Kedi tırmalaması.... Ne yapmalı?

mertm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2010
348
18
96
İzmir
Merhabalar,
Dün oğlumu misafirlikte, ev sahibinin bahçesinde kedi tırmaladı. Sokak kedisi. Sadece küçük bir tırmık atmış. Çok hafif kanadı. Hemen sildim, temizledim. O ağlamadı bile.
Ben de üzerinde durmadım. Çünkü burda bayağı kedi var.Daha önce komşumu da tırmalamıştı.
Hatta ben eşime bile bu akşam söyledim. O, panikledi.Hemen doktor dedi. Ama oğlum uyuduğu için henüz götürmedik. Sizce hemen götürmeli miyiz?Oğlumun çok fena doktor ve iğne fobisi var. Ben de çok panikledim. Daha önce böyle bir olayla karşılaşan var mı?

Benim evde 2 tane kedim var. 2 ayda bir aşıları yapılıyor. Sorun yok. Fakat 2 sene önce tatilde masanın altından besledğim kedi elimi tırmaladı. Kuduz ve tetenoz aşısı yapıldı hastanede. Bir doz tetenoz, 2 doz kuduz..

Valla canım küçükken kardeşimle beni kedi tırmalayıp dururdu biz de hemen aşı olurduk,süresi dolardı yine tırmalardı yine olurduk :1:Maalesef aşısız riskli ne yapın edin aşı olsun evladınız tehlikeli sonuçta:18:

Benim evde 2 tane kedim var. 2 ayda bir aşıları yapılıyor. Sorun yok. Fakat 2 sene önce tatilde masanın altından besledğim kedi elimi tırmaladı. Kuduz ve tetenoz aşısı yapıldı hastanede. Bir doz tetenoz, 2 doz kuduz..

Sağol canım. Ama dün ikindi 5 gibi olmuştu. Üzerinden 24 saat geçti. Geciktik mi? Off ben de panik oldum. Yarın sabah gitsek geç mi kalırız? Fikrin var mı?

Valla canım küçükken kardeşimle beni kedi tırmalayıp dururdu biz de hemen aşı olurduk,süresi dolardı yine tırmalardı yine olurduk :1:Maalesef aşısız riskli ne yapın edin aşı olsun evladınız tehlikeli sonuçta:18:

Teşekkürler. Acile mi gitmeliyiz acaba?

Sağol canım. Ama dün ikindi 5 gibi olmuştu. Üzerinden 24 saat geçti. Geciktik mi? Off ben de panik oldum. Yarın sabah gitsek geç mi kalırız? Fikrin var mı?

Ben tatilde olmama rağmen bir devlet hastanesi bulup acilde iğne olmuştum. Zaman konusunda bilgim yok. Dev. hastanesinin acil servisini arayıp bilgi alabilirsin. Kuduz yaygın olmasa da tedbiri elden bırakmamakta fayda var..

Bence tırmaladığında kuduz vs. bulaştırmaz direk tırnak bu sonuçta. Bir de geçen kendi kedimi veterinere götürdüğümde orda veterinerin sokakta baktığı kedilerden birini sevdim, kedi elimi ısırıp kanattı bayağı, veteriner sadece batikon sürdü problem olmaz dedi. Tabi bilimsel birşey değil bu söylediğim kendi görüşüm.

Son düzenleme:
benim kedim ciplak bacagimin ustune tirmanmaya calismisti ve acayip derecede uzuuuun bi cizik vardi. 3 yildir bendeydi 1 tek asisini yaptirmistim. hic bisey de olmadi. bence kuruntu yapmayin kendinize bosuna. eli yuzu tirnak icinde olan insanlari biliyorum son derece saglikli olan =)

Bence tırmaladığında kuduz vs. bulaştırmaz direk tırnak bu sonuçta. Bir de geçen kendi kedimi veterinere götürdüğümde orda veterinerin sokakta baktığı kedilerden birini sevdim, kedi elimi ısırıp kanattı bayağı, veteriner sadece batikon sürdü problem olmaz dedi. Tabi bilimsel birşey değil bu söylediğim kendi görüşüm.

