kuru ile havus suyu ayni anda kullaniliyor mu

Arkadaslar hem hiz hem morfoloji sorunumuz var.keciboynuzu kuru ile havus suyu ayni anda kullaniliyor mu

cok sevindim.

sen de aynı anda mı kullansam, ayrı mı kullansam... derken hamile kalmışsın, çok şükür.

ben de hamile kaldım bu arada.

10+2 oldum ben, senden 3 hafta sonra olmuş demekki...

allahım çok büyük, kabul gören dualardan eylemiş duamızı..... yarabbim inşallah tüm çabalayanların seslerini duyup, yardımcıları olsun...
bizlere de sağlıkla doğum gerçekleştirmeyi, yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin,
amiiinnnnnnnnnn

cok sevindim.

sen de aynı anda mı kullansam, ayrı mı kullansam... derken hamile kalmışsın, çok şükür.

allahım çok büyük, kabul gören dualardan eylemiş duamızı..... yarabbim inşallah tüm çabalayanların seslerini duyup, yardımcıları olsun...
bizlere de sağlıkla doğum gerçekleştirmeyi, yavrularımızı kucaklamayı nasip etsin,
amiiinnnnnnnnnn
nasıl hamile kaldın bu anlattığın şeyleri yaparak mı canım ne kadar sürede sonuç aldın eşinde varikosel var mıydı anlatır mısın lütfen??

cok sevindim.

amiiinnnnnnnnnn

Rabbime sukurler olsun
Oyle umutsuzdum ki... ama hep Allahim mulkun sonsuz.beni de riziklandir diye dua ettim.cok sukur...
Adina cok sevindim arkadasim.allah herkesin gonlune gore versin.o bi kac ay omrumden omur goturdu.rabbim kimseyi evlat hasretiyle sinamasin.

cnm aynı şeyleri bende eşimde kullanıyoruz cnm inşallah faydasını görürüz:)

arkadaşlar...
ben sormuşum soruyu.... KEÇİBOYNUZU-ÇAKŞIR-HAVUÇ falan filan hepsi aynı anda olmaz mı diye...
cevap veriyorum :)
EVET HEPSİNİ AYNI ANDA, HİÇBİR DÜZEN TAKİP ETMEDEN, TAMAMEN KAFAMA GÖRE UYGULADIM.

İsteyen arkadaşlara, haddim olmayarak.... ben kendimce tavsiyede bulunabilirim.
o bahsi geçen kürlerin hepsini aynı anda uyguladım. bi zararını görmedim.

keçiboynuzu suyu yaptım sabah akşam içirdim. havuç suyu sıktım, portakal ve elmayla birlikte... gün içinde koca bi bardak içirdim.

incir, kayısı, ceviz, fındık, kabak çekirdeği sürekli yedirdim... ara öğün olarak koydum yanına yedi.

her gün (gnc andioksidan, l-arginin, folik asit) beslenme destekleri kullandırdım.

kahvaltısına, öğlen yemeğine ve akşam yemeğine çok dikkat ettim. bol yeşil salatayı eksik etmedim evde yediği öğünde, akşamları yani.

arada bi keçiboynuzundan sıkılınca, birkaç gün.. özellikle benim yumyum günüme yakın birkaç günde, çakşır kaynattım içirdim sabah akşam....

he bi de doktorun verdiği proxeed saşeler vardı, onları içti sabah-akşam.
alkole ara verdi, sadece cumartesi akşamları tek kadeh bişeye izin verdim. gün içinde içtiği sigaraya sınır getirdim, günde 10 taneyle sınırladım. fazlasını içmedi.
evet çok bunaldı ve kilo aldı. ama işe yaradı.

ve tüm bunları 1,5 ay yaptım. hem sayı hem hız artışı oldu.
sonuçta hamile kaldım.

şimdi gözüm gibi bakıyorum, çünkü gerçekten zor oldu bunu elde etmem.... zorla hamile kaldım, 10+ oldum, bu kadar ilerlemişken kaybetmek istemiyorum. bol bol yatıyorum tüm gün.
kilo aldım hem de nasıl...
ama takılmıyorum. nasılsa veririm diyorum. bugüne şükür yani....

arkadaşlar...
ben sormuşum soruyu.... KEÇİBOYNUZU-ÇAKŞIR-HAVUÇ falan filan hepsi aynı anda olmaz mı diye...
cevap veriyorum :)
EVET HEPSİNİ AYNI ANDA, HİÇBİR DÜZEN TAKİP ETMEDEN, TAMAMEN KAFAMA GÖRE UYGULADIM.

İsteyen arkadaşlara, haddim olmayarak.... ben kendimce tavsiyede bulunabilirim.
o bahsi geçen kürlerin hepsini aynı anda uyguladım. bi zararını görmedim.

keçiboynuzu suyu yaptım sabah akşam içirdim. havuç suyu sıktım, portakal ve elmayla birlikte... gün içinde koca bi bardak içirdim.

incir, kayısı, ceviz, fındık, kabak çekirdeği sürekli yedirdim... ara öğün olarak koydum yanına yedi.

her gün (gnc andioksidan, l-arginin, folik asit) beslenme destekleri kullandırdım.

kahvaltısına, öğlen yemeğine ve akşam yemeğine çok dikkat ettim. bol yeşil salatayı eksik etmedim evde yediği öğünde, akşamları yani.

arada bi keçiboynuzundan sıkılınca, birkaç gün.. özellikle benim yumyum günüme yakın birkaç günde, çakşır kaynattım içirdim sabah akşam....

he bi de doktorun verdiği proxeed saşeler vardı, onları içti sabah-akşam.
alkole ara verdi, sadece cumartesi akşamları tek kadeh bişeye izin verdim. gün içinde içtiği sigaraya sınır getirdim, günde 10 taneyle sınırladım. fazlasını içmedi.
evet çok bunaldı ve kilo aldı. ama işe yaradı.

ve tüm bunları 1,5 ay yaptım. hem sayı hem hız artışı oldu.
sonuçta hamile kaldım.

