• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi isirigi

Bu sorunu cevaplayabilirim sanirim. Kizimin okulundaki kedi severken oyun namına accik isirmis hemen kopegimizin veterinerini aradik devlet hastanesine gitmemizi tavsiye etti yada kediyi yakalayip bize getirmeniz gerekiyor 10 gun müşade altinda kalmali ama hastalik varsa kuduz gb. Insanlarda kuduzun tedavisi yoktur ölümcüldür karar sizin dedi.Ayrica cizik olmasi şart degilmis salyasi yada eger tuylerini yalayip kendini temizlediyse tüyünü sevmeniz bile yeterliymis herhangi bir hastalik kapmasi icin.11 yasinda kizim 5 doz kuduz 1 doz tetenoz dediler ve son asisi bugün.Biz aksam yemeğinden sonra acilde enjeksiyon bolumunde yaptiriyoruz devlet hastanesinde.Antalya da merkezde sadece devlet hastanesinde yapiyorlarmis kuduz asisini.Universitenin acilinde bile yokmuş .Aşı hafif ates ve eklemlerde agri yapabiliyor bilginiz olsun.Sadece isirik yada dis izi sart degil salyası bile yeterli .

Kizlar 3 yasindaki oglum bugun kediyle oynadi ama temizdi oyle sokakta yasayan kedilere pek benzemiyodu insandan kacmiyodu oglumun kucagina yatti kendini sevdirdi fln ama oglumun parmagina hafif bir isirik atti baktim dis izi kanama fln yoktu ama aklima takildi yinede kedi sanirim dispanserin kedisiydi aklima iceriye girip sormak geldi aslinda ama o an nedense girip sormadim bilmiyorum yaa saglik ocagina fln gotursemmi yarin kan tahlilimi yaparlarmiki
Bir şey olmaz. Kanatmamış bile.

Hadi yaa simdi daha cok tedirgin oldum saglik ocagi anlarmi yoksa hastanayemi gotrsem
Kuduz çok düşük bir ihtimal. Öyle yaygın bir durum değil. Yıllardır sokakta kedi besliyorum daha kuduranı görmedim. Yinede siz bilirsiniz. Kediyi bir yere kapatıp işkence etmesinler müşahade diye kuduz çok ender görülen bir hastalık.

Ya kedi tertemizdi birde dispanserin kedisiydi sanirim insanlara alisik olmasa oyle rahat oyun yapmaz diye dusundum resmen bebek gibiydi sipa:)
Bir şey olmaz korkmayın. Kuduz kendisini belli eder zaten. Kedi hırçın olur ve o kediye gelinceye kadar sağda solda başka kuduz belirtileri taşıyan hayvanlar olur. Allah göstermesin oldukca bulaşıcı bir hastalıktır.

Salyasinin bulasması ancak göz ,ağız mukozası gibi alanlarda şüphe yaratır. Elden koldan bulaş için dedi bütünlüğünün bozulmuş olması, çizik, kanama vs gereklidir. Bunlar yoksa sabunla yıkama yeterlidir.

Back
X