Kedi Kusması

misscoffee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
529
89
43
Kızlar arkadaşımın kedisi var 6aylık.
Son bir haftadır 3 defa kusmuş.
Az öncede tam kusmak üzereyken arkadaşım dikkatini dağıtmış ve kusmamış.
Onun dışında keyfi gayet yerinde, oyun vs oynuyor.
Sizce kusmasının sebebi ne olabilir?

normal bir şey.. kediler tüy yutar yalanırken.. kusarak da vücudu temizlerler..hiç korkma =)) bende veterinere söylemiştim. kusmazsa sorun dedi. topak çıkarıyorlar çünkü belli aralıklarla. çıkarmazlarsa vücutta bağırsaklarda birikirmiş ameliyat gerekirmiş..

kusmada tek şeye dikkat et eğer hayvan halsizse, yemiyor içmiyorsa o zaman sorun olabilir..ama sende öyle birşey değil belliki =)

Tuy kusuyorsa normal, yalanirken yuttuklari tuyleri belli araliklarla atiyorlar...
Fakat mama kusuyorsa mamayi degistirmesi lazim...
Bende cok cektim, sonra premium mama almaya basladim, epey farkli mama markasida denedim, hatta su an Turkiye'de var mi bilmiyorum ama Blue Buffalo inanilmaz iyi geldi bu konuda...
En iyisi veterinere sorsun, guvenilir her seyde para kosmeye calisan bir veterineri yoksa sorup, mama onerisi vs. alabilir...
Ben gittigimde premium mama demisti...

Bazen tüy yumağı dışında sebeplerle de kusabilirler, fazla yeme, aşırı hareketlilik, çarpma... Kusma her gün değilse, halsizlik, iştahsızlık yoksa sıkıntı yoktur

iştahtandan kesilmişse, bu vaziyette kusuyorsa, hastalanmış olabilir.. Ne kadar sıklıkta kusuyor dikkat etmek gerek.

bu aralar bizimkiler de tüy kusmaya başladı. mevsimsel bir durum olsa gerek. ama eğer daha da devam ederse ve iştahı azalırsa veterinere götürmek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…