Kedi canlarımız için mama tavsiyesi

Türkiye'deki toplam mama sermayesinin kat kat fazlasını araştırma geliştirmeye ayırıyorlar bahsettiğimiz profesyonel sınıf markalar.Ve 40 yıldır bu işi yapıyorlar.
Veteriner sınıfı mamaları olmayan markaları ayırmak lazım. Prof mamayız diyen her mama iyidir de diyemeyiz. Ancak royal canin/ proplan/ advance/ acana/ orijen/ ND/ Hills üst sınıf ve iyi mamalardır.
 
Türkiye'deki toplam mama sermayesinin kat kat fazlasını araştırma geliştirmeye ayırıyorlar bahsettiğimiz profesyonel sınıf markalar.Ve 40 yıldır bu işi yapıyorlar.
Veteriner sınıfı mamaları olmayan markaları ayırmak lazım. Prof mamayız diyen her mama iyidir de diyemeyiz. Ancak royal canin/ proplan/ advance/ acana/ orijen/ ND/ Hills üst sınıf ve iyi mamalardır.
Acana, Orijen, N&D evet diğerleri hayır. Bir de Brit Carnilove var.Ben size link vermedikçe inanmayacaksınız belli oldu. Araştırayım yazacağım size.
 
Yazdığınız RC 1 yıldızlı;


Advance 1 yıldız;



Pro Plan ve diğer mamaları; 1 yıldız



Hill's 1 yıldız;



Gelelim 5-6 yıldız mamalara.

6 yıldız Orijen ve Taste of wilds;



5 yıldız Acana (diğer sayfalara bakmadım)
....

Ayrıca şu blog muhakkak bakılması gereken bir yer. Sayfa sahibi biyoloji mezunu, hassas bir köpeği olduğu için mecburen araştırma yapa yapa edindiği bilgileri yazıyor. Kendisi ile net üzerinden tanışıklığım var, mama sektöründe değil; herhangi bir çıkarı yok.
.....
Son olarak o Pro Plan'ın kurbanlarından birisi de ben ve 2 arkadaşım. 3 kedi ve 2 köpeği güzelce hasta etti. Uzun yıllar kullanmıştık, öyle 1-2 yılda çıkmadı acısı. Sonra da tam çıktı.

İsterseniz bana inanmayın, yazdıklarıma güvenmeyin. Ama lütfen lütfen lütfen kendi araştırmanızı yapın, veterinere güvenmeyin (bazı markalarla anlaşmaları var, bu yüzden olmadık mamayı öve öve bitiremiyorlar).

Zamanında kanıtlanmış halde zararları gösteren 2 site bulmuştum, tekrar bulursam yine paylaşırım burada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz linklerdeki editör görüşlerini okuduğunuzda,yıldızlı puanlama sisteminin aslında bir anlamda da eleştiri olduğunu göreceksiniz.İçerik açısından yapılmış eleştiriler.Örneğin Royal Canin markasının tüm kedi ve köpek ürünlerini listede bulamazsınız.
Kedi ve köpekler etçil canlılardır.Bir çok hayvan sever protein ve karbonhidrat arasındaki ters orantının farkında değildir,biri artarsa diğeri azalır.İçerikte ne kadar çok protein olursa karbonhidrata o kadar az ihtiyaç olur.Karbonhidratlar kedi ve köpekler için çok çok az besin değerine sahip içeriklerdir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Glisemik_indeks
Bizim beslenme şeklimizde olduğu gibi,evcillerimizde de içeriği ve miktarı çoğaltmak,doyuruculuğu arttırmak için
-yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar, örneğin pirinç ve mısır obezite ve diyabet ile ilişkilendirilirler çünkü hızlı şekilde sindirildiklerinden kan şekerinin fırlamasına ve yağ depolanmasının artmasına neden olurlar.- kullanılır.

Düşük glisemik indeksli karbonhidratlar örneğin mercimek ve nohut kana yavaş şekilde karışırlar girerler ve stabil kan şekeri seviyeleri sağlayarak yağ depolama potansiyelini azaltırlar.

Kanada tarım ve hayvancılık bakımından zengin,yüksek kaliteli ürünlere sahip olduğu ve bunları evcil hayvan ürünlerinde de kullandığından Acana ve Orijen en yüksek puanlamaya sahip markalar olmuştur.

Royal Canın markası 1967 yılından beri sektörde kalitesini ispat etmiş,bir çok ilki gerçekleştirmiştir.Irka özel mamaların formülasyonu ve mama tane yapısı(persian)
Proplan,Advance ve Royal Canın içerik ve kalite bakımından kendini ispat etmiş profesyonel sınıf mamalardır keza veteriner sınıfı mamaları da mevcuttur.
Sözün özü yıldızlama çok önemli bir olaysa 1 yıldız alan markalar dükkanı kapatsın.sadece acana orijen kalsın,öyle mi?Ayrıca global büyüklükte markalarda çalışıp sonrasında kendi markasını yapan isimler de yok değil.

Profesyonel mama profesyonel mamadır.

Bu durumda; 5 kg fiyatı 29TL olan bonacibo ne kadar kaliteli olabilir?!!
 
