Kedi severler bakabilir mi

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.637
12.691
Merhabalar
Yaklaşık iki hafta evvel kizlarimin isteğiyle pet shoppdan 2 bebek kedi aldık dişi ikiside ...kediler bedava dediler ikisinin malzemesi yaklaşık 600 lira tuttu olsun dedim...
ben kedileri inanilmaz severim ayrıca çok araştırdım haram degil namaza engel değil üstelik sünnet kedi beslemek
gel gelelim ben kediye yaklaşmamla bir sure sonra arka arkaya en az 6 kez hapsurmaya basliyorum ve nasıl burun akıntısı görseniz...dahası gözlerimin bir rahatsızlığı vardı önceden o da nuksetti
Sormak istediğim bunlar kedi ile mi alakali kedi bu sekilde alerji yapar mı onlarin sorumlulugunu almak zormus fakat asla sokağa bırakmam bu vebale giremem fakat doktora gidecegim eğer durumum kediden kaynaklaniyorsa ne yapacağım ben lütfen bilen birileri yardimci olabilir mi

Oncelikle bir doktora gidin alerjiniz var mi yok mu ogrenin, ki var gibi de zaten.

600 ne malzemesi tuttu cidden, ben 8 aydir bakiyorum simdiye kadarki masrafi o kadar olmadi.

Daha once baska kedilerle temasta bulunmadiniz mi? Ilk defa mi oluyor boyle birsey?

Eğer allerjiniz çıkarsa petarkadas ya da sahibinden.coma ilan verip sahiplendirebilirsiniz. Umarım allerjiniz yoktur ama varsa da sizin için zor olur.

Kedi alerjisi de olabilir mevsimsel bir durumda olabilir. Zamanla bagisiklik kazanabilirsiniz. Kedileri alir almaz bu tarz alerjik reaksiyonlar yasayip birakan cok oluyor biraz sabredin tam alerji mevsimi. Doktora gorundukten sonra tras ettirmeyi deneyebilirsiniz mevsimsel alerjiyi tetikleyen kediyse biraz rahatlatir sizi. Gecmis olsun :)

Tatlım benim kediye alerjim var ve 2 kedi annesiyim. Hapsirik, burun akıntısı, sabaha kadar suren burun ve göz kasintılarım var. Ama biran olsun onları terketmek aklımın ucundan bile geçmedi. Bu şekilde ölene kadar yaşarım yeterki onlar yanımda ve iyi olsunlar. Doktora git, burun spreyleri ve alerji hapları veriyor. Onlar baya rahatlatiyor. Ki ben astım tedavisi de goruyorum. İlaçlarını düzenli kullandıkça hiçbir sorun olmaz. Belli ki inançlı birisin, vebalini aldığın cana ölene kadar sahip çık. Onların sevgileri herşeye değiyor inan :)

Oncelikle bir doktora gidin alerjiniz var mi yok mu ogrenin, ki var gibi de zaten.

600 ne malzemesi tuttu cidden, ben 8 aydir bakiyorum simdiye kadarki masrafi o kadar olmadi.

Daha once baska kedilerle temasta bulunmadiniz mi? Ilk defa mi oluyor boyle birsey?
çok sağolun en kisa zamanda doktora gidecegim inşallah

Kedi taşıma çantası kedi kumu( 3 paket ) kedi vitamini 2 tane ve 12 kg kedi maması ki yemiyorlar üzülüyorum :KK43: tırmanma standı wc kabı kaka temizleme kuregi bunları aldm 570 tuttu

Daha evvel kedi sevdim ama beslemedim hic canım

Eğer allerjiniz çıkarsa petarkadas ya da sahibinden.coma ilan verip sahiplendirebilirsiniz. Umarım allerjiniz yoktur ama varsa da sizin için zor olur.
Çok sağolun teşekkür ederim yorumunuz için
gitgide alışılmış ayrılmak sanırım bizi de uzecek bilmiyorum ki napsam :KK43:

