Kedi catiya yavrulamis yardim

Dolunay89

Là ___sonsuzluk hecesi___
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2016
905
1.702
113
Merhaba arkadaslar bugun annemlere geldim catida bir kedinin yavruladigindan bahsetti. Evdeki kedimizin mamasindan sutunden anne kediye devamli biraktigini soyledi ama bugun yavru kedilerin surekli miyavlamalari dikkatimi cekti sanirim anneleri bugun hic gelmedi mama da oldugu gibi duruyo zaten. Yarina kadar gozlemleyecegim eger anneleri gelmezse yardim isteyecegim kurumlar nereler gercek anlamda yardim edecek yerleri istiyorum. Yavru kediler henuz kendilerini besleyecek durumda degiller siringayla sut vermeyi denedim almiyolar ve cok korkuyolar☹☹

Oy Kıyamam

Geçenlerde ben buldum tek başına bir cukura düşmüş cikamamis minik yavru kedi..... her yeri pireli eve getirdim yikadim kuruttum kanatmıs pis pireler her yerini (ben cok huyluyum bit pire konusunda hem agladim hem pire ayikladim huylandim kasindim...) malesef barınağı arayip yardım istedim tek başına kendine bakacak beslenerek durumda olmadığından 1 saat sonra gelip aldılar iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum ....ancak sokakta sanırım daha kötü olurdu.

Biraz takipte kal anne geliyor mu bugün gelmiyorsa kısa zaman için evine alsan birine sahiplendirene kadar ....olmadı barinak

Bence şimdiden internete süt anne ilanı verin.
Hiçbir kurum ilgilenmez kedilerle. Sakat falan olsalar belediye hemen gelip alıp tedavi ettirip geri birkaiyor, ama yavru kediye de birşey yapamaz. Çünkü belediye barınaklarında sadece hasta kediler var.
Ayrıca veterinerlerde toz sütler satılıyor. Bazı bebekler reddetse de minik biberonlarla onu içerek büyüyen bir kedi var bildiğim.
Ama süt anne arayan da çok kişi var. Hatta bir arkadaşım bulamayınca bebek kediyi Kadıköy moda parkına getirmiş,orada emzikli bir kedi görüp besleyip emdirmesini saglamisti :)
Ama umarım bunların hiçbirine gerek olmaz da anne sağ salim gelir. Ben de çok üzüldüm

Belediye arayip duruma anlattığımda acil durum olarak not aldı cukurdan aldığımdan dolayi.... Anne terk etmiş beslenemiyorlar dersen gelebilirler.

Eğer bakacak kimse bulunmazsa şimdi minik yavruların annesi de gelmezse siz bakmayı deneyebilirsiniz. En azından sahiplendirene kadar. Böyle bir olay başıma gelmişti maalesef anneleri yoktu ve o kadar miniklerdi ki 3 tanelerdi. Sabrettik şırınga ile besledik , bir süre sonra alışıyorlar. Sonra büyüdüler kocaman kedi oldular . İnşallah o yavru kedilerin de annesi gelir, ya da iyi bakılırlar çok üzüldüm

Biraz daha bekleyin lütfen insan eli değince bazı anne kediler birdaha yaklaşmıyor yavrulara
Oldu ki gelmedi bebekleri sıcak tutmak çok önemli sıcak su torbası koyun yanlarına hipotermi olup hemen ölebiliyorlar

Insallah anneye bi sey olmamistir ve biran once gelir cok uzgunum. Kucuk bebegim var bu yavrucaklari dusunmekten kendi cocugumu unuttum resmen. Tahminim 2 hftlik falanlar benden korkmasalar soyle guzelce karinlarini doyursam ah nasil mutlu olcam ya off.
Yarina kadar beklicem hemen gondermekte istemiyorum yavrulari, olur da anneleri gelirse ayirmis olcam birbirlerinden o zaten ayri bi vicdan azabi.

Bizimde bi kedimiz var ayni sizin yasadiginiz sekliyle 4 sene once evimize geldi 1 2 hftlikti o da buldugumuzda hala bizimle canimiz oldu ama bu yavrular 4 5 tane yanlis gormediysem evdeki kedimizin kabullenme imkani yok annem ve babam calisiyor ben evliyim kendi evime alma imkanim da malesef yok esimin alerjisi var

Korumaya alınmazsa açlıktan soğuktan ölürler. Anneye yada onlara düzenli bakacak birine ihtiyaçları var. Zamanla yarışıyorlar bence. Birşeyler yapmalısınız.

Bilmiyorum biliyor musunuz ama inek sütü özellikle bebek kediler için çok zararlı .Sebebi inek sütünün içerisinde yüksek miktarda laktoz bulunması.Süt veriyorsanız mutlaka su ile karıştırın(yarı yarıya) . Ya da yaptınız bir iyilik madem , alabilirseniz kedi sütü alın İyi insanları çok seviyorum

Sesleri kesildi bebegimi emzirip kontrol edicem dua edelim anneleri gelmis olsun. Sizleri haberdar edicem.

Anlıyorum haklısınız çok zor bir durum. Aklıma şu anda gelen, o halde anneleri gelmediği takdirde ilan vermek sahiplendirme için . İnşallah bir şey olmaz yavrulara

ohh..!!! dedimm

Kendince yemek bulmaya mı gitti salak şey :) iyi bari dönmüş. Yemek kabı hep dolu olsun bence gitmez o zaman kolay kolay bir yere.

Bu arada sokakta baktığım kedim doğum yaptı 1 ay oldu, getirmedi bana yavrularını normalde getirir. Bazen gün içinde gelip yatıyo kapının önünde, endişeliyim yavrulara bakmıyo mu,yada bişey mi oldu diye.. benimkide sorumsuz galiba biraz

Süper haberrr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…