Kedi ev Köpek Satan Petshoplar

Truman Show

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
5.413
21.773
348
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Ben kedi ve köpek satan petshopları nasıl ve ne şekilde nereye şikayet edeceğimi internette araştırdım ama pek bilgi bulamadım. Kafes içinde satılmaları yasakmış sadece bir yerde öyle yazıyordu. Benim gördüğüm petshopta bir metrekarelik cam bölmelerde altlarında beyaz kağıt parçası gibi şeylerde bekletiliyorlardı. Çok üzüldüm o bölmelerden birinde iki yetişkin 5 yavru kedi sıkıştepişti.
Bir sitede petshopu vergi kaçırıyor ya da ruhsatsız diye maliyeye şikayet etmekten bahsedilmiş bilemiyorum bu da ne kadar doğru.
Fikriniz var mı?

valla yok ama tebrik ettim
taktik bulursna ben de uygularım
bir hayvanat bahçeleri iki petshoplardan nefret ediyorum... barınak zavallı hayvanlarla dolu iken hem de...

valla yok ama tebrik ettim
taktik bulursna ben de uygularım
bir hayvanat bahçeleri iki petshoplardan nefret ediyorum... barınak zavallı hayvanlarla dolu iken hem de...
İnan ki ben de. Avmnin en alt katındaydı görünce aklımdan çıkmadı o halleri. Yürüyen merdivenle çıkarken anne kediye el salladım bana acı acı baktı İnşallah kendileri de o kadarcık alanda can verirler.

O zaman bu durumda suçlular.

Çok teşekkür ediyorum ben bir uğraşayım şunlarla

Kesinlikle suçlular.
Hem yasal olarak,hem vicdanen suçlular.
Zaten vicdan yok onlarda. Kanunen de suçlular. Her gördüğümle uğraşıcam. Benim kedim hoplar zıplarken o kediler köpekler depresyonda gibiler. Daha beter duruma düşmeleri dileğiyle.

"Can" satıp ailesine haram lokma yediren, başka işte çalışmayı bi tarafı yemeyen çakal sürüsü.
Ayynen öyle. Bunu sadece petshoplar da yapmıyor üstelik. Evlerinde 1 erkek 3 dişi Iran kedisi vs olan ya da aynı şekilde köpek üretenler de,evden üretip,internetten üzerinden satıyorlar. Çok yazık!

Ayynen öyle. Bunu sadece petshoplar da yapmıyor üstelik. Evlerinde 1 erkek 3 dişi Iran kedisi vs olan ya da aynı şekilde köpek üretenler de,evden üretip,internetten üzerinden satıyorlar. Çok yazık!

Aynen öyle ya yazık günah. Çoğu da kafeste ölüyor. Zamanında bi arkadaşım aldı gençlik hastalığından öldü. Çünkü neden petshoplar diyor ki biz aşılarını yaptırdık halbuki 1 aylık bebegin aşısı henüz baslamamistir ya da 2 aylikken başlar diye biliyorum. Bu hayvanlar birbirlerinden hastalık kapıyor.

Açlıktan kendi pisliklerini yiyenler bile vardır. Aç,susuz. Altalta üstüste sıkış tepiş,pislik içinde kafesler. Kahroluyorum((
Işte bu sebeple insanlar sokaktaki kedilerin hası Türk kedisi tekiri sahiplenmeli.. Iran,scotish,british kedisi alanlar oldukça,bu üretip duranların sayısı hızla artacak çünkü ciddi paralar dönüyor orda.

Ben oralardan para karşılığı hayvan alanları da hayvansever olarak görmüyorum. Petshoptan aldığını duyunca o insandan soğuyorum. Hayvansever değil onlar şekilci bencil insanlar.

Tabiii. Ama ben şöyle de düşünüyorum sokaktaki tekir sahiplenmeli ama cins olan hayvanlar da itilmemeli. Sonuçta bu onların elinde değil insanlar bu canlıları bu hale getirdi ve ayırdı

Tabiii. Ama ben şöyle de düşünüyorum sokaktaki tekir sahiplenmeli ama cins olan hayvanlar da itilmemeli. Sonuçta bu onların elinde değil insanlar bu canlıları bu hale getirdi ve ayırdı
Cins hayvanların itilmesi mesele değil. Bu kadar talep olduğu için kaçak yollarla getirilip satılıyorlar. Arz talep ilişkisi diyelim. Cins sevdası olmasa o yavrular da bu eziyetleri çekmeyecekler.

Kedi köpekler için yaziyor peki tavşanlar ve kuşlar için de var mı ki ? Burdaki petshopta kuşun birinin gözünü yiyordu diğerleri. Soyleidm baksaniza kuşlara yazık bu kusa diye a öyle mı falan diyorlar. Tavsilere de çok üzülüyorum. 10 liraya tavsi satıyorlar. Sonra bakamayip aman deyip atıyor millet sokağa. Tavşanları ekmek artığı ile besliyorlar. Bence biz var ya canlıya değer vermedigimiz kaba saba insaniyeti sadece insana gostermeyi bildiğimiz insanoğlunu dünyanın sahibi tövbe haşa sanıp ona göre bir ego sergileyen bir millet olduğumuz için burnumuz kurtulmuyor çamurdan. Ufacık canlılara merhamet etmeyene Allah nedennemrhamet etsinki. Yemin ederim devlet başkanı olsam ilk isim hayvan hakları yasası olurdu. Petshoplara bir şey olacağını sanmıyorum maalesef ama çok güzel dusunmussun kuzum maşallah ya çok temiz kalplisin

Sağ ol tabağım senin temiz kalbin Tavşanlar pazarda bile satılıyor Komşumuzun bahçesine yavruyken gelmişti şimdi kocaman oldu bir tavşan bizim bahçeye geliyor arada sokağımızın kedileri başına üşüşüyor bu ne ola ki diye
Hayvanların dilleri olsaydı ah keşke. İnsaoğlunun yatacak yeri yok

Kediler avlıyor onları kuzum o nedenle bakiniyorlardir komşu nasıl bırakıyor öylece hayret ettim. Ben balkona guneslensin diye cikardigimda ayrilamiyorum yanından. Yan komşunun balkona kedisi falan cikar diye inşallah bir yasa bir şey gelir doğru düzgün de tüm hayvanlar doğru düzgün yaşar. İspanya'da kedilere vatandaşlık mı ne veriliyordu sanırım biz daha boyalı civciv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…