Benim aklıma kuduz filan gelmedi. Sokak kedisi olduğu için enfeksiyon geldi. Biz de batikon sürdük .

Muhtemelen bir şey olmaz zaten ama tedbiren ben çocuğumu götürürdüm açıkçası ne olur ne olmaz,çünkü hatırlarsanız birkaç sene önce mi ne bir ara yine kuduz vakaları olmuştu.Bir iki de olsa çıktı mı çıkıyor.Allah muhafaza tedbirinizi alın derim..

Muhtemelen bir şey olmaz zaten ama tedbiren ben çocuğumu götürürdüm açıkçası ne olur ne olmaz,çünkü hatırlarsanız birkaç sene önce mi ne bir ara yine kuduz vakaları olmuştu.Bir iki de olsa çıktı mı çıkıyor.Allah muhafaza tedbirinizi alın derim..

Sağol canım. Uyandırıp götüreyim bari. Yavrum iğneden de pek korkar.

Bir şey olmaz. Götürmeyin hastaneye hiç, ufak çiziklere aşı bile yapılmıyor ki kuduz büyük oranda ısırıktan bulaşır. Kuduz aşılarım biteli iki haftayı geçti, hala kolumda ağrısı sürüyor.

Bir doz tetanoz, üç doz kuduz yapılıyor. 10. gün hayvana bakmanız falan gerekiyor, sonra 21. gün toplum sağlığı merkezinde imza vermek gerekiyor ve çok uzun iş. Alt tarafı çizikmiş hem, beyaz sabunla bol bol yıkayın. Hızlı kurur yara.

İlla götürecekseniz ve İstanbuldaysanız da Haseki'ye gidin direk, kuduz merkezi orası. :34:

ooo bizim ailece heryerimiz faça izi gibi kedi besliyoruz evde kuduz aşısıda yaptırmadık daha bence endişelenmeye gerek yok.

ooo bizim ailece heryerimiz faça izi gibi kedi besliyoruz evde kuduz aşısıda yaptırmadık daha bence endişelenmeye gerek yok.

Kuduz aşısı değil de kedi besleyenlerin mutlaka tüylerin kist oluşturmasını engellemek için hayvana yaptırmaları gereken bir aşı var onu ihmal etmeyin.

iflah olmaz bir kediciyim, tırnak izleri saymakla bitmez. tırmalanan kısmı sadece sabun ve suyla yıkayın. köpek ısırdığında bile yapılacak ilk müdahale budur. bir de ilk tırmalama anında metal bir şeyle bastırıyor veterinerimiz. kedim onu tırmalamıştı aşılanırken kaşıkla bastırdı bir süre, sanırım kabarmasını engelliyor. kedinin kuduz olacağını sanmıyordum, köşeye sıkıştığı için tırmalamıştır muhtemelen.

Size daha cok panik yapmak istemem fakat kuduz bir kedinin tirmalamasindan ,isirmasindan yada acik bir yarayi yalamasindan kuduz gecebilir.72 saat icinde gitmeniz gerekiyor.Bence en kisa zamanda gidin.Hatta o kedi surekli bahceye geliyorsa onunda 10 gun denetim altinda tutulmasi lazim.Icinizi ferah tutun buyuk ihtimalle birsey olmaz ama tedbir almak lazim.

canim insallah ben de anne olucam.. kedi beni tirmalasa isirsa dahi sanirim kilimi kipirdatmam da konu evlat olunca.. ne bileyim yani.. igneden korksa da doktordan nefret etse de al gotur doktora aklinda soru isareti kalmasin.

insan kendinde olsa cok onemsemez de evladi soz konusu olunca daha hassas ve temkinli olur..

uyandirin yevrunuzu da bi acile goturun aglasa da en fazla 10dk aglar igne falan yaptirinca, sonra bisey olursa hem onun hem sizin aglamanizdan iyidir. her sey onun icin sonucta.

Back
X