Kedi

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar.

Geçirdiğim zor günler dolayısıyla bana iyi geleceğini düşündüğüm bir dost bulmaya karar verdim. Yalnız ne yazık ki işin çok acemisiyim. Çevremde “kedi” bakan dolayısıyla “Nedir, nasıldır” diye sorabileceğim kimse yok.

Büyük ihtimalle bir siyam kedim olacak. Bunu da belirteyim.

Kedi bakımı nasıldır, nasıl olmalıdır? Bakımı zor mudur kolay mıdır diye sormayacağım üstesinden gelemeyeceğimi düşünseydim asla böyle bir şeye kalkışmazdım. Ancak yine de sudan çıkmış balığa dönmemem için karşılaştığınız zorluk varsa; ne olduğunu ve nasıl aştığınızı anlatırsanız, sevinirim. Sevgiler..

Lütfen bir kedi sahiplenin, sosyal medyada bununla alakalı çok ilan, duyuru var. Bence de iyi bir karar vermişsiniz kediciğin arkadaşlığı size terapi gibi gelir :KK200: maması, kumu,aşıları vs bu tarz bakım işleri var, rutine girince zorlanmazsınız

tuvalet egitimi varsa sikinti yok ama tuvaleti koyacaginiz yer sikinti.
evin icinde olursa koku yapio bahce balkon teras gibi yerlere koyun dicem ama kedi asagida dusebilir.
camlari acik tutmayin meraklilar dusuyolar.
haftada bir tarayin kil tuy sorununu azaltir.

Kedi almak degilde , sahiplenseniz daha iyi olurdu aslinda. Sokaklardan bir yavru daha kurtulurdu.

Lütfen bir kedi sahiplenin, sosyal medyada bununla alakalı çok ilan, duyuru var. Bence de iyi bir karar vermişsiniz kediciğin arkadaşlığı size terapi gibi gelir :KK200: maması, kumu,aşıları vs bu tarz bakım işleri var, rutine girince zorlanmazsınız

Nedense cins kedi olsun istiyorum tekir değil de... Yine de düşüneceğim bunu

evin icinde olursa koku yapio bahce balkon teras gibi yerlere koyun dicem ama kedi asagida dusebilir.
Siyam kedileri çok az tüy döküyormuş zaten. Araştırmalarım sonucu böyle olduğunu öğrendim ama kediden kediye değişen bir şeydir belki de :))

ben köpek insanıyım kedi değil köpek al hatta boo alırsan dehşet tavsiyeler veririm demeye geldim :KK53:

Siyam kedileri çok az tüy döküyormuş zaten. Araştırmalarım sonucu böyle olduğunu öğrendim ama kediden kediye değişen bir şeydir belki de :))
ben british den baska kedi irkindan anlamadigim icin genel soyledim :)
ama hepsi cok merakli ve tatli :)

ben köpek insanıyım kedi değil köpek al hatta boo alırsan dehşet tavsiyeler veririm demeye geldim :KK53:
Aslında ben de öyleyim ama köpeğe cesaret edemiyorum ya. Okuduklarımdan yola çıkarak falan kedi bakımının daha kolay olduğuna karar verdim :D

Her kedi ayni olmaz ama en kotu ihtimalle kendi kedimden yola cikarak soyleyeyim. Perde tirnaklamak, koltuk tirnaklamak biseyleri devirip kirmak, bitki cicek varsa yolmak vb. Tuy dokmesi, sacilan kedi kumlari...
Bana dert degil ama bazilarina cok dert oluyor bunlar.
Dostlarimizi secerken sekilci olmasak keske. Tekirin neyi var anlamam ama instagramda scottish fold kadar like almiyor tabi ki. Sokaktakilerden farki olmali tabi

Cins kedilerden de sahiplendirilmek istenenler olabiliyor bazen ilanları bi inceleyin :KK66:
İnceledim evet. Cins kedileri hiçbir şekilde sahiplendirme yoluna gitmiyorlar hatta bayağı yüksek meblağlara satıyorlar. Tek sahiplendirilen tekir kediler yani. Siyam kedisini de arkadaşımın arkadaşı, yavrular iki aylık olunca satacakmış, ben böyle bir arayışa girince çocuktan rica etti vermeyi kabul etmiş o da sağolsun.

