• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi parazit için

Bilmediğiniz şeyi neden alıp veriyorsunuz hayvanlara? Nasıl alabiliyorsunuz böyle bir şeyin sorumluluğunu?
Kafanıza göre ilaç alıp vermeyin. Neyin neye sebep olabileceğini bilemezsiniz.

Ayrıca veteriner pahalı geliyorsa neden hayvan sahipleniyorsunuz? Hem de 2 tane.
Canlı bu, hastalanır illa ki ya da bir şekilde kendini yaralar, bir şey yutar vs. O zaman ne yapacaksınız? Yine kafanıza göre ilaç verip kendiniz mi ameliyat edeceksiniz?
Kısır değillerse nasıl kısırlaştıracaksınız?

Bilmediğiniz şeyi neden alıp veriyorsunuz hayvanlara? Nasıl alabiliyorsunuz böyle bir şeyin sorumluluğunu?
Kafanıza göre ilaç alıp vermeyin. Neyin neye sebep olabileceğini bilemezsiniz.

Ayrıca veteriner pahalı geliyorsa neden hayvan sahipleniyorsunuz? Hem de 2 tane.
Canlı bu, hastalanır illa ki ya da bir şekilde kendini yaralar, bir şey yutar vs. O zaman ne yapacaksınız? Yine kafanıza göre ilaç verip kendiniz mi ameliyat edeceksiniz?
Kısır değillerse nasıl kısırlaştıracaksınız?
Kafama gore verdiğimi nerden biliyorsunuz ? 2 senedir bakıyorum ve kisirlar alternatif arıyorum sizden öğrenecek değiliz. Herşeye muhalefet olmayin.

Merhaba 2 tane kedim var fakat veteriner pahalı geliyor bende ic parazit hapı satın almaya başladım. Bu şekilde sağlıklı olur mu acaba. Gerçekten iyi geliyor mu 1 tane hapa 15 tl veriyorum ortadan 2ye kiriyorum
Kediler için parazit hapı üretilmedi hanımefendi.
O içirdiğiniz köpekler için olan bir hap.
Ve yanlış hap yutturulması sonucu ölen binlerce kedi var.
Gidip bir veterinere sorarsanız da size bu şekilde sahipleri tarafından hap yutturulurken ölen bir çok kedi olduğunu anlatır.
Ev kedilerinin yediklerine içtiklerine dikkat ederseniz dışarı da çıkartmıyorsanız parazit gibi bir sorunu olmaz.
Yaptığınız şey çok tehlikeli.
Alternatif istiyorsanız günde 1 paket sigara parası atsanız kenara çocukların aşı parası birikir.

Kafama gore verdiğimi nerden biliyorsunuz ? 2 senedir bakıyorum ve kisirlar alternatif arıyorum sizden öğrenecek değiliz. Herşeye muhalefet olmayin.
Kafanıza göre veriyorsunuz hanımefendi.
Aksi halde hiçbir vet bunu önermez ve piyasada kediler için üretilmiş bir hap olmadığını söylerdi.

Kafanıza göre ilaç veriyor olmasanız bu konuyu açıp bize sormazdınız herhalde değil mi?
"Bu şekilde sağlıklı olur mu" diyen siz, "sağlıklı değil, yapmayın" cevabını alınca "sizden öğrenecek değiliz" cevabını veren yine siz. Niye konu açıyorsunuz o zaman, madem çok biliyorsunuz?
Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmedik herhalde, hayret bir şey.

2 kedi için 3 ayda bir veterinere vereceğiniz para 130-140 lira. Bunu veremeyecekseniz hayvan sahiplenmeyin. Bakamayacağınız, sağlığına, hastalığına para ayıramayacağınız hayvanı sahiplenmeyin.
Sonra "kedimin ameliyatı için şu kadar lazım, bu ilaç için bu kadar lazım, yardım edin" diye kendinizi paralıyorsunuz ilan sayfalarında.

Kesinlikle yanlış yapıyorsunuz. Bir araştırın bu şekilde kaç kedi hayatını kaybetmiş ?

Kafanıza göre ilaç veriyor olmasanız bu konuyu açıp bize sormazdınız herhalde değil mi?
"Bu şekilde sağlıklı olur mu" diyen siz, "sağlıklı değil, yapmayın" cevabını alınca "sizden öğrenecek değiliz" cevabını veren yine siz. Niye konu açıyorsunuz o zaman, madem çok biliyorsunuz?
Sizi yoldan çevirip fikir beyan etmedik herhalde, hayret bir şey.