Son düzenleme:
Siz sanırım bu mamaları satıyorsunuz. Ben zaten Bonacibo süperdir, harikadır demedim. Öyle bir düşüncem de yok.
Komik olan mısır ve pirinç zararlı diyorsunuz buyurun RC Golden maması içeriği;
Mamanın içeriği:Tavuk yemi, pirinç, mısır, buğday, bitkisel protein izolat, hayvansal yağlar, hayvansal protein (hidrolize), lygno selüloz, kurutulmuş pancar küspesi (devamını almadım 4-5 satırdı). Tavuk yemi nedir ya.
Bu da Pro Plan;
Mamanın İçeriği; Tavuk eti, buğday, kurutulmuş hayvansal protein, mısır gluteni, mısır, pirinç, hayvansal yağ, pancar küspesi, sakatat, mineraller ve vitaminler (küçük ırk maması)

Mamanın içeriğini eleştirmeyecekler de neyini eleştirecekler? Ambalajını mı?
 
Bu mamalarla beraber sizin övdüğünüz mamaları da satıyorum.İsmi geçen-geçmeyen diğerlerini de.
Parası olan acana ,royal,proplan vs alıyor,olmayan mito miço.
Savunulan şeyin bununla ilgisi yok!
Veteriner sınıfı mamaları da olan bu profesyonel markaların kötü olduğunu söylemek mümkün değil demek istiyorum.
 
Belli olmuştu zaten yazdıklarınızdan. Bir satanlar bir de üreticileri övüyor zaten. Arada sırada da yeni evcil sahibi olanlar elbette.
Bir kediye köpeğe pirinç, mısır, buğday, mısır gluteni, tavuk yemi vs yedirmek mantıksızlıktır, vicdansızlıktır.
Mama almak zorunda değil insanlar, BARF yapabilir eğer N&D, Acana ve Orijen beni aşar derlerse. Daha ucuza da gelir.
Gayet de kötü mamalar, sadece adları var işte.
Hayırlı işler.
 
Haddinizi aşmayın. Gecenin bu saatinde ''hayırlı işler'' demek de neyin nesi!
Sevdiğimiz canlarımız hakkında,onların gıdaları konusunda fikir alışverişi yapıyorken; sizin ''siz o mamaları satıyorsunuz sanırım'' la başlayan ve ''hayırlı işler'' ile devam eden terbiyesiz tarzınızla size cevap verecek değilim.Ayıplıyorum sizi.
 
Yazı dilinden yanlış anlamış olabilirsiniz, hakaret amacıyla yazmadım, yazmam da. Hakareti hak eden tonla insan var, onlara bile bir şey yazmam. Pet Shop sahibi olduğunuzu düşündüm, hayırlı işler dedim. Sonuçta site üzerinden satış yapmıyorsunuz. Türkiye'deki tek yer de değilsiniz. Genel anlamda yazdım.
Yanlış anlamışsınız dediğim gibi. Düşündüğünüz şekilde bir niyetim yok.
 
Hills'in tavuklu köpek mamasında tavuk unu var. Tavuk unu malum,"kanatlı kesim hanelerinin bir yan ürünü olup, tüyler hariç kanatlı karkaslarının kullanılmayan iç organlarını ve diğer yenmeyen parçaları içerir."
Yani aslında içinde tavuğun gagası, ayakları falan var.

Kuzu Etli ve Pirinçli: (minimum & Kuzu eti; minimum %4 Pirinç): Mısır unu, kuzu eti, soya fasulyesi unu, mısır gluteni unu, hayvansal yağ, pirinç unu, dijest, bitkisel yağ, keten tohumu, L-lisin hidroklorür, potasyum klorür, tuz, L-karnitin ilavesi, DL-metionin, taurin, L-triptofan, vitaminler ve iz elementler. Tokoferoller, sitrik asit ve biberiye esansı karışımı ile doğal olarak korunmuştur.
İlk içeriği olarak mısır unu yazılan, içinde mısır unu, mısır gluteni unu dolu olan bir mamaya niye yüzlerce lira vereyim?

Ülkemizdeki çoğu iyi köpek mamasının içeriği de incelendiğinde aslında çok da parlak olmadığı görülebiliyor. Tavuk unu yazan mamadan kaçarım mesela.
İsme bakmadan paketin içeriğini incelemek lazım.
 
ben 4 kediyi Barf yöntemiyle büyütüyorum. sadece bir tanesi biraz müşkülpesent olduğu için ona Acana alıyorum ki canı et yemek istemediğinde aç kalmasın. Sokaktaki canlarımız için de Bonacibo alıyorum.
yaklaşık 21 yıl köpekle yaşadım. küçük bir ırktı teriyer. onu da sadece etle besledik, o zamanlar ben küçük olduğum için Barf'tan ziyade haşlanmış tavuk taşlığı ve ciğeri ile beslendi.
yavru kediler anne sütünden kesildiği andan itibaren ben Barf tercih ettim. boyun eti kullanıyorum ben. arada bir de sakatat veriyorum.
konumuz sokakta olan canlar için ama o yüzden ben kendi tercihim Bonacibo öneririm. hem fiyat olarak uygun hem de kalite olarak ben 5 üzerinden 3 veririm.
 
Back
X