Kedi alerjisi de olabilir mevsimsel bir durumda olabilir. Zamanla bagisiklik kazanabilirsiniz. Kedileri alir almaz bu tarz alerjik reaksiyonlar yasayip birakan cok oluyor biraz sabredin tam alerji mevsimi. Doktora gorundukten sonra tras ettirmeyi deneyebilirsiniz mevsimsel alerjiyi tetikleyen kediyse biraz rahatlatir sizi. Gecmis olsun :)
Traş derken tüyleri mi kesiliyor tamamen mi bilmiyordum ama kediye bir zararı olmuyor degilmi

Tatlım benim kediye alerjim var ve 2 kedi annesiyim. Hapsirik, burun akıntısı, sabaha kadar suren burun ve göz kasintılarım var. Ama biran olsun onları terketmek aklımın ucundan bile geçmedi. Bu şekilde ölene kadar yaşarım yeterki onlar yanımda ve iyi olsunlar. Doktora git, burun spreyleri ve alerji hapları veriyor. Onlar baya rahatlatiyor. Ki ben astım tedavisi de goruyorum. İlaçlarını düzenli kullandıkça hiçbir sorun olmaz. Belli ki inançlı birisin, vebalini aldığın cana ölene kadar sahip çık. Onların sevgileri herşeye değiyor inan :)
Ayy sormayın benim iki kedi de kız 3 tane de kızım var etti mi 5 kiz:)))
En kucuk kizimi halen emzirdigim için ilaç kullanamam galiba
ama asla sokağa bırakmam Kıyamam sanırım kimseye veremem allah büyük bakalım ne olacak

Ayy sormayın benim iki kedi de kız 3 tane de kızım var etti mi 5 kiz:)))
En kucuk kizimi halen emzirdigim için ilaç kullanamam galiba
ama asla sokağa bırakmam Kıyamam sanırım kimseye veremem allah büyük bakalım ne olacak
Ouyy ev mini mini kızlar kaynıyor yani çok şeker :) Çocuklarını hayvan sevgisi ile büyütme çabanı da takdir ediyorum :) Hayvanlarla büyümüş çocuklar büyüyünce çok merhametli oluyorlar. Alerji meselesinde de emzirmeye uygun ilaçlar da vardır belki doktorunun önereceği.. Rabbim bir şekilde yardımcı olur merak etme :) Bu arada yukarıdaki yorumlarda gördüm, kedilerinin aldığın mamayı yemediklerini söylemişsin. Sana bu konuda tavsiyem hiçbir mamayı denemeden 12 kiloluğunu alma. Önce en küçük paketini al, yiyorlarsa büyük kiloluklarından alırsın. Çünkü kediler mama konusunda fazla seçiçiler :) Sana tavsiye edebileceğim ve yeme garantili olan piyasadaki en iyi kedi mama Pro Plan mama. Veteriner tavsiyesi ile aldım bayılarak yiyorlar maşallah :)

çok sağolun en kisa zamanda doktora gidecegim inşallah

Kedi taşıma çantası kedi kumu( 3 paket ) kedi vitamini 2 tane ve 12 kg kedi maması ki yemiyorlar üzülüyorum :KK43: tırmanma standı wc kabı kaka temizleme kuregi bunları aldm 570 tuttu

Daha evvel kedi sevdim ama beslemedim hic canım

ya siz ne yaptınız :)
iki kedi daha iyi olur diyorlar ama iki kat masraf demek aynı zamanda
ben kedimi yavruyken sokaktan sahiplendim şimdi 6 aylık falan
allerjinz var ise doktorda çaresi de var merak etmeyin
keşke petshoptan almasaydınız ama artık olmuş :) mutlulukalr kediciklerle

benımde var bı kızım 1 haftalıkken aldım suan 8 yasında
bu benım 5. kedım oncekılerde boyle bırsey yoktu ama bu son kedımde bendede hapsurma oldu
doktora gıttım kedıye alerjım varmıs kısa surelı ılac kullanımı sonunda kurtuldum
oda bende rahatız :)

