Kedi ve Hamilelik

Şimdi doktorumu aradım, ev kedilerinde sorun olmayacağını, merak etmemem gerektiğini, fakat yine de test yaptırmamın iyi olabileceğini söyledi, birazdan hazırlanıp test için hastahaneye gideceğim, fikirleriniz için çok teşekkür ederim. :KK36:

Hamilelikte kedinin bebeğe zararı parazitleridir. Dışarı çıkmayan ve veteriner kontrolünde parazit aşıları tam olan kediden zarar gelmez. Dışkısını temizlemede dikkatli olmakta buradan gelir en çok parazit dışkıdan bulaşır.

Merhaba kızlar. benim annemde de toksoplazma vardı. 6 çocuğunda 2 sis hayatta şuan. ilki engelli doğdu. diğerleri düşük ya da ölümle sonuçlandı. uzun yıllar ilaç tedavisi sürdü. Bu söylediğim yıllar önceydi o zaman sağlık sektörü de bu kadar iyi değildi. Şuan tedavisi ve tanısı daha düzgün şekilde yapılıyor. Yakınlarda bir yakınımın çocuğun da doğumdan hemen sonra bulaştı ve fark edilemedi ve bebek şuan işitme engelli. Eskiden daha sıkmış şuan çoğu et bir sürü sağlık kontrolünde geçiyor. Kediler daha sağlıklı. Yine de dikkat etmekte fayda var. Virüs taşısanız bile şuan müdahaleler çok iyi seviyede.

Şu an 33 haftalık hamileyim, kedimizle bir problem yaşamadık. Kumunu değiştirirken eldiven takın ve sonrasında ellerinizi iyice yıkayın. Başka bir şeyden de korkmayın :)

Şu an 33 haftalık hamileyim, kedimizle bir problem yaşamadık. Kumunu değiştirirken eldiven takın ve sonrasında ellerinizi iyice yıkayın. Başka bir şeyden de korkmayın :)
Oğluşumu sevip tüylerini tarayamayacağım, onunla uyuyamayacağım diye ödüm koptu. Çok başka bir aşk bu. :KK36:

Merhaba ben hamilelik dusunuyorm evde sokaktan aldgm iki kedi var. onlar smdi 5 aylik oldu ama ben yeni evliym ve cocuk istiyirm toksoplazma olayinu gordm cok korktm. ben de bu virusun olup olmadığını anlamak icin test tedavi gbi seyler nerede yapiliyor. hastanede hangi bolum mesalaa.???

Kızlar, akşamdan beri birçok başlıkta dolandım ama ayrıntılı bir bilgi alamadım, aynı durumu yaşayanlar olabilir diye size sormak istedim. Benim 7 aylık bir kedim var, aşıları tam, sadece kuru mama ve veteriner tavsiyesi ile arada bir yoğurt ve peynir yiyebilen ve dışarısı ile doğduğundan beri hiçbir bağlantısı olmayan bir kedidir.

Ben geçen hafta hamile olduğumu öğrendim, bugün nette gezinirken, kedileri sevdikten sonra elinizi yıkayın minvalinde bir sürü yazı ile karşılaştım. Ben ne kadar uzak durmak istesem de geceleri ben uyurken bile yatağıma tırmanan bir miniğe sahibim.

Tuvaletini temizleme konusunda sıkıntılıyım, çünkü eşim genelde şehir dışında çalışıyor ve tek oluyorum. Bugün tuvalet temizliği, kedi bakımı, bir sürü bilgiye denk geldim ve bu beni birden bire bir paniğe itti.
Bugüne kadar ben gerçekten dikkat etmemiştim. Şimdiye kadar bebeğime herhangi bir zararı olmuş mudur ve bundan sonra ne gibi önlemler alabilirim?
Merhaba hayırlı olsun. Kedi benim kırmızı çizgimdir çok severim. Şu an bahçeli bir evde oturuyoruz 3 yavru 1 yetişkin toplam 4 kedimiz var sadece yetişkin olanın aşıları tam. Geçen gün doktora bahsettim kesinlikle kediye temas etme dedi.
Bana öncesinde toksoplazma testi yapıldı ve negatif cıktı. Çok şükür hastalık yok ama bağışıklığım da yok. Belki bağışıklığım olmadığı için elleme dedi. Belki de kediler bahçede diye dokunma dedi bilmiyorum.
Kontrole gittiğinizde mutlaka toksoplazma testi yaptırın, kumunu da mümkün mertebe siz temizlemeyin. Doktorunuz sonrası için size bilgi verir.
Ayrıca kedili evde doğum yapan arkadaşlarım da oldu, onlar bir sorun yaşamadılar. Dediğim gibi bizim kediler gezgin diye muhtemelen bana sakın elleme dedi.

Şimdi sizi bir konuda uyarayım.
Kedi ve hamilelik denince hemen toksoplazma gelir, yanlış bir panik olur.

Halbuki bu hastalık çiğ et/dışkı/sebze ile olan tüm temaslardan bulaşabilir.

