Kedi isirigi

Kedi icin de kopek icin de prosedur ayni. Kuduz ve tetanoz. Sahipli kedi ise kuduzu atlarlar muhtemelen ama toprakla temas eden hayvan tetanoz acisindan her zaman risklidir. Tetanoz asisini kesinlikle yaptirin eger yoksa. Bir de ihmal etmeyin, "beni de isirdi bi sey olmadi" ile cozulecek bir durum degil.

Çocuğunuza bir şey olmamış,kedi de kuduz değil. Içiniz rahat olsun. Çocuğunuzu hayvansever olarak yetiştirecek kadar duyarlı olduğunuz için de teşekkürler. ☺

Kizlar 3 yasindaki oglum bugun kediyle oynadi ama temizdi oyle sokakta yasayan kedilere pek benzemiyodu insandan kacmiyodu oglumun kucagina yatti kendini sevdirdi fln ama oglumun parmagina hafif bir isirik atti baktim dis izi kanama fln yoktu ama aklima takildi yinede kedi sanirim dispanserin kedisiydi aklima iceriye girip sormak geldi aslinda ama o an nedense girip sormadim bilmiyorum yaa saglik ocagina fln gotursemmi yarin kan tahlilimi yaparlarmiki

Salyadan da bulaşabilir diye biliyorum. Mutlaka bir doktora sorun.

Ya birde incelenecek bir iz vs yok hemen asimi yaparlar durum boyle olunca

Anlatırsınız durumu, "Kediyle oynuyordu, ısırır gibi oynamak istedi kedi işte ondan bi korktum, ısırık izi yok, tırnak izi yok, bilgi almak istedim." deseniz size hem açıklar hem de gereksiz bulduğunu söyler eğer öyleyse.
Gerçi iz de yok diyorsunuz, herhalde öyle ağzında az oynar gibi yaptı saldı hayvan. Kanamadı ama çizik gibi iz mi bıraktı acaba diyordum da hiçbir iz yoksa, gerek de yok doktora sanki.

Anlatırsınız durumu, "Kediyle oynuyordu, ısırır gibi oynamak istedi kedi işte ondan bi korktum, ısırık izi yok, tırnak izi yok, bilgi almak istedim." deseniz size hem açıklar hem de gereksiz bulduğunu söyler eğer öyleyse.
Gerçi iz de yok diyorsunuz, herhalde öyle ağzında az oynar gibi yaptı saldı hayvan. Kanamadı ama çizik gibi iz mi bıraktı acaba diyordum da hiçbir iz yoksa, gerek de yok doktora sanki.
Yani oyle agzindada tutmadi tam olarak of yaaa ben kesin ya dispansere yada saglik ocagina sorayim en azindan asilarini ogrenirim tidinin

Simdi baya inceledim ama bisey yok gibi yaa cani yansaydi zaten aglardi on sadece kizdi kediye oynamaya devam etti yanindan zor aldim

Anladım.
Aklımda çizik gibi kızarıklık izleri canlandığından emin olun istedim.
Yani sorun olmaz anlattığınız haliyle, dokunarak kuduz geçmez, deri altına gireceği yer lazım. İyice ellerini sabunla yıkayın hayvanlarla her oynadıktan sonra, salya vb. kalmasın elinde ona dikkat edin o kadar.

Isırıldım tırmalandım elim kolum ve gözümün altı tırmık içinde :) şuan gözümü soranlara kapıya çarptım diyorum :) hiç bişiy olmadı bunların öncesi de var tabi sıkıntı yok içiniz rahat değilse götürün

Çocuğunuza bir şey olmamış,kedi de kuduz değil. Içiniz rahat olsun. Çocuğunuzu hayvansever olarak yetiştirecek kadar duyarlı olduğunuz için de teşekkürler. ☺
Ya ben severim hayvanlari ama dokunamamda oglum oyle oynayinca cok hosuma gitti hayvanlara zarar vermeyen insanlarada vermez vucdanli bir insan olsun

Kızımı da kedi tırmaladı. 3 doz kuduz aşısı yaptırıyorsunuz. Kediyi 10-15 gün takip ediyorsunuz. Ölmezse sorun yok. Ölürse bildirmeniz gerekiyor. Kediyi takip etme şansınız yoksa sanırım 5 doz yapılıyor. Prosedür bu. Bence ihmal etmeyin. Geçmiş olsun.

