Kedi ve Hamilelik

Maskenızı takın eldivenınızı giyin temızlıgını oyle yapın.hatta hamıle degilken bile oyle yapmalı bence.sakın kendınızı bırıne vermeyın bu sebeple derim aklınızdan geçiyorsa..
Öyle bir şey düşünmüyorum, o yüzden sorumda da bundan sonra bu konuyla ilgili ne gibi önlemler alabilirim diye sordum, teşekkür ederim.

Belki hamilelik döneminde bu kadar tedirginlik yaşıyorsanız. Haftalık kedi kumları var. Onlardan kullanın sık sık kumu yenilersiniz dışkıya dokunmazsınız. Ama arkadaşların dediği gibi eldivenle temizliği yapıp hemen yıkadığınız süre boyunca bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Bu arada hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun. Sizlere mutluluk, huzur, şans getirsin, en güzel sevgiyle gelsin. Sağlıklı olsun.

Arkadaşımın iki kedisi varken kızı oldu. Benim kız alerjiden devamlı tıkanırken onunki taş gibiydi. Evde evcil hayvan varsa bebek alerjiye karşı bağışıklık kazanıyormuş meğer
Bu alerjiyle falan alakali degil toxoplazma diye bir durum var. Bu tehlikeli bir sey eger bağışıklığı olusmadiysa bunu soruyor konu sahibi.

Belki hamilelik döneminde bu kadar tedirginlik yaşıyorsanız. Haftalık kedi kumları var. Onlardan kullanın sık sık kumu yenilersiniz dışkıya dokunmazsınız. Ama arkadaşların dediği gibi eldivenle temizliği yapıp hemen yıkadığınız süre boyunca bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Bu arada hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun. Sizlere mutluluk, huzur, şans getirsin, en güzel sevgiyle gelsin. Sağlıklı olsun.
Çok teşekkür ederim, her konuda biraz pimpirikli bir yapım var, tecrübesizlikle de birleşince ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. :)

Kac haftaliksin.
Iyi bir doktor değilmiş degistirmeni oneririm. Her kosulda bunu yaptirmaliydi. Hic olmadi evde hayvan besleyip besmeledgni sorup cevaba gore yaptirmaliydi.
6 görünüyor ama geç yumurtlama, üç haftalık yaklaşık tahminlerime göre, sormadı, benim de aklıma gelmedi ilk gebeliğim olduğu için, bu şekilde sorun olduğunu da yeni yeni öğreniyorum. Yarın arayıp kendisine danışacağım, ulaşamazsam aile hekimine gidip danışacağım en azından bir yol gösterir.

6 görünüyor ama geç yumurtlama, üç haftalık yaklaşık tahminlerime göre, sormadı, benim de aklıma gelmedi ilk gebeliğim olduğu için, bu şekilde sorun olduğunu da yeni yeni öğreniyorum. Yarın arayıp kendisine danışacağım, ulaşamazsam aile hekimine gidip danışacağım en azından bir yol gösterir.
Aile hekiminin toxo testi yapabileceğini sanmam. Danismana gerek yok canim git yaptir sen iste. Zaten bunu yaptırmaliydi dedigim gibi. Ama sen bilirsin tabi.

İnstagramda haydarmünci diye bir kedi ailesi var 2 kedileri var ve 2 yaşında çocukları var
Çok mutlular kedilerle hiçbir şey bulamamış ☺️ Korkmayın olumlu düşün olumlu olsun inşaAllah ☺️

Doktorunuzdan toksoplazma bagisiklik testi yapmasini isteyin. Benim kadondogumcum rutin yapiyor bu tersi ama bazilari yapmiyor. Bagisikliginiz varsa sifir sikintim yoksa sadece kakasini temizlerken eldiven kullanip sonra elinizi yikayin.

Ama bu sadece kediniz icin gecerli degil. Toksoplazma yesillik vs den de bulasir. Dışarıda yesillikli salata vs yemeyin. Iyi pismemis et yemeyin. Cimene dokunursaniz ellerinizi yikayin vs.

Ben sizi anladım da konu sahibinin konusu baska dedim.
Onun söylediği de tehlikeli suan için yani sonrasında bebek bsgisikligi icin iyi olsa da
Ben de diyorum ki çocuk iki kediye rağmen sapasağlam doğmasının yanısıra sonrasında da gayet sağlıklıydı. Yani bebeği olan kadın bir hamilelik geçirmiş oluyor.

Kızlar, akşamdan beri birçok başlıkta dolandım ama ayrıntılı bir bilgi alamadım, aynı durumu yaşayanlar olabilir diye size sormak istedim. Benim 7 aylık bir kedim var, aşıları tam, sadece kuru mama ve veteriner tavsiyesi ile arada bir yoğurt ve peynir yiyebilen ve dışarısı ile doğduğundan beri hiçbir bağlantısı olmayan bir kedidir.

Ben geçen hafta hamile olduğumu öğrendim, bugün nette gezinirken, kedileri sevdikten sonra elinizi yıkayın minvalinde bir sürü yazı ile karşılaştım. Ben ne kadar uzak durmak istesem de geceleri ben uyurken bile yatağıma tırmanan bir miniğe sahibim.