Her kedi ayni olmaz ama en kotu ihtimalle kendi kedimden yola cikarak soyleyeyim. Perde tirnaklamak, koltuk tirnaklamak biseyleri devirip kirmak, bitki cicek varsa yolmak vb. Tuy dokmesi, sacilan kedi kumlari...
Bana dert degil ama bazilarina cok dert oluyor bunlar.
Dostlarimizi secerken sekilci olmasak keske. Tekirin neyi var anlamam ama instagramda scottish fold kadar like almiyor tabi ki. Sokaktakilerden farki olmali tabi
Şekilci olmak mı dersiniz? Bilemedim. Sokaktakilerden farklı olsun diye bir düşüncem yok ama gözüme hoş gelen bir şey olsun isterim evet. İnstagram cart curt kullanmıyorum beğenisini de beğenilmemesini de bilmem.

Şekilci olmak mı dersiniz? Bilemedim. Sokaktakilerden farklı olsun diye bir düşüncem yok ama gözüme hoş gelen bir şey olsun isterim evet. İnstagram cart curt kullanmıyorum beğenisini de beğenilmemesini de bilmem.

Sokak kedileri tekirden ibaret degil ki. Bir suru renk renk var. Bembeyaz yada simsiyah, smokin olanlar, garfield gibi sari veya karisik renkler var. Gozleri sari, sari , mavi oluyor onlrinda.
Kedilerin yüz tipleri oyle asiri farkli degil. Gozleri ve tuyleri farkli renk sadece. Cirkin kedi mi olur? Sokakta bakimsizliktan tabiki kotu gorunuyorlar ama cins kedilerden cirkin degiller.
Neyse

1. Kedi eve gelmeden önce , kedi kumu, kedi taşıma çantası, kedi için mama ( proplan hills royalcanın gibi vs) almalısın.. kedinin mamasını ve suyunu koymak için kaplarını almalısın...2.Kediyi ilk sahiplendiğinde, direkt veterinere götürüp ilk aşılarını yaptırmalısın. Kuduz karma vs gibi... bu aşılar senelik vurunuyor... bir de iç parazit dış parazit aşıları war bunlar önemli aşılar.. özellikle iç parazit aşısı önemli (kedi tüyü kist yapar dedikleri aşı, dışkısı tüyüne bulaşan kedi size geçtiğinizde hastalğa sonuç açar). 3. Kedi tuvaletini sık sık değiştirirsen koku yapmaz (20 günde bir) ben kristal slika kum kullanıyorum koku yapmıyor.. 4. Kedi tüyü için ikeada satılan ucuz tüy toplayıcı rulolar war onlar çok kullanışlı üstüne tüy koltuğa tüy geldiğinde onu kullanabilirsin.. 5. Yaz ayı olduğu için eğer ki yüksek katlarda oturuosan kesinlikle camların sineklikli olmalı yoksa sakın camları açma .. kedilerin bir çoğu camdan aşağı atlar ölürler.. aynı şekilde balkona da öyle.... cam balkon yoksa balkona da kesinlikle çıkarmamalısın.. benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

Merhabalar.

Geçirdiğim zor günler dolayısıyla bana iyi geleceğini düşündüğüm bir dost bulmaya karar verdim. Yalnız ne yazık ki işin çok acemisiyim. Çevremde “kedi” bakan dolayısıyla “Nedir, nasıldır” diye sorabileceğim kimse yok.

Büyük ihtimalle bir siyam kedim olacak. Bunu da belirteyim.

Kedi bakımı nasıldır, nasıl olmalıdır? Bakımı zor mudur kolay mıdır diye sormayacağım üstesinden gelemeyeceğimi düşünseydim asla böyle bir şeye kalkışmazdım. Ancak yine de sudan çıkmış balığa dönmemem için karşılaştığınız zorluk varsa; ne olduğunu ve nasıl aştığınızı anlatırsanız, sevinirim. Sevgiler..
Kedi bakmanın tek zorluğu onu yalnız bırakmak istememeniz. Tatile veya bir yere kalmaya giderken ne yapacağınızı kara kara düşünüyorsunuz. O yüzden alacağınız kediyi seyahate alıştırın. Toplum içine sık sık çıkarın ki yabancı bir ortama girdiğinde panikleyip ürkmesin. Mümkünse tatillerinizi evcil hayvan kabul eden yerlerde yapın. Onu başkasına emanet etmeyin, evde yalnız bırakmayın. Kediler ve köpekler sahipleri olmayınca üzülürler. Seyahat gibi bir durum olmadığı zamanlar evdeki bakımı çok kolay. Ayrıca lütfen satın almayın! Barınaktan sahiplenin. Hayvan ticareti yapanlara prim vermeyin. Onların yaptıkları zulümden başka bir şey değil. Cins hayvanları üretip, herkes yavru istiyor diye vaktinden önce annelerinden ayırıyorlar. Anneyi üzüntü içinde bırakıp, zavallı yavruları bilinmeze gönderiyorlar. Bu vahşete ortak olmayın.

