Kedi sahiplerine bir kaç sorum var...

PapatyamsiHatun

Dum spiro spero
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2.114
1.832
133
Kızlar kedi sahiplenmeyi planlıyorum. Ama dişi kedi mi erkek kedi mi konusunda müthiş bi kararsızlık yaşıyorum şuanda.
Koku salma / kızgınlık dönemi / kısırlaştırma / huyu suyu gibi konularda hangisi daha mantıklı bi seçim olur bilemiyorum.
Yavru kedi sahipleneceğim. Bana biraz bilgi verir misiniz ?

Zaten kısırlastıracakmışsınız.
Kısırlastırdıktan sonra erkek dişi pek farkı olmaz. Huy olarak da dişi daha cana yakın olur erkek daha soguk olur diye bir sey yok. Hiçbir kedimde yasamadım o farkı.

Yani erkek kedi daha problemli diye biliyorum, idrar yapması vs oluyormuş kızgınlık döneminde.. Benim kedim dişi, bir problem yaşamıyoruz. Ama erkek kedim olmadığı için de tabi net konuşamıyorum.

Zaten kısırlastıracakmışsınız.
Kısırlastırdıktan sonra erkek dişi pek farkı olmaz. Huy olarak da dişi daha cana yakın olur erkek daha soguk olur diye bir sey yok. Hiçbir kedimde yasamadım o farkı.
Eğer gerçekten kısırlaştırdıktan sonra hiç bir fark yoksa erkek alacağım.. dişinin kısırlaştırılması ameliyatmış uzun sürüyormuş zormuş.. benim içim dayanmaz :KK43:

Kızlar kedi sahiplenmeyi planlıyorum. Ama dişi kedi mi erkek kedi mi konusunda müthiş bi kararsızlık yaşıyorum şuanda.
Koku salma / kızgınlık dönemi / kısırlaştırma / huyu suyu gibi konularda hangisi daha mantıklı bi seçim olur bilemiyorum.
Ben dişi kedi istemiştim,erkek kesilerin koku bırakma olayını duyunca.. Ama dişi kedide kızgınlık döneminde sürekli miyavlıyormuş.. Erkek kedi tercih ettik :))
O döneme gelmeden kısırlaştırdık zaten. Bir problem yaşamadık.
Yalnız bizimkinin garip bir huyu var,halı sarılı olmayan yere fayanslı olan yere büyük tuvaletini yapıyor arada sırada :işsiz:
Tuvaleti pis olabilir dediler,birşeye tepki amaçlı yapabiliyor dediler,dedilerde dediler ama bu huyunu maalesef önleyemedik henüz :KK12: Defolu kedi denk geldi bize sanırım :KK45:
Olsun yinede çok seviyoruz şapşal paşamızı :21:
image.webp

Evet,erkek kedilerin kısırlaştırılması daha kolay ve uygun.
Son tercih sizin tabi ;) Gidin,görün ve karar verin bence.

ben anlatayım o zaman ... yüzlerce kedi besleyen biri olarak... erkek veya dişi alacağınız kediyi ömür boyu bakacaksanız alın ve mutlaka ömür boyu bakacaksanız KISIRLAŞTIRIN... siz de mutlu olun o da mutlu olsun.. kısırlaştırılan ve uzun süre ev ortamında yaşayan kedi sokağa çok zor adapte olur yaşayamaz... yaşatmazlar....

bu bilgilerden sonra geçelim ne zaman kısırlaştıracağız. 1. sene dolduğunda kısırlaştırın. 1 seneden önce pek tavsiye edilmesede muayene edildikten sonra vet.hakim karar verecektir ...

kısırlaştırılmayan kedi sahibine de kendisine de işkence eder... sitrese girersiniz karşılıklı boşu boşuna gergin günler haftalar yıllar geçirirsiniz... ne gerek var...

ilk kızgınlıklarınnı yaşanmasına izin verilir genelde o yüzden 1 yaşında kısırlaşıtırılması iyidir denir.

dişi kedi bir kere anne olsun anneliği tatsın gibi sözlere aldanıpta boşu boşuna sokağa atılacak yavru kediler dünyaya gelmesin... onlar anne olmassa anneliğin ne demek olduğunu da anlamaz bu konuda özlem duymaz eksiklik hissetmez merak etmeyin.

sokak kedileri genelde aynı karakter gösterirler özgürdürler kısıtlanma ve eğitime pek gelemezler. sen ne kadar ona yatak yaparsan yap o istediği yere yatacaktır. buna alış..
mutfak tezgahlarını çok severler çeşmeden su içmeye bayılırlar sevmediğin istemediğin bir çok şeyi onlar yapmaktan sonsuz zevk alırlar bunlaraa hazırlıklı ol...

çok uzattım. erkek kedi daha oyuncudur oynar zıplar koşar dişi kedi avcıdır sinek böcek bırakmaz evde.. ama kimisi hiç kendini sevdirmez kimisi de oynamaya meyilli değildir yani şansına çıkacak olana razı ol.. yada yetişkin kedi al ne olduğunu bilirsin en azından...

çok uzattım. ama her kedi ayrı bir dünya ayrı bir alem. keşke herkes tatsa bu sevgiyi
umarım faydalı olmuştur.

Back
X