Tuvaletini temizleme konusunda sıkıntılıyım, çünkü eşim genelde şehir dışında çalışıyor ve tek oluyorum. Bugün tuvalet temizliği, kedi bakımı, bir sürü bilgiye denk geldim ve bu beni birden bire bir paniğe itti.
Bugüne kadar ben gerçekten dikkat etmemiştim. Şimdiye kadar bebeğime herhangi bir zararı olmuş mudur ve bundan sonra ne gibi önlemler alabilirim?
toksoplazma testi diye birşey var. bende kedi sahibiydim hamileliğim sırasında. ama anne evinden evlenince benimle gelen yani aileme de aşık bir kediydi. o süreçte o testi istedi kadın doğum doktorum. toksoplazma testi sizin kedi yada köpeklerden daha önce bir bakteri alıp almadığınızı gösteriyor. şayet aldıysanız ki bu iyi bişi, bağışık oluyorsunuz. sonuçta tekrar maruz kalsanız bile bebeğe bir zararı olmuyor. ama bağışık değilseniz ilk 3 aylık süreçte çok tehlikeli çok kolay bebeğe geçmiyor ama geçerse kalıcı hasar bırakabiliyor. geri kalan süreçte de kolay bulaşıyor ama kalıcı hasar bırakmıyor. tabi yine de bebeği etkiliyor.
o testi yaptırmanızı öneririm.
ama kedi köpekten önce o bakteri iyi yıkanmayan sebzelerden ve çiğ etten de geçiyor. hatta benim doğum doktorum dış faktörden maruz kalmanız kedi köpekten o bakteriyi almaktan daha kolay demişti. bir de muhakkak pastörize edilmiş süt tercih edin. aynı risk çiğ süt grubu için de geçerli. sağlıklı doğumlar dilerim.

Arkadaşımın iki kedisi varken kızı oldu. Benim kız alerjiden devamlı tıkanırken onunki taş gibiydi. Evde evcil hayvan varsa bebek alerjiye karşı bağışıklık kazanıyormuş meğer
bu biraz daha doğum sonrası ile ilgili. evet kesinlikle evcil hayvanla büyüyen çocukların alerji riskleri düşük. ama hamilelikte dikkat edilmezse özellikle iyi bakılmayan, dışarı çıkan, aşıları tam olmayan evcil hayvanlar toksoplazma bakterisi taşıyabiliyorlar. bu durum da bebeğin hayatini sağlığını olumsuz etkileyebiliyor, kalıcı hasarlara sebebiyet verebiliyor.

Diskisina dokunma; temizlemek zorunda isen lateks eldivenlerden al at eve eldivenle kurekle topla. Zaten asili ise bir sey olacagini sanmam. Iki hamileligimde de evde kedi vardi;)

Ben de diyorum ki çocuk iki kediye rağmen sapasağlam doğmasının yanısıra sonrasında da gayet sağlıklıydı. Yani bebeği olan kadın bir hamilelik geçirmiş oluyor.
Anlatamiyorum. Bir kadının saglikli gecirmis olmasi digerinin saglikli gecirxegi anlamina gelmiyor.
Belki toxo testi pozitifti zaten belki o diskisiyla ilgilenmedi ya da her sevdiğinde bile elini yıkadı. Ya da her seye ragmen olmadi çünkü kedileri zaten bu mikrobu tasimiyordu. Bunu bilebilir miyiz?
Konu sahibinin bunu sormasi cok mantıklı bir sey. Biraz arastirin istersenjz neler olabiliyor simdi ben yazmayim konu sahibi okumak durumunda kalmasin tekrar.

Sadece diskisina dokunmamak yetmez konu sahibi kediler kendilerini surekli yalar. Yani diskisini vucut tuylerine hafif bulastirmis olabilir her zaman gozukmeyen sekilde bjle olsa ne zaman sevsen de elini yikamalasin hemen.

toksoplazma testi diye birşey var. bende kedi sahibiydim hamileliğim sırasında. ama anne evinden evlenince benimle gelen yani aileme de aşık bir kediydi. o süreçte o testi istedi kadın doğum doktorum. toksoplazma testi sizin kedi yada köpeklerden daha önce bir bakteri alıp almadığınızı gösteriyor. şayet aldıysanız ki bu iyi bişi, bağışık oluyorsunuz. sonuçta tekrar maruz kalsanız bile bebeğe bir zararı olmuyor. ama bağışık değilseniz ilk 3 aylık süreçte çok tehlikeli çok kolay bebeğe geçmiyor ama geçerse kalıcı hasar bırakabiliyor. geri kalan süreçte de kolay bulaşıyor ama kalıcı hasar bırakmıyor. tabi yine de bebeği etkiliyor.
o testi yaptırmanızı öneririm.
ama kedi köpekten önce o bakteri iyi yıkanmayan sebzelerden ve çiğ etten de geçiyor. hatta benim doğum doktorum dış faktörden maruz kalmanız kedi köpekten o bakteriyi almaktan daha kolay demişti. bir de muhakkak pastörize edilmiş süt tercih edin. aynı risk çiğ süt grubu için de geçerli. sağlıklı doğumlar dilerim.
Ben de zaten bugün gidip bu testi yaptırmayı düşünüyorum. Haklisiniz teşekkür ederim.

Back
X