- 18 Ağustos 2025
- 10
- 1
- 1
- 38
- Konu Sahibi karlarkralice
-
Benim kızımı evdeki kedimiz defalarca çizdi. Hele beni sokaktaki kediler sayamayacagim kadar. Üstelik 1 ay geçmiş üzerinden. Yani hiçbir şey olacağını sanmıyorum.Selamlar. Bana bir konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilir ise cok sevinirim açıkçası sorun benim kafamda mi yoksa panik olmakta haklı mıyım hiç bilmiyorum.Bundan 1 ay kadar önceydi bu olay.Çocuğum komşuya gitmiş eşimin biraz ihmali var tabi bunda ve çocuğu yalnız bırakmış o evde de kediler var kızım eve geldiğinde elinde bir çizik farkettim hemen eşime ve kedi sahiplerine sordum kedi mi tirmaladi acaba diye ve hiç birisi şahit olmamış. Yani çizik son 2 saatte olmamış da olabilir eşim teyit edemiyor ben de hatırlamıyorum, onlar da biz görmedik deyince bir yanım önemsiz olabilir bir yanım da acaba fark mi etmediler diyor. Tabi böyle bir durumda hastaneye falan gitmedik kimse şahit olmamış diye eşim abartıyorsun dedi bana. Kaldı öyle. Tabi ben şu güne kadar kedileri gözlemledim hepsi yaşıyor ve gayet iyi durumdalar sahibi iç dış parazit aşılarının yapıldığını söyledi. Kediler bahçeye de çıkıyorlar arada.Ta ki geçen gün dışarda yavrulardan bir tanesinin eksik olduğunu fark edene kadar sordum o öldü dediler birden elim ayağım titredi. En son doğduklarında görmüştüm sonra bir iki ay geçti ve kızımın olayı gerçekleşti. Onlar da bana o yavru kızın bize gelmeden çok önce ev içerisinde bir kaza sonucu öldüğünü söylediler. Ve kesinlikle için rahat olsun kedilerimizde herhangi bir hastalık yok o yavru daha küçükken boğularak öldü eğer bir hastalık olsaydı evimize girip çıkıyorlar,bizimle beraberler en başta biz tedbir alırdık dediler. Ayrıca o hasta olsaydı veterinerin de bilgisi oldurdu dediler ya da diğer yavrular da hastalanirdi dediler. Ama benim kafamdaki bir ses sürekli en kötü ihtimali düşünüyor. Ya bana yalan söylüyorlar ise diyorum,ne bileyim zaten şu saatten sonra yapılabilecek hiçbir şey yok ama bu durumda biraz kafamın rahatlamasına ihtiyacım var özellikle kuduz korkusundan çocuğuma birşey olacak diye panik yapmıyorum. Şu durumda ben gerçekten saçmalıyor muyum sizce ya da aynı durumda siz olsaydınız belirsizlikle beraber götürüp aşı yaptırır mıydınız yoksa gerçekten bu olayda endişe etmemem mi gerekiyor…….