şimdi gözüm gibi bakıyorum, çünkü gerçekten zor oldu bunu elde etmem.... zorla hamile kaldım, 10+ oldum, bu kadar ilerlemişken kaybetmek istemiyorum. bol bol yatıyorum tüm gün.
kilo aldım hem de nasıl...
ama takılmıyorum. nasılsa veririm diyorum. bugüne şükür yani....
canım sen adamı boğa gibi yapmışsın :))

Rabbime sukurler olsun
Oyle umutsuzdum ki... ama hep Allahim mulkun sonsuz.beni de riziklandir diye dua ettim.cok sukur...
Adina cok sevindim arkadasim.allah herkesin gonlune gore versin.o bi kac ay omrumden omur goturdu.rabbim kimseyi evlat hasretiyle sinamasin.

nasıl hamile kaldın bu anlattığın şeyleri yaparak mı canım ne kadar sürede sonuç aldın eşinde varikosel var mıydı anlatır mısın lütfen??

canım sen adamı boğa gibi yapmışsın :))

hahah evet, öyle oldu. boğaya dönüştü gerçekten. ama napalım, gereken buydu.
2 sene bekledim ben bu bebeği gm_3 arkadaşım..
hatta 2 seneden de fazla.... 27-28 ay falan çabaladım.

ben tüm gerekenleri yaptım, eşime bi türlü söyleyemedim.. git bi test yaptır diye...
sonunda doktorum istedi. 'sende uğraşacak bişey kalmadı, her şey yolunda.. bi de eşini göreyim' dedi. Allah razı olsun.
Sonra çorap söküğü gibi geldi hepsi işte...
Sorunu bulduk, çözümünü araştırdım, sonunda kafamın yöntemine karar verdim. kafamın yöntemiyle de halloldu problem Allaha şükür.

İnşallah darısı başına, tüm isteyenlere diliyorum..... RAbbim kimsenin duaya açılan ellerini boşa çevirmesin inşallah...
Ben,m duam kabul oldu, darısı sizlere inşallah canım benim.

cok sevindim.

amiiinnnnnnnnnn

bebeğiniz hayırlı olsun..hanig çakşır suyu kullandınız acaba markası nedir???

Rabbime sukurler olsun

amiiinnnn

bebeğiniz hayırlı olsun..hanig çakşır suyu kullandınız acaba markası nedir???

teşekkürler canım.
darısı tüm isteyenlere... şu mübarek günlerde çok dua ediyorum hepiniz için.

ben çakşır suyu almadı hiç.
hangisini alacağımı bilemedim. kendim yapmaya karar verdim.
çakşır kökü aldım aktardan. ağaç yapılı bişey o. minik minik kırıp kaynattım sabah akşam taze.
1 çay bardağı suyla tırnak kadar çakşır kaynattım. içirdim. bu da kafamın formülü açıkçası.. bir bilene danışmak lazım aslında. ne miktar suya ne miktar çakşır koyup kaynatılır bilmiyorum açıkçası. ben böyle yaptım sadece.

bugün itibari ile... yeni uygulamam şudur :)

sabah aç karnına, yataktan kalkarken... çakşır suyu (1 çay bardağı)
kahvaltı
portakal suyu ile karışık meyve suyuyla birlikte proxeed

öğlen yemeği
birkaç takviye hap

akşam yemeği
proxeed
yatarken 1 kupa keçiboynuzu suyu

buna başladım bu sabah.
çakşır ile keçiboynuzunu aynı anda kullanıcam ben eşime.
ne olursa, testte alıcaz neticeyi.. paylaşırım.

yalel süper annelerde yazdığını okudum..bende senin gibi 3 yıl önce erkek çocuk için yola çıktım..orkideyle aynı zamanda hamile kaldım..ama 12. haftada düştü bebeğim..2 yılın ardından mart ayında hamiş olduğumu öğrendim ama iki gün sonra dış gebelik olduğu ortaya çıktı..taaa mayısta düşürebidim..
ne yapcam bilemiyom artık ..sen neler yaptın bu takviyeleri içtinmi:44::44::44:
proxeed nedir..:44::44:

yalel süper annelerde yazdığını okudum..bende senin gibi 3 yıl önce erkek çocuk için yola çıktım..orkideyle aynı zamanda hamile kaldım..ama 12. haftada düştü bebeğim..2 yılın ardından mart ayında hamiş olduğumu öğrendim ama iki gün sonra dış gebelik olduğu ortaya çıktı..taaa mayısta düşürebidim..
ne yapcam bilemiyom artık ..sen neler yaptın bu takviyeleri içtinmi:44::44::44:
proxeed nedir..:44::44:

geçmiş olsun arkadaşım.
allah yardımcı olsun...

ben de epey sıkıntılar atlattım.
bazı insanların sınavları biraz ağır oluyor... allahım dermansız dertlerle, evlatlarımızla sınamasın..... gerisi halloluyor bi biçimde.

ben her türlü takviyeyi uyguladım canım. biçok topikte geçen gün, tüm detaylarıyla anlattım.
evet, içmedik içirilmedik zımbırtı kalmadı :))
proxeed, bi ilaç. doktor tavsiyesi ile, eczaneden alarak kullandık biz. eşim kullandı yani. sperm arttırıcı ve güçlendirici bi formül, vitamin tekviyesi...

Back
X