Toksoplazmayı kedinin yayması için evdeki kedinin çiğ eti bir şekilde tüketmesi, bağışıklığının olmaması, belirli bir süre içinde dışkısına dokunup elinizin ağza gitmesi gerekiyor. Uğraş dur.

İkinci bir yöntem ise toprakla uğraşırken, yıkanmamış sebzeye dokunurken, kıymaya dokunurken elin ağza gitmesi... sizce hangisi daha yaygın?

Türkiyede tüm evcil hayvan (kedi köpek kuş hepsi dahil) besleme oranlarından çok daha yaygın toksoplazma. Hele ki çiğ et tüketen beldelerimizde çok çok yaygın. Neyse ki sadece erken hamilelikte bulaşırsa tehlikeli oluyor birçok insanın önceden bağışıklığı var.

Kuru mama yiyen tüy yumakları değil buradaki tehdit. Yurtdışındaki ortak öneri gebelere el yıkamalarını tavsiye etmek ve kumu kocaya temizletmek. Kediler evde kalmaya devam ediyor, aşıları tam olsun istiyorlar.

14 senedir aktif kedi bakıcısıyım.Ama öyle sizin gibi evde bir tane var, aşılı falan değil. Bildiğiniz düz sokak tekiri. Aşısı, ishal, fibli, viralli. Evimden, elimden kaç tane geçti bilmiyorum. Bu arada evde 10 yıllık kendi kedimde vardı. Sonra o vefat etti. Bu arada sokakta baktığım sayısız kediden biri bizimle eve çıktı. Yaklaşık 4 senedir, düzenli olarak gün içinde eve gelir. Mahallede basmadığı yer yok. Girmediği delik yok. Eve gelir, geçer baş köşeye yatar. Bu arada 10 aylık bebeğim var. Toksoplazma testim tüm bunlara rağmen negatif. Hamilelikte herhangi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Tek dikkat ettiğim şey ellerimi yıkamak. Onun dışında başka hiçbir şeye dikkat etmedim. Bir de kesinlikle bilmediğim yerde yeşillik yemedim. Çünkü toksoplazma mikrobu iyi yıkanmamış yeşillikle daha fazla bulaşan bir mikrop. Hamburger içindeki marulu bile çıkardım.

Paniğim kediden bitki ve çiğ ete kaymış durumda, herşeyi aşırı pişmiş yemeye çalışıyorum, dışarıdan yemek söylediğimde yeşillik gelmemesi için özellikle not düşüyorum. evdeki yeşilliklerin ise salata olmadan önce başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmiyor, o denli.

Sizde evhamsporsunuz anlaşılan😁 bende öyleyim bide tüp olunca bizim daha bi paniğim her konuya, malesef kedimi sahiplendirmek zorunda kaldım, yediklerime de çok dikkat ediyorum son ayımdayım şükür, sağlıkla kavuşuruz inşallah cümleten🙏🏻

Kedim kizimdan 1 yas buyuk 5 yasinda kizim birlikte buyuduler dogdugu zamnlar kizimin oldugu odaya bile girmedi halada cok yanasmaz yanina.herhangi bi sknti yasamadik 5 yildir.Yani ozetle disariya cikarmiyosaniz hayvani ve asilari tamsa bi siknti olmaz ins.

Kızlar, akşamdan beri birçok başlıkta dolandım ama ayrıntılı bir bilgi alamadım, aynı durumu yaşayanlar olabilir diye size sormak istedim. Benim 7 aylık bir kedim var, aşıları tam, sadece kuru mama ve veteriner tavsiyesi ile arada bir yoğurt ve peynir yiyebilen ve dışarısı ile doğduğundan beri hiçbir bağlantısı olmayan bir kedidir.

Ben geçen hafta hamile olduğumu öğrendim, bugün nette gezinirken, kedileri sevdikten sonra elinizi yıkayın minvalinde bir sürü yazı ile karşılaştım. Ben ne kadar uzak durmak istesem de geceleri ben uyurken bile yatağıma tırmanan bir miniğe sahibim.

Tuvaletini temizleme konusunda sıkıntılıyım, çünkü eşim genelde şehir dışında çalışıyor ve tek oluyorum. Bugün tuvalet temizliği, kedi bakımı, bir sürü bilgiye denk geldim ve bu beni birden bire bir paniğe itti.
Bugüne kadar ben gerçekten dikkat etmemiştim. Şimdiye kadar bebeğime herhangi bir zararı olmuş mudur ve bundan sonra ne gibi önlemler alabilirim?
Zararı var mı bilmiyorum ama bir gün benim veterinerim bana kedinin bir aşısı yapılmazsa tüyünün düşüğe neden olduğunu söylemişti ama hangi aşı hatırlamıyorum