Ben olsam çocuğu doktora götürürdüm. Küçük bir çizik de olsa, kontrol ettirmek kafandaki şüphe ve endişeyi azaltır.Selamlar. Bana bir konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilir ise cok sevinirim açıkçası sorun benim kafamda mi yoksa panik olmakta haklı mıyım hiç bilmiyorum.Bundan 1 ay kadar önceydi bu olay.Çocuğum komşuya gitmiş eşimin biraz ihmali var tabi bunda ve çocuğu yalnız bırakmış o evde de kediler var kızım eve geldiğinde elinde bir çizik farkettim hemen eşime ve kedi sahiplerine sordum kedi mi tirmaladi acaba diye ve hiç birisi şahit olmamış. Yani çizik son 2 saatte olmamış da olabilir eşim teyit edemiyor ben de hatırlamıyorum, onlar da biz görmedik deyince bir yanım önemsiz olabilir bir yanım da acaba fark mi etmediler diyor. Tabi böyle bir durumda hastaneye falan gitmedik kimse şahit olmamış diye eşim abartıyorsun dedi bana. Kaldı öyle. Tabi ben şu güne kadar kedileri gözlemledim hepsi yaşıyor ve gayet iyi durumdalar sahibi iç dış parazit aşılarının yapıldığını söyledi. Kediler bahçeye de çıkıyorlar arada.Ta ki geçen gün dışarda yavrulardan bir tanesinin eksik olduğunu fark edene kadar sordum o öldü dediler birden elim ayağım titredi. En son doğduklarında görmüştüm sonra bir iki ay geçti ve kızımın olayı gerçekleşti. Onlar da bana o yavru kızın bize gelmeden çok önce ev içerisinde bir kaza sonucu öldüğünü söylediler. Ve kesinlikle için rahat olsun kedilerimizde herhangi bir hastalık yok o yavru daha küçükken boğularak öldü eğer bir hastalık olsaydı evimize girip çıkıyorlar,bizimle beraberler en başta biz tedbir alırdık dediler. Ayrıca o hasta olsaydı veterinerin de bilgisi oldurdu dediler ya da diğer yavrular da hastalanirdi dediler. Ama benim kafamdaki bir ses sürekli en kötü ihtimali düşünüyor. Ya bana yalan söylüyorlar ise diyorum,ne bileyim zaten şu saatten sonra yapılabilecek hiçbir şey yok ama bu durumda biraz kafamın rahatlamasına ihtiyacım var özellikle kuduz korkusundan çocuğuma birşey olacak diye panik yapmıyorum. Şu durumda ben gerçekten saçmalıyor muyum sizce ya da aynı durumda siz olsaydınız belirsizlikle beraber götürüp aşı yaptırır mıydınız yoksa gerçekten bu olayda endişe etmeme
Evet 1 ay geçti.Benim kızımı evdeki kedimiz defalarca çizdi. Hele beni sokaktaki kediler sayamayacagim kadar. Üstelik 1 ay geçmiş üzerinden. Yani hiçbir şey olacağını sanmıyorum.
Teşekkürler. Bir de kediler aile ile yaşıyorlar arada dışarı çıkarlar ama genelde evin içerisindeler. Tabi mantıken düşündüğüm Zaman aslında sakinlesiyorum ama sonra yine bir panikliyorumüzerinden 1 ay geçmiş Kuduz olsa çoktan belli olurdu korkacak bişey yok. Merak etmeyin.
Gayet uysallar aslında sahibi de kucaklıyor seviyor. Bir ara ölen yavruyu kafaya takmıştım acaba olaydan sonra mi öldü diye ama sahibi kesinlikle çok önceki bir zamanda öldü dedi. Yani arada çok zaman var dedi. Biraz daha rahatladım. Ne bileyim forumları okudum çoğu şüphe durumunda bile aşı yaptırmış. Ben götürmedim doktora çünkü hiç kimse öyle bir duruma şahit de olmamış. Sonra gitsemiydim acaba diye düşündüm....Kuduz kedi dışarıda gezecek kadar iyi olamaz korkar kaçar saklanır 3 4 güne de ölür kuduz kediler. Sizinki ev kedisi kaldı ki 1 ay geçmiş üzerinden..
Evet tamamen evin içerisinde yaşayan ve aşılı olan kedilerde genelde risk görülmüyorBizim 5 kedimiz var oğlum 1 yaşında sürekli sıkıştırıp tüylerini koparıyor onlar da arada karşılık veriyor tabii küçük tırmık ve ısırıklarla ama ben hiç panik yapmadım kediler genel olarak temiz hayvanlardır dışarıda bir kedi yapsa da önemsemem ayrıca yılların tecrübesi var kedilerde kuduz çooook nadir görülür Hele evde bakılan bir kedide hiç sanmıyorum o yüzden içiniz rahat olsun bence
Yani bu konuda ben de acaba mi dedim ama eşim fazla panik yaptığımı söyledi ayrıca çizik biraz soluk gibiydi yani nasıl söyleyeyim hani pembemsi ya da hafif şişmiş gibi degildi aslında fotoğraf çekmiştim o zman aksam ışığında ama bilemiyBen olsam çocuğu doktora götürürdüm. Küçük bir çizik de olsa, kontrol ettirmek kafandaki şüphe ve endişeyi azaltır.