2 kedi için 3 ayda bir veterinere vereceğiniz para 130-140 lira. Bunu veremeyecekseniz hayvan sahiplenmeyin. Bakamayacağınız, sağlığına, hastalığına para ayıramayacağınız hayvanı sahiplenmeyin.
Sonra "kedimin ameliyatı için şu kadar lazım, bu ilaç için bu kadar lazım, yardım edin" diye kendinizi paralıyorsunuz ilan sayfalarında.
İnsan gibi mi cevap veriyorsun acaba ? Hic bir yerde dilenmedim sen yapmissin ki iyi biliyorsun. Sana sorcak değilim hayvan sahiplenip sahiplenmeyecegimi. Alternatif diye bir kelime ömrünüz boyunca hic duymadiniz herhal ? Sanki sağlıklı değil yapma demis haspam benim

Kesinlikle yanlış yapıyorsunuz. Bir araştırın bu şekilde kaç kedi hayatını kaybetmiş ?
Teşekkür ederim bir kere alıp verdim. Satan adam veterinerlerde kullanilan ilaclar dedi gidip gosterebilirsiniz dedi bilemedim hani kullanan var mı . Olen duymamistim teşekkür ederim

İnsan gibi mi cevap veriyorsun acaba ? Hic bir yerde dilenmedim sen yapmissin ki iyi biliyorsun. Sana sorcak değilim hayvan sahiplenip sahiplenmeyecegimi. Alternatif diye bir kelime ömrünüz boyunca hic duymadiniz herhal ? Sanki sağlıklı değil yapma demis haspam benim
Alternatif dediğiniz şey asıl ilacın yanında ya da basit sorunlarda kullanılır. İç parazit konusu önemli bir durum. Gerçi arkadaşlar uyarmış pek bi sakin ve olgun cevaplar vermişsiniz

Teşekkür ederim bir kere alıp verdim. Satan adam veterinerlerde kullanilan ilaclar dedi gidip gosterebilirsiniz dedi bilemedim hani kullanan var mı . Olen duymamistim teşekkür ederim
Bazen veternier bile bu işin ticaretini yapmak için yanlış ilaç verebiliyor maalesef. Kedimizi ilk sahiplendiğimizde önümüze gelen vete götürdük. Bize 3 tane iğne verdi. Neyse 2sini yaptırdık işte Allah koruyacak ya 3.yü yaptrmadık başka bir vete gittik o üçüncü ilacın kedilere çok zararlı olduğunu sadece bazı köpek cinslerinde kullanıldığını ayrıca verdiği diğer iki parazit ilacının hiç işe yaramadığını söyledi. Ki gerçekten kedide ishal gibi sorunlar devam ediyordu. Yani her vet de bu işin ehli olmuyor.

Alternatif dediğiniz şey asıl ilacın yanında ya da basit sorunlarda kullanılır. İç parazit konusu önemli bir durum. Gerçi arkadaşlar uyarmış pek bi sakin ve olgun cevaplar vermişsiniz
Alternatif dediğim sey seçenek demektir. Evet önemli olduğunu biliyorum. Sanki hayvan dusmaniyiz yani nasil cevaplar veriyolar masallah. Zaten arkadaş herkesle tartışmak icin uye olmuş mesajlarda herkesle atismis. Bu aralar çalışamıyorum napim .

Yeni üyesiniz, haberiniz yok belli ki ama burada kafanıza göre hakaret edemiyorsunuz insanlara. Kibledim sizi.
Ayrıca bir gün benden daha sabırsız birine denk gelirseniz o haspam lafının hesabını banlanarak değil mahkemede verirsiniz, haberiniz olsun.

İlk mesajımda da gayet düzgünce yazmıştım. İlaca para verecek durumunuz yoksa hayvan sahiplenmeyin, sahiplendiyseniz de kafanıza göre ilaç vermeyin dedim. 5 bilinmeyenli denklem değil, gayet basit bir matematik zaten :işsiz:

Ben de corona nedeniyle kedilerime parazit aşısı yaptıramadım (en son martta aşı oldular) Parazit hapı bir alternatif ama veterinere danışmadan kullanmayın, dozun miktarı ve tekrarı kedinin kilosuna göre ayarlanıyor ve bu önemlidir.

Hap alamıyorsanız kontil diye bebeklere verilen iç paratiz şurubu var kilosuna göre kaç ml verilecegini veterinerlerden öğrenebilirsiniz bana veteriner verebilirsin demişti ;)

Herkes gücü yettiğince kedi sahibi olursa veteriner pahali gelmez. Çocuğunuz olsa hastalansa doktor ilaç pahali geliyor diye goturmeyecek misiniz? Ne guzel savunma. Veteriner pahali geliyor. Oldu.

Benim veterinerim de hap yutturuyor 3 ayda bir yaptırıyorum
Zararli olduğunu su an ogrendim ben de. Her veteriner isinin ehli degil. O veterinere bir daha götürmeyeceğim. Bence siz de degistirin. Bulunduğum sehre yeni tasindim. Onceki sehrimsde 3 vet gorduk. Biri bile hap yutturmadi. Buradaki yutturdu. Demek ki zararliymis da yutturmamis. Bundan sonra buna dikkat edelim.

Back
X