Kedi kumu: Bentonit mi Silika mı?

Aşağıda yazanları, zamanında yeni kedi sahiplenmiş birisine yardım amacıyla arkadaşıma sormuştum, onun yazdıklarını kopyalayıp buraya yapıştırıyorum. (benim değil, arkadaşımın yorumudur hepsi)

"silika sepiolit çam paleti gibi her türlüsünü denedim. hepsinde koku -patilere bulaşma ve kumun tamamının çiş olması gibi sorunlar yaşadık.
ayrıca silika kum ciddi bir kansarojen maalesef. kedi için de sizin için de en sağlıklısı tozdan arındırılmış bentonit kumlar.

bizde 3 pisi var bu ve ekonomik olarak baş edemediğim için ever clean marka bentonit kum çeşitlerinden alamıyorum.6 ay kadar kullandık mükemmel bir kum. karbonla bentonitin birleşimi hem zararsız hem de sağlıklı ve kokusuz.ekonominiz uygunsa bu kumdan alın derim..bunun dışında birçok markanın bentonit kumu var.ancak denediklerimin en tozsuz ve bereketlisi AKKUM .ince tanelisini almanızı öneririm çünkü kalın taneliler patilerini acıtıyormuş.tozsuz olması çok mühim hem pisinizin ciğerleri hem de sizin ciğerleriniz için..umarım yardımcı olabilmişimdir."

ben bentonit kullanıyorum. nedense kristal kum kedilerimin ayağını acıtacakmış gibime geliyor :D

Silika kum kullanıyorum ben. Topaklanan kedi kumu ve bentolitler koku yapıyor, silikada böyle bir sorun yok. Kanser yapması için 20-30 sene silika kum kullanılması gerekiyormuş eeee kedinin ömrü zaten 15-20 yıl o yüzden kullan diyor benim veterinerim.

Topaklanma özelliği olan kedi kumları daha çok tercih edilmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hanımlar, 8 aylık bir kedim var. 2 aylıkken sahiplenmiştim, o zamandan beri bentonit kedi kumu kullanıyorum. Mır Mır marka genelde, bir kere de Cat's Pearls kullanmıştım. Bir de kristal de denen silika kumlar var. Hiç görmedim, denemedim. İşleyişi nasıl hiçbir fikrim yok. Yine bentonit gibi emip taşlaşıyor mu nasıl oluyor? Sizce hangisini kullanmak daha sağlıklı ya da hijyenik? Siz neler kullanıyorsunuz?

Merhaba
Biz bentonit ve kapalı tuvalet kullanıyoruz. Tuvaletini günlük olarak temizleyince kumun üstüne her gün veya iki günde bir Febrezee'nin (başka marka da olur) evcil hayvan koku giderici spreyini sıkıyorum. Tuvaletinin önüne de küçük boyutta PVC kaydırmaz paspas seriyoruz. Böylece patisinde kalan kumlar eve dağılmamış oluyor

Ben kedilerimde topaklanan ince bentonit kum kallanıyorum. Silicaya göre çok daha hijyenik çünkü yaptıkları çişi de kalıp şeklinde atabiliyorsun ve kediler her seferinde çişli olan o kuma basmak zorunda kalmıyorlar. Ayrıca silica kumun kedilerin sağlığı açısından da bizim sağlığımız açısından da zararlı olduğunu çok yerde okudum.

Bende ince taneli bentonit kumun miniklerimin patisine girdiği için silika denemeyi düşünüyordum ama vazgeçtim burda yazılanları okuyunca bu arada kapalı tuvalet düşünenler için şiddetle tavsiye ediyorum bi kaç gün kapısını açık bıraktım alıştılar ve kapıyıda kapattım kendileri girip çıkıyorlar koku konusunda da çok faydası var

Bende silika kullanıyordum memdundum şayet kokusuzdu hepsi tamamn kirlnncw deişiyordm ve kapalı tuvalet vardı acayip tavsiye ediyorm kesnlkle muhteşm belkide ondn koku yapmıyordu kumumuzu hiç deiştirmediğimz için anlammişta olabilirdm;)

Konu biraz eski ama görmüşken yazayım dedim. Cat's Best diye bir Alman markası var. İnanılmaz kaliteli. Fiyatı ne yazık ki biraz yüksek ama temizlemesi kolay, koku olayı sıfır. Tavsiye ederim.

Back
X