Hayır hiçbir sorun yaşamadık. Herhangi bir anormallik olmadı şu ana kadarendişelenecek bir sey yok. çok zaman gecmis üzerinden illa ki belirti olurdu.
benim de evde kedim var. tırmalama olayı hiç yasamadık ama biz bu hayvanı severken ısırıyoruzbir sey olsa bize olurdu. aşıları tamsa eğer hayvanın hiç endişe etmenize gerek yok.
çizikde kızarma, iltihap vs gibi sorunlar yasamadıysanız içiniz rahat olsun
Teşekkürlerüzerinden 1 ay geçmiş Kuduz olsa çoktan belli olurdu korkacak bişey yok. Merak etmeyin.
Yani açıkçası ben de internetten araştırma yaptığımda fazla panik oldum. Ben de önceki zamanlarda kedi besliyordum. Üstelik yıkarken ya da sarılırken elbette tirmaliyordu üstelik ben kendime o zaman diğer aşıları yaptırmıştım ama kuduz aşısını yaptırmamıştim sanırım tam hatırlamıyorum. Ama hiç bu kadar kafaya takmiyordum söz konusu çocuğum olunca e bir de genelde çoğu kişi hemen gidip kuduz aşısı yaptırmış haliyle bir panik olup endişe duyuyorumHiç birşey olmaz sokak kedisi tırmalasa birşey olmaz kedilerde kuduz vakası nerdeyse hiç görülmez tetenoz aşısı varsa çocuğunuzun bi sıkıntı yok
Kafanızda hâlâ şüphe var gibi. Bence en doğru ve güvenli yol, çocuğu doktora göstermek. Forumda sorup fikir almak da iyi ama uzman görüşü her zaman en net sonucu verir. Sizin de kafanız rahat olur.Yani bu konuda ben de acaba mi dedim ama eşim fazla panik yaptığımı söyledi ayrıca çizik biraz soluk gibiydi yani nasıl söyleyeyim hani pembemsi ya da hafif şişmiş gibi degildi aslında fotoğraf çekmiştim o zman aksam ışığında ama bilemiy
Yani bellidir o hayvanın görüntüsü tavrı. Ama o kadar okudum ki en ufak ihtimalde hemen aşı yaptırılmış ben de bir korkmadım değil yanlış mı yaptım acaba doktora gitmemekle diye kendimi bir sorguladım.Kuduz kedi dışarıda gezecek kadar iyi olamaz korkar kaçar saklanır 3 4 güne de ölür kuduz kediler. Sizinki ev kedisi kaldı ki 1 ay geçmiş üzerinden..
Yani soru işareti şundan dolayı oluştu zaten çok evhamlı bir anneyim . Keşke biraz daha rahat olabilsem. Ben bu cizigi eşime fotoğraflayıp attığımda bu çizik son 2 saat içerisinde gerçekleşmis gibi durmuyor dedi. Abartıyorsun dedi. Sonra ona uydum. Ama birkaç Forum okudum belirsizlik varsa bile yani gören duyan olmasa bile aşı yaptıran anneler var ben de haliyle burada bu durumu yaşayıp da aşı yaptirmayan anneler var mı bilmek istiyorum. Çizik su şekilde idi. Yani bilemiyorum aynı günün sabahı mi olmuş o 2 saatte gerçekten kedi mi yaptı hiç bilmiyorum. Ben de farketmemisimKafanızda hâlâ şüphe var gibi. Bence en doğru ve güvenli yol, çocuğu doktora göstermek. Forumda sorup fikir almak da iyi ama uzman görüşü her zaman en net sonucu verir. Sizin de kafanız rahat olur
Yani benim de normalde ilk çocuğum ve her konuda doktora danisirim bu sürede de şansa doktor yoktu acile de eşim gerek görmedi . Ben de forumları okudum ve iyice panikledim açıkçası . Çizik su şekilde idi. Yani eşime göre bu son 2 saat içerisindeki bir tırmığa benzemiyor. Biraz daha şiş,ya da pembe tonlarında olması lazım dediArkadaşlar lütfen ya zaten 1 ay geçmiş Allah korusun kuduz olsa 1 aya çıkmaz mıydı gidip çocuklarınıza boşu boşuna aşı yaptırıp duruyorsunuz sanki çok iyi birşey gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?