Kedi sahipleri... Onerilerinizi bekliyorum

evet kabus dolu bir yolculuk yaşadık otobüsle... ve bir daha asla otobüsle götürmem. otobüse te bagaj alanında götürmeme müsaade etmişlerdi. miyavlama sesini otobüsün içinden duyabiliyordum azap oldu bana. molada muavin abla istersen bakalım dedi bagajı açar açmaz bizimki dışarı fırladı. nasıl başardıysa çantadan çıkmış gece karanlıkta bul bulabilirsen 15 dakikalık mola 30 dakika oldu. o kedi gelmeden bu otobüs kalkamayacak diye naralar atıyordum en son.otobüsün yarısı elinde fenerlerle kedi aradık .neyse ki bulduk yakaladık, aldık çantasına. şuursuzun biri yanıma gelip ''abla çok mu pahalı bu kedi'' diye sordu çıplak elle insan nasıl boğulur öğretmek istedim. diğer molada bağajı açtırmadım. ankaraya indiğimde şoför ve muavin ile bagaj alanının etrafını çevirip hazır mısınız diyerek herkes pusuda açtık.çok şükür çantadaydı. bir daha otobüs mü asla! trende yanınıza alabiliyorsanız eğer olabilir onu tecrübe etmedim maalesef

Oncelikle degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Yazdiklarinizi okurken hayal rttim icim acidi, buyuk gecmis olsun. Tren ile goturecegim internet sitelerinden baktim kafes ya da canta icinde kabul ediliyor. Gercekten zor olacak ama deger mi deger. Cok sagolun tekrardan

Merhaba herkese,

Oncelikle kucuk dostlarimizi sahiplenmis ya da onceden deneyimi olanlardan yorum ve oneri bekliyorum.

Kendi evimde 1 tane 6 yasinda kopek ve 1 tane 2 yasinda tekir kedi var, ikisi harika anlasiyorlar, onlara ailemle bakiyorum, ben ayrilinca da sadece ailem bakiyor. Universiteme devam edebilmek icin kendi sehrime 1 saatlik yakinlikta baska bir yerde ikamet etmekteyim. Karsima melez bir kedi cikti, cokta tatli, yavru... Herseyini ustlenip bakmaya maddi ve manevi olarak hazirim. Sorum su, bu melez kedicik muhtemelen 0 6 ay araligindadir, 2 yasindaki kedimle anlasabilirler mi?

Kopegim cok uysal ve arkadas canlisidir, kedim cok sakindir ama evini benimsedigi icin alaninda ondan baska yabanci bir kedi ve kopek istemez. Cunku teyzemin 2 kedisi var her ikisiyle de maalesef anlasamadi. Bunun sebebini onlari cok sık bir arada tutamadigimiz icin yeterince tanismamalarina bagliyorum.

Melez kedicigi sahiplenirsem kucuklukten alismasi icin kendi evime 2 haftaligina birakma dusuncesi icindeyim. Basima geleceklerden korkuyorum, ne yapmali? Simdiden tesekkurler

Bizim en gecimsiz kedimiz bile kisa bir sure sonra anlasmaya başladı. Merak etmeyin, bir sorun olmaz.

Merhaba herkese,

Oncelikle kucuk dostlarimizi sahiplenmis ya da onceden deneyimi olanlardan yorum ve oneri bekliyorum.

Kendi evimde 1 tane 6 yasinda kopek ve 1 tane 2 yasinda tekir kedi var, ikisi harika anlasiyorlar, onlara ailemle bakiyorum, ben ayrilinca da sadece ailem bakiyor. Universiteme devam edebilmek icin kendi sehrime 1 saatlik yakinlikta baska bir yerde ikamet etmekteyim. Karsima melez bir kedi cikti, cokta tatli, yavru... Herseyini ustlenip bakmaya maddi ve manevi olarak hazirim. Sorum su, bu melez kedicik muhtemelen 0 6 ay araligindadir, 2 yasindaki kedimle anlasabilirler mi?

Kopegim cok uysal ve arkadas canlisidir, kedim cok sakindir ama evini benimsedigi icin alaninda ondan baska yabanci bir kedi ve kopek istemez. Cunku teyzemin 2 kedisi var her ikisiyle de maalesef anlasamadi. Bunun sebebini onlari cok sık bir arada tutamadigimiz icin yeterince tanismamalarina bagliyorum.