Bizim yillardir kedimiz var hepte balkonda yapar tuvaletini düşmezler:) tek sıkıntı yan balkona gidip keyif yapıyorlar

Kedi bakımı gayet kolay. Lazim olan seyler,kum,kumu koymak icin leğen gibi bisey ama kedilere özel,kuru ve yaŞ mama,3 kap biri yas mama biri kuru mama biri su için. Taramak için tarak, küçük oyuncaklar ve bol bol sevgi :)

Evde bir evcil bakmak kolay iş değildir, sahiplenmeden önce artılarını eksilerini bilmelisiniz ki sonradan böyle olduğunu bilmiyordum deyip evcilinize başka aile aramaya kalkışmayın, çünkü evcillerde aynı insanlar gibidir, yaşadıkları evi, evin içindeki bireyleri çabuk benimserler, bakamıyorum denerek başka bir aileye verildiklerinde de psikolojileri bozulur, terk edilme sendromu yaşarlar, onlarında bizim gibi duyguları olduğunu unutmayın, sesimizden, yaydığımız kokulardan stresli, sinirli, üzgün, mutlu olduğumuzu anlarlar.

Kediler de köpeklerde tüy döker, kimi her zaman kimi mevsim döngülerinde, tuvalet eğitimleri tamamlanana kadar sağa sola halı veya koltuklara bazen yatakların üstüne tuvaletlerini yaparlar, periyodik aşıları, bakımları, sağlık sorunu yaşadıklarında sürekli gidecekleri veterineri, yiyeceği mamadan kullanacağınız kedi kumuna kadar hem özen ister hem maddi manevi özveri.

Köpekler asla, kediler en fazla 3-4 gün evde yemek ve su ihtiyaçları karşılanarak bırakılabilir ama kapıyı üstlerine kilitleyip 1 hafta 10 gün tatile gideyim diyemezsiniz, evciliniz artık aile bireyidir ve siz nereye o oraya olmak zorundadır çünkü bırakır giderseniz psikolojisi bozulur, içine kapanır yemek ve su ihtiyacını reddeder, tepki olarak tuvaletini her yere yapar.

Bir evcil sahiplendiğinizde hiç büyümeyen bir çocuk sahiplenildiği unutulmamalıdır, her koşulda ilgilenmeniz ve sahip çıkmanız gerekir, miyavlıyor veya havlıyor diye onu olmazsa başkasına veririm diye düşünecek, evin bir bireyi olarak görmeyecek, hasta olduğunda ilgilenmeyecek, korktuğunda sakinleştirmeyecek, koltukları yırttığında öfkeden deliye dönecek, tuvalet sonrası beden temizliğini yaparken tiksinecekseniz evcilleri sokakta bir iki sevip evinize dönmelisiniz.

Evcil sahiplenmek demek ömür boyu aile bireyi olmasını kabul ettiğiniz bir çocuğu sahiplenmek demektir çünkü, tüm tüy dökmelerine, ortalığı birbirine katmalarına, eşyalarınızın ruhuna Fatiha okutmalarına, gözünüzün içine baka bakaaa yapacağından geri kalmamalarına rağmen hem de :))

Sokak kedileri tekirden ibaret degil ki. Bir suru renk renk var. Bembeyaz yada simsiyah, smokin olanlar, garfield gibi sari veya karisik renkler var. Gozleri sari, sari , mavi oluyor onlrinda.
Kedilerin yüz tipleri oyle asiri farkli degil. Gozleri ve tuyleri farkli renk sadece. Cirkin kedi mi olur? Sokakta bakimsizliktan tabiki kotu gorunuyorlar ama cins kedilerden cirkin degiller.
Neyse

Benim bir sokak kedim vardı, bebekken sahiplendik, bir köpeğin ağzından kurtarmışlar bize getirdiler, büyüdü serpildi, kapkara tüyleri arasında sarı kırçılları vardı, 9 aylıkken ilk doğumunu yaptı, 4 yavrudan ikisi yaşadı sadece, biri siyah beyaz, diğeri duman rengiydi, o duman rengi kedimi görmeliydiniz yok böyle bir güzellik, yuvarlak yüz, kısa koyu gri tüyler, çok da zekiydi, kapı koluna tırmanır sallanırdı :))) koynumda büyüttüm sıpayı, kokusu pudra gibiydi, sokakta hiç ummadığınız kedi köpekler çok cins yavrular doğuruyor gerçekten.

Back
X