Kedi mi köpek mi

Meldya

Aktif üye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
227
193
Mrb kızlar allah kısmet ederse kardesimle kedi veya köpek almayı düsunuyoruz evimiz müstakil aile apartmani bahcemiz cok uygun golden yada ankara kedisi almayi dusunuyoruz sizce hangisi birde barinaktan alacagim barinakta golden bulabilir miyim hangisi daha sadik olur ?

Yaptığınız kıyaslama çok farklı.Portakal mı? Muz mu demek gibi birşey.Kedi de köpek te ikiside bir can nihayetinde.Siz bu sorumluluğu almaya hazır mısınız? Mamasını koymayı unutunca koşturarak eve dönebilir misiniz? Veya evcil hayvanınıza göre tatil planı yapmaya hazır mısınız?
Ankara kedilerinin çoğunluğu genetik olarak sağır doğarlar.Barınaktan cins kedi bulmanız çok çok zor.Bir kedim Bombay diğer kedim ise Whiskas reklamında oynayan kedinin benzeri.İkisinide şans eseri sokaktan kurtardım.Bombay olan kedimin bağışıklık sistemi diğerine göre çok daha kuvvetli.
Köpek ise kediye nazaran daha çok emek sarfedilmesi gereken bir canlı.Eğer sadece bahçede beslemeyi düşünüyorsanız Golden iyi bir tercih değil.Çünkü çok hassas ve hasta olabilme ihtimalleri çok daha kuvvetli.
Benim size önerim kedi olarak tekir köpek olarak ise kırma tercih etmeniz.Hatta sahipleri tarafında terk edilmiş bir can'ı hayata kazandırırsanız asıl gerçek sevgiyi bulabilirsiniz.

Mrb kızlar allah kısmet ederse kardesimle kedi veya köpek almayı düsunuyoruz evimiz müstakil aile apartmani bahcemiz cok uygun golden yada ankara kedisi almayi dusunuyoruz sizce hangisi birde barinaktan alacagim barinakta golden bulabilir miyim hangisi daha sadik olur ?
bahçeniz varsa köpek olabilir
ev içi için kedi derim <3

İkisinin de gereksinimi ve size vereceği şeyler çok farklı.

Bence kedi veya köpek almadan önce hayvana neler verebileceğinizi (objektif olarak) ve neler istediğinizi/beklediğinizi belirleyin, ondan sonra ırka karar verirsiniz.

Ben ayrım yapamam sanırım. Ama ne kadar iyi şartlar sağlanılsa sağlansın köpeğin bahcede bakılması olayı içimi burkuyor. Uyurken diğer odada kalmasına bile gönlüm razı gelmiyor benim. Cunku hep yanınızda kalmak istiyorlar, hep ayagınızın dibinde uyumak istiyorlar.
Bu yuzden kedi alında hiç değilse evde kalır.

İkisine de kısa süreler içinde baktım. 2 aylık kedi 3-4 gün kaldı bizde hemen sahiplendirdik.
2 gün evde kalsa bir şey olmaz sanırım, tuvaletini kumuna yapar, mamasından yer bitti. Size ciddi anlamda ihtiyacı yok.Tabi siz gidince seviniyor, sürtünüyor o ayrı ama bağımsız hareket edebilen bir canlı.
Kediyi sahiplendirdikten sonra da köpek getirdik, maalesef alerjim yüzünden geri göndermek durumundayız ama ilk günden itibaren beni benimsedi. Eşimle o derece arası iyi değil bu sebeple sürekli peşimde. Tuvalete giderken, tv izlerken, otururken hep dibimde olmak istiyor. Gece uyurken diğer odaya koyunca da hoşlanmıyor. Gün içinde bir kaç kere tuvalete çıkarmak gerekiyor, egzersiz yaptırmak gerekiyor

Ben de kediciyim. Köpeğimiz de var ama köpek bakımı cidden zor.. Bizimkini bol yeşillik bir yerde oturduğumuz için asla bağlamıyoruz, istediği gibi geziyor, çok özgür.. Köpeğin egzersiz ihtiyacı var. Bizimki salınık olduğu için bolca gideriyor bu ihtiyacını ama siz evde ya da bahçede besleyecekseniz bolca yürüyüş yaptırmanız gerekiyor. Kediye gelince bakımı daha kolay, temizliğini de kendi yapıyor zaten..

X