bebişler hayırlı olsun evinize uğur getirsin inşAllah ki; kedilerin uğur getirdiğine çok inanan biriyim.
benim de iki kedim vardı, biri Rabbimin yanına gitti şimdi sadece kızım elvan bizimle.
öncelikle alerjiniz var belli ama mutlaka dr. çözüm bulucaktır.
benim kızım mamasını sevmediği zaman, başka bir lezzetli kuru mamayla karıştırıyorum, kokuları karışınca yer, ya da yaş mamaya katıyorum, birde böyle deneyin, çünkü o mamalar pahalı biliyorum.
yine yemezlerse dışarda çok can var, bayramları olur.

Ya alerjiden böyle ilaçla kurtulunabiliyor mu ki? Bende öksürük şeklinde belirti veriyor ve hiç bir ilaç etki etmedi. Bir de aşılarını yaptırıp bakın kediyi aldığım bayan bana öyle demişti...

Ouyy ev mini mini kızlar kaynıyor yani çok şeker :) Çocuklarını hayvan sevgisi ile büyütme çabanı da takdir ediyorum :) Hayvanlarla büyümüş çocuklar büyüyünce çok merhametli oluyorlar. Alerji meselesinde de emzirmeye uygun ilaçlar da vardır belki doktorunun önereceği.. Rabbim bir şekilde yardımcı olur merak etme :) Bu arada yukarıdaki yorumlarda gördüm, kedilerinin aldığın mamayı yemediklerini söylemişsin. Sana bu konuda tavsiyem hiçbir mamayı denemeden 12 kiloluğunu alma. Önce en küçük paketini al, yiyorlarsa büyük kiloluklarından alırsın. Çünkü kediler mama konusunda fazla seçiçiler :) Sana tavsiye edebileceğim ve yeme garantili olan piyasadaki en iyi kedi mama Pro Plan mama. Veteriner tavsiyesi ile aldım bayılarak yiyorlar maşallah :)
Merhaba
Kızlarım 12/9 ve 2 yaşında ev tam curcuna onlara hayvan sevgisini aşıladım çok şükür pırlanta gibiler
Mama konusunda maalesef mağazası alın dedi aldım ilk veteriner kontrolünde başka mama tavsiye etti onuda aldım aynı durum değişmedi yemiyorlar

Son düzenleme:
Sizin tavsiye ettiğiniz mamayı da alacağım insallah çok sağolun teşekkür ederim

ya siz ne yaptınız :)
iki kedi daha iyi olur diyorlar ama iki kat masraf demek aynı zamanda
ben kedimi yavruyken sokaktan sahiplendim şimdi 6 aylık falan
allerjinz var ise doktorda çaresi de var merak etmeyin
keşke petshoptan almasaydınız ama artık olmuş :) mutlulukalr kediciklerle
Ay sormayın ben naptım imi biliyor muyum:)))

benımde var bı kızım 1 haftalıkken aldım suan 8 yasında
bu benım 5. kedım oncekılerde boyle bırsey yoktu ama bu son kedımde bendede hapsurma oldu
doktora gıttım kedıye alerjım varmıs kısa surelı ılac kullanımı sonunda kurtuldum
oda bende rahatız :)
darısı başımıza :)

Sizin dediginiz gibi
bebişler hayırlı olsun evinize uğur getirsin inşAllah ki; kedilerin uğur getirdiğine çok inanan biriyim.
benim de iki kedim vardı, biri Rabbimin yanına gitti şimdi sadece kızım elvan bizimle.
öncelikle alerjiniz var belli ama mutlaka dr. çözüm bulucaktır.
benim kızım mamasını sevmediği zaman, başka bir lezzetli kuru mamayla karıştırıyorum, kokuları karışınca yer, ya da yaş mamaya katıyorum, birde böyle deneyin, çünkü o mamalar pahalı biliyorum.
yine yemezlerse dışarda çok can var, bayramları olur.
Merhaba dediğiniz gibi de yaptım yemedi ler olmazsa dışarı koyarım az az çok sağolun.

X