Anladım.
Aklımda çizik gibi kızarıklık izleri canlandığından emin olun istedim.
Yani sorun olmaz anlattığınız haliyle, dokunarak kuduz geçmez, deri altına gireceği yer lazım. İyice ellerini sabunla yıkayın hayvanlarla her oynadıktan sonra, salya vb. kalmasın elinde ona dikkat edin o kadar.
Zaten eve getrdim hemen yikadim biseye dokunmasina izin vermedim

Benide çok kedi tırmaladı ısırdı hiç gitmedim ama bu bir risk olabilir de olmayabilirde.
Kuduz takibi her yerde yapılmıyor. Aile hekimine başvurun enfeksiyon hastalıklarına yönlendirilirsiniz 3 ya da 5 doz kuduz aşısı+tetanos yapılır.
Dişi tam geçmemişse boşuna uğraştırmayın çocuğu aşılarla.
Çünkü kime gitseniz aşı önerir diye düşünüyorum. Öyle kan tahlilinden bakma filan yok

Ben küçükken aşısız kendi baktığım kediler bir çok kez ısırdı hatta çırmaladı kanadığı da oldu hic dr gitmek aklimiza gelmedi herhalde cok sukur bisey de olmadı :)

Oğlum küçükken bi sokak kedisi yüzünü çizmişti resmen kan durmadı yine dr gitmedik geçti gitti.cok mu umursamaz bi anneyim acaba aklima takildi şimdi

Sizin için rahat etmiyosa dr gidin tahlil falan yaptirin

Geçen yaz oğlumun bacagini cizdi mahallede olan bir kediydu hep gelirdi. Hastaneye goturduk, kuduz asis yapıldı tetanos aşısı oldugu icin yapılmadı ,belediyeyi aradık, kedicik bizle bekledi ama arac gelince kaçtı 10 gün gözlemleyin dediler , ölürse haber verin dediler 10 gün gördük 5 dozluk aşıyı 2 sefer oldu , doktora bildirdik kedinin yaşadığını kesti aşıyı. Her ihtimale karşı yapiliyor.hemen sabunla yikamak gerelmis ben yikadim kolonyada dökmüştüm. Bizim baya cizikti

Hastaneye götürün benim kızımıda tırmalamıştı sitenin kedisiydi üstelik ertesi günü eşim acile götürdü içimiz rahat etsin diye dr kızmış neden bugün getirdiniz hemen getirseydiniz diye bazen kedi kuduz olmasada sokak kedisi olduğu için topraktaki kuduz mikrobu tırnağında yada ağzında oluyormuş insanlara bu şekildede bulaşıyor demiş hemen aşı yapmışlar sonra 2 kere daha götürdük kesinlikle atlamayın dozlarını diye tembih etmiş vuran hemşire götürün içiniz rahat etsin en azından.

Bence telaş edilecek bir durum değil siz bu kediyi hergun görüyorsanıza şayet on gün kadar izleyin yani kediye mama felan verin ki hergün izleme firsatınız olsun.Benim oğlumda tam bir hayvan dostu evde iki kediimiz var ama oğlum dışardaki kedilerlede oynar,doyurur vs..Birgün eve bir geldi yüzünde koca bir çizik kanamışta..Kedi tırmaladı dedi ben hemen sabunlu suyla temizledim bir gun sonra oğlumun ateşi çıktı ve biz hemen hastaneye götürdük doktor kudiz aşısı başlattı tetanos olduğu için yapmadılar.Kediyi karantinaya aldılar felan..Kedi gayet saglam bir şekilde geri bırakıldı bişeycigi yokmuş hayvancağızın,olan benim oğluşuma oldu gereksiz yere kuduz aşısı oldu.Ama o an oylesi uygundu.Neyse.Benim sizin oğlunuz gibi basit bir ısırma durumum olsaydı kuduz aşısı degilde kediyi gözlemlemeyi tercih ederdim tetanos aşısını yaptırırdım sadece.

Ben gotureym o zaman yarin ya
Çok geçmiş olsun, siz önlem olarak yarın doktora götürün, gerekli tetkikleri yapılsın, gerekirse kuduz aşısı da yapılır, kedi köpeklerin ısırıkları kanatan cinsten değilse çok da korkmamak gerekir ama herkese bilgi mahiyetinde olsun, vücudunuzda derin olmasa dahi açık yara varsa kedi köpeklerin yalamasına, kesik vb yaralarınızı tırmalamasına ya da ısırmasına izin vermeyin, aşılı kedi köpeklerde dahil, özellikle yavru kedilerde onları etkilemeyen hasta etmeyen ama insana bulaştığında ağır vakaların yaşandığı kedi tırmığı hastalığı var, bu hastalık köpeklerde de olabiliyor, hayvanların halaması sonucu insanlara bulaşıyor ve boyun, kasık, koltuk altında şişmeler, kızarıklıklar, beyin akciğer, kalbi etkileyen semptomlar oluşuyor.

Back
X