Sizde evhamsporsunuz anlaşılan😁 bende öyleyim bide tüp olunca bizim daha bi paniğim her konuya, malesef kedimi sahiplendirmek zorunda kaldım, yediklerime de çok dikkat ediyorum son ayımdayım şükür, sağlıkla kavuşuruz inşallah cümleten🙏🏻
Kedim aşılı, evde, mamadan başka birşey de yemiyor yazmıştım. E doktora ayrı danıştım, veterinere gittim ayrı danıştım, onlar da sıkıntı yok deyince rahatladım. Hatta doktor şakayla karışık yıkanmamış bitkilerden daha çok kork deyince panik panik panik. (: Çünkü evhamspor bunu gerektirir. :D

Zararı var mı bilmiyorum ama bir gün benim veterinerim bana kedinin bir aşısı yapılmazsa tüyünün düşüğe neden olduğunu söylemişti ama hangi aşı hatırlamıyorum
Şuan yapılabilecek tüm aşıları yapıldı, hatta mecburi değil dedikleri mantar aşısını bile yaptırdık.

Kedim aşılı, evde, mamadan başka birşey de yemiyor yazmıştım. E doktora ayrı danıştım, veterinere gittim ayrı danıştım, onlar da sıkıntı yok deyince rahatladım. Hatta doktor şakayla karışık yıkanmamış bitkilerden daha çok kork deyince panik panik panik. :-) Çünkü evhamspor bunu gerektirir. :KK70:
Bizim pofuduğumuz da öyleydi ama beni çok korkutuyodu baya zıplatıyodu geceleri ayaklarıma atlama huyu edinmişti korku da iyi değil bide tüy sorunu oldu falan derken çok daha iyi bakan bi yer bulduk içimiz çok rahat görüyorum arada bide, nefes almaya korkuyo insan gebelikte gerçekten millet nasıl rahat geçiriyo anlamam ben oturur kalkarken bile yüreğim hopluyo bişey olmasın diye

Bizim pofuduğumuz da öyleydi ama beni çok korkutuyodu baya zıplatıyodu geceleri ayaklarıma atlama huyu edinmişti korku da iyi değil bide tüy sorunu oldu falan derken çok daha iyi bakan bi yer bulduk içimiz çok rahat görüyorum arada bide, nefes almaya korkuyo insan gebelikte gerçekten millet nasıl rahat geçiriyo anlamam ben oturur kalkarken bile yüreğim hopluyo bişey olmasın diye
Normalde beni hep karnıma zıplayarak uyandırırdı, hamileliğimden beri sanki hissediyor. Sadece dizlerimin üzerine çıkıyor, uyurken yanıma gelip miyavlayarak uyandırıyor. Çok yanıma gelmiyor günde bir iki kez kendini sevdiriyor. Bizim de tüy sorunumuz vardı, robot süpürgelerden aldık, en ince tüyleri bile alıyor. Doktorlar da tüylerin sorun olmadığını söylüyor aşılar tam olduğu müddetçe.

Normalde beni hep karnıma zıplayarak uyandırırdı, hamileliğimden beri sanki hissediyor. Sadece dizlerimin üzerine çıkıyor, uyurken yanıma gelip miyavlayarak uyandırıyor. Çok yanıma gelmiyor günde bir iki kez kendini sevdiriyor. Bizim de tüy sorunumuz vardı, robot süpürgelerden aldık, en ince tüyleri bile alıyor. Doktorlar da tüylerin sorun olmadığını söylüyor aşılar tam olduğu müddetçe.
Sizinki yine hissediyo gibi dikkat etmiş bizimki de aksine sanki hissetti de kıskandı gibi bana sardı kötü davranıyodu korkutuyodu çok tuhaflaştıydı ama yine de çok aşık ayrıldık😔 o makine iyi olmuş yoksa ruloyla peşinde gezmek çok sıkıntı oluyo

Kedim aşılı, evde, mamadan başka birşey de yemiyor yazmıştım. E doktora ayrı danıştım, veterinere gittim ayrı danıştım, onlar da sıkıntı yok deyince rahatladım. Hatta doktor şakayla karışık yıkanmamış bitkilerden daha çok kork deyince panik panik panik. (: Çünkü evhamspor bunu gerektirir. :D

Kedimizin aşıları tam fakat her gun dışarıya çıkar, başka kedilerle teması olur, kendi çapinda avcılık da yapar yani toksoplazma açısından risk taşıyordu, hamileliğimi öğrendikten bir süre sonra kumunu ben temizlemeye devam ettim daha önceden de maske takmasam da eldivenle temizliyordum zaten. aslında maske ve eldiven olduktan sonra sorun yaşanacağını sanmıyorum ama ben işime öyle geldiği için aa bak çok tehlikeliymis falan diyerek kum temizlemeyi tamamen eşime paslamıştım😁

Yeşilliklere, ciğ et, mayonez, çig yumurtaya daha cok dikkat etmek gerekiyor. umarım sorunsuz, rahat bir hamilelik yaşarsınız.

Siz ona merhamet etmeye devam ederseniz karşılığını misliyle alırsınız diye düşünüyorum🌸

Back
X