Melez kedicigi sahiplenirsem kucuklukten alismasi icin kendi evime 2 haftaligina birakma dusuncesi icindeyim. Basima geleceklerden korkuyorum, ne yapmali? Simdiden tesekkurler
Benim kedim 10. Katta büyüyüp serpildiği için heralde dünyada tekim sanıyor, birkere bende minik bir yavru getirdim akşam 10 dan 12 ye kadar kalacaktı evde sadece resmen banyonun önünde pusu kurdu , benimki asla anlaşamaz birazda huylarini tahmin edersiniz. Benimki kendini sevdirmez, dokundurmaz, yanından geçerken patisiyle patlatır bitane bize ,misafir sevmez, ısırır, durduk yere bacaklara sarar cook sınırlı yabani ,1 yaşında kızım var aynı abisine çekmiş ısırma dışında valla huyları aynı :işsiz:

İlk kedimi sahiplendiğimde 1.5 aylıktı yaklaşık olarak 8 ay o vardı sadece 8 ay sonunda 6 aylık bır kedı sahiplendim . İlk geldiğinde evde kıyametler koptu.
Yenı gelen kedıyı bır odaya kapattım . İlk günler kapı altından hep tıssslardı ilk kedım . Zamanla gözlemledım hep kapının önunde durdu ve tısslamaları bitti. Günde 1 2 saat açtım kapıyı artık kavga etmedıler ama yan yanada gelmedıler ..
Derken derrrkeeennnnnn kardeş oldular :halay:

Sadece zaman ver alışırlar .. Şimdi Dışarda besledıgım kedilerim kapıya geldiğinde kıyamet kopuyor :olamaz::KK47:

Büyük olsa zor olurdu ama yavruyla anlaşabilir diye düşünüyorum. Onlar da biliyorlar yavru olduğunu ve zarar vermiyorlar. Tabi karakterine de bağlı benim kedimin biri yavru kedilerin sesinden korkuyor mesela :D cinsiyetine de dikkat edin özellikle ikisi de erkekse ileride kavga edebilirler

Benim kedim cok aksi ve hırçındı bizi deli gibi kıskanır gelen misafirleri bile firmalardı. Evde bi dönem sağlam perdem kalmamıştı çünkü inanılmaz yaramaz bi kediydi. Bende sizin gibi bir gün sokakta bir yavru kedi buldum mecbur getirdim ilk üç gün sürekli yavruya tısladı filan Sonra beraber yatmaya başladılar sonra ise dişi kedim onu emzirmeye başladı. Kısır olmasına ve sütü olmamasına rağmen şuan 3 yıldır 2si birlikte ve asla ayrılmazlar evde her yerde ikisi birlikte sanırım onu yavrusu sanıyor uyumadan önce sürekli yalar filan yani çok iyi anlaşıyorlar. Biraz zaman aldı anlaşmaları ama şuan herşey çok daha iyi eski aksilikleri kalmadı daha mutlu ve etrafa saldırmayan bir kedi ben hep onu diyorum tek kedi bakmaktansa iki kedi bakmak daha kolaymış tekken can sıkıntısına sanırım bu kadar aksiydi

Teyzemin 2 kedisi var, ikisi birbirinden uslu. Ne zaman gelseler hangisiyla kavga etsin bilemiyor. Ustune atliyor ve bogazindan isiriyor. Fakat kucukken cok sık yan yana getiremedik diye bunlari yasamamiz normal diye dusunuyoruz. Onun haricinde baska yabanci bir kedi gormedi, bu yavruyu sahiplenirsem ilk olacak. Acikcasi kavga esnasinda nasil davranmaliyim bilmiyorum, birbirlerine hirlamalarindan ya da kavga etmelerinden korkuyorum, sert sekilde ayirmak bana gore degil, kilina zarar gelsin istemem inanin ki kizamiyorum bile o yuzden otorite kuramadigim icin beni dinlemez ve onunu alamazsam diye dusunuyorum...

Karakterler cok farkli... Size inaniyorum, gercekten cok daha baskici ve dedigim dedik kediler gordum.
İlk adamada yavru kediyi taşıma kutusunun içine koyun ve kapısı kapalı oksun o şekilde birbirlerine tuşlasınlar biraz fakat kokularını da alıp alışsınlar zamanla bu tıslamalar azaldıkça kısa süreli olarak sizin gözetiminizde bir araya getirirsiniz

Merhaba herkese,

Benim erkek kedimde kısırlaşrılrmış 6 yaşında çok sakin bir kedi hemen anlaştı aslında 3 aylık dişi kedi sahiplendik yavruydu ama çok saldırgandı 4 , 5 hafta sürdü anlaşabilmeleri 2 haftada eğer 2 side sakinse anlaşırlar değilse biraz zaman alır ama sonradan arkadaşı can ciğer kuzu sarması gibi olurlar diye düşünüyorum kolay gelsin

İlk birkaç gün evin ayrı alanlarında tutun. Birbirleriyle karşılaşmadan sadece kokularına aşina olsunlar. Sonra tanıştırırsınız :)

arkadaşımın kedileri 3 senedir anlaşamadılar
büyük yavruyu kabullenmedi
benim de kedim yeni gelenden korkar sanırım
o yüzden biraz riskli geldi bana

İlk başta çekingen olur diş çeker saklanır devamlı ama bir süre sonra öyle bir alışır ki ayırt edemezsiniz hangisi sonradan geldi diye :) Ben her sokaktan yeni bir kedi getirdiğimde ilk diğer kedilere sonra köpeğime uzak durur sonradan can ciğer olurlar. Sadece zorlamayın ilk günlerden kaynaşsınlar diye. Ayrı odalarda tutun önce hayvan eve size alışsın sonra diğerlerine kendisi yaklaşsın kaynaşsınlar.

Back
X