Sevgili berf, sıcak su termosu imiş, eczaneden aldık ve dediğin şekilde koydum.
Çok oyuncu, sevimli bir kedi
Okşadıkça mırıldıyor. Etrafta dolaştırdık, paytak paytak yürüyor, çok tatlı gerçekten. yanıma gelip kucağımda yatıyor. iğne ucu kadar dişleri var, arada ısırmaya çalışıyor, normal mi?
Patilerini yalıyor. 3 haftalıktan fazla galiba, annem 1 aylık vardır dedi. Bu davranışları kaç haftadan sonra yapmaya başlıyorlar?
Tuvalet alışkanlığı nasıl vereceğim, henüz alakasız bir yere yapmadı.
Yakın zamanda aşı olması gerekiyor mu?
Yıkamayı düşünüyorum, nasıl yıkamam gerekir?
Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Sakın yıkamayı düşünme. O hayvan zaten kendini yeterli derecede temizleyecektir. Sen ne kadar dikkat edersen et ne kadar sıcak suyla yıkarsan yıka muhakkak üşütür, zaten çok küçük. Veterinere gidip gerekli aşıları yapmaya başlayabilirsin. Bu arada anladığım kadarıyla büyüdükten sonra bırakıcaksın lütfen ama lütfen bunun altını çizerek söylüyorum o hayvanı dışarı tekrar salma. Eğer salmak gibi bir düşüncen varsa o hayvanı daha fazla eve alıştırmadan aldığın yere bırak. Sokaklarda binlerce yavru kedi var onlar bi şekilde sokakta kendi başlarının çaresine bakabiliyorlar ama sen onu büyüttükten sonra o hayvan hiç bilmediği sokağa adapte olabilcek mi? Sana bunu hangi veteriner söylemiş bilemem ama emin ol bi hayvanı yavruluktan çıktıktan sonra dışarı bırakmanın hayvan öldürmekten bi farkı yok ki buna geçen yıl mahallece tanık olduk. Adamın biri geçen yaz sokağımıza bi kedi bırakmış tahminen 1 yaşında. Hayvan tertemzdi belli ki iyi bakılmış 2 gün sonra araba çarptı. Çünkü hayvan yerinden bile kıpırdayamıyordu nasıl karşıdan karşıya geçsin. Dediğim gibi sakın böyle bir şey yapma belli ki iyi niyetlisin ama bu her ne kadar türkiyede böyle kabul edilmesede hayvan hakları ve yaşama saygı çerçevesinde bir suçtur, bu suç için pek çok insan eylem yapıp imza topluyor. Eğer bakamayacak durumdaysan ona bir ev bulmaya çalış derim ya da daha fazla alışmadan onu aldığın yere bırak. Ama lütfen belli bir süre baktıktan sonra onu sokağa salma. Yazık çünkü.
Yorum için teşekkürler. Tüm mesajlarımı okumuşsunuzdur umarım. Yazdıklarınız benim de aklımdan geçti sonradan. Kardeşim de sokakta terkedilmiş bulunan bir köpeğe bakıyor 1 yıldır, ailemizin en küçük bireyi olarak benimsedik onu. Terkedilen hayvanlara karşı çok hassasım, aynı hatayı yapmak istemem. Sokağa alışıktır diye olabilir mi diye düşünmüştüm başta ama şimdi fikrim değişti, mesajlarımda belirtmiştim.
Eşimi ikna edebilirsem elbette bırakmayı düşünmüyorum, şansımı sonuna kadar kullanacağım, bırakmak zorunda kalsam da sokağa bırakmayacağım. Şimdiden çok bağlandık birbirimize.
Şimdiye kadar çeşit çeşit hayvanlar besledik ama kedi konusunda çok tecrübesizim.
Bu yüzden aklıma gelen herşeyi sizlere soruyorum, yanlış birşey yapmak istemiyorum.
1,5 aydan önce aşı yapılmıyormuş kedilere. 2-3 haftaya kadar köpeğimizin veterinerine götüreceğim, aşılarını yaptıracağım.
Mesajlarınızda güzel noktalara değinmişsiniz, tüm mesajları okusaydınız gelişmeleri daha iyi anlardınız.
Bilinçli yorumunuz için tekrar teşekkürler.
kuzummm cok tatlıymış bu minnoşşş, isim koydunuz muu?? bırakmayın bu kuzuyu ikna et eşini kalsın ne zararı olur ki bu dünya güzelininn boshayallersmile
Cevap için teşekkürler. Kedinize kocaman bir maşallah. :)
sadece kum ile mi bırakayım banyoya? Taş üzerinde üşür sanki. Sepetini de koyayım mı?
Şu an odada. sepetin içinde pamuk yatak yaptım, bir de yatağının yanında su termosu var bez ile sarılı. Arada yatakta, arada termosta yatıyor. Sepetin yanında gazeteler serdim yere, yine kedi kumu yanında duruyor.
Balkonda iken köşesine yapıyor, evde yalnız bırakacağımızda ve iş yaparken balkona koyuyorum, orada pek risk yok. (Ayaklarımızın peşinde dolanıyor dışardayken. Yanlışlıkla basmaktan korkuyorum.)
Bir de sürekli dar yerlere girmeye çalışıyor. Koltuk, sehpa altı, dolap arkasası nereyi bulursa... Tuvalet ihtiyacı için mi aranıyor pek anlamadım. bir vukuatı olmadı şimdilik...
Bu arada haşlanmış pirinç yaptım bugün, severek yedi :) sokak kedilerine de sık sık yapacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?