Kedicik besleyenler

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Selamlar bir kedicik sahiplenmek istiyorum, internetten buldum siyah beyaz bir yavru minnoş, sorum kedi besleyen hanımlara bana artı ve eksi yönlerini söylerseniz çok sevinirim, kedileri çok seviyorum fakat çevremden evin pis olur diye çok tepki geliyor, eşim alabilirsin diyor şimdiden teşekkürler :KK37:

Kediler kesinlikle evde beslenecek size en az külfeti olan evciller..
Çok temizler ayrıca..Sizin yapmanız gereken tek şey kumunu yemini aşısını ve bol sevginizi vermeniz 😊

Bu da benim kızım 😍

Eklentiler

• 9338E030-4926-45B0-898D-3F26DD3512CA.webp
    9338E030-4926-45B0-898D-3F26DD3512CA.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 92
Daha önce 2 kedi besledim şimdi de 1 buçuk yaşında bir köpeğim var. Söyle söyleyeyim köpeğe kıyasla kedi çok çok temiz bi hayvan. Ev kedisi sonuçta dışarıdan eve pislik getirme gibi bir durumu yok zaten kediler gün içerisinde sürekli kendilerini yalayarak temizliyor. En fazla kedi beyazsa siyah giydiğinde, kedi siyaha beyaz vs giydiğinde üzerine biraz tüy yapışıyor tabii bu da cinsten cinse değişir. Tuvalet konusunda da kediler çok kolay öğreniyorlar, kabına kumuna yapıyor siz düzenli olarak kedinin tuvalet alanının temizliğini sağlarsanız koku sorunu olmaz zaten. Bana göre hayvan beslenmenin tek eksi yanı çok rahat seyahat edememek. Bir hafta bile bir yere gideceksen olsan kedine köpeğine bakacak birini bulmak çok zor oluyor, kendin de özlüyorsun aklın kalıyor vs. Bi tek bu açıdan sorun yaşıyorum ben onun dışında olumlu yanlarını yazsam roman olur :) çocuğun gibi oluyor belli bi zaman sonra💜

Kedim var evde
Çok külfeti oluyor ama o benim canım, adeta evlat gibi seviyorum
Pozitif enerji veriyor ama gün aşırı supurge açıyorum çok tüy bırakıyor
Bakımı çok zor yani, ben 2 günde bir mecburen süpürge açıyorum, kediniz tüylü cins bir kedi mi

Ben bakmadm ama komsumun vardi mutfakta tum tencerelerden yerdi nerdeyse gazidir mamasidir hc btmezdi guzel.birsey miriltisi ama.ben korktugum icin 🤯 temiz guzel bakan da var zahmetli 😞

amaaan halt etmiş onlar.valla kendi kedimden biliyorum gayet temiz bir hayvan.hatta ben elleyince gidip hemen yalayıp temizliyo kendini benden tiksiniyo resmen :halay: kumunun olduğu yeri her gün süpürüyorum bir uzun fırça ve kürekle yere düşenleri patisiyle eve taşımasın diye.tüylerini de tarağıyla düzenli taradığımdan eve dökülmesi olmuyor.başka da bir pisliği yok zaten.mamasını suyunu temiz ve taze tut, kumunu her gün temizle, aşılarını aksatma yeter.

Ben bakmadm ama komsumun vardi mutfakta tum tencerelerden yerdi nerdeyse gazidir mamasidir hc btmezdi guzel.birsey miriltisi ama.ben korktugum icin 🤯 temiz guzel bakan da var zahmetli 😞
Tencerelerden yemesini istemem çünkü ona sadece kuru ve yaş mama vermeyi düşünüyorum, alıştırmış sanırım :/

Oncelikle kedi beslemek sunnet. Kediler hijyenik hayvanlar tabiatlari geregi ama kılı tuyu cok olur asilara dikkat surekli yikanmasi gerekmez dili su kadar temizdir arti kendi ozel alanina ihtiyaci var yatagi falan en insansız köselerde olmali. Asiri titiz insanlar beslememeli. Cidden heves icin almayin sokaga atilmasi beni uzuyor.

Oncelikle kedi beslemek sunnet. Kediler hijyenik hayvanlar tabiatlari geregi ama kılı tuyu cok olur asilara dikkat surekli yikanmasi gerekmez dili su kadar temizdir arti kendi ozel alanina ihtiyaci var yatagi falan en insansız köselerde olmali. Asiri titiz insanlar beslememeli. Cidden heves icin almayin sokaga atilmasi beni uzuyor.
Asla atmam, ben sokakta kedi görünce durup sevmeden duramayan insanım eşim bıkar hadi diye :))

Kediyi bende seviyorum geçenlerde görümceme gittik kedisi var görümcem temizdir hijyeniktir ama kedi kumu beni çok rahatsız etti kedi mutfak tezgahında masanın üstünde gezdi durdu koltuklardan üzerime tüyleri bulaştı
Yani bakımı bana zor geldi

Kedi temiz hayvandır ama sonuçta o da bir canlı. Tüy dökecek, belki kum kabından çıkarken ayaklarıyla kum taşıyacak, kumları eşelerken dışarı taşıracak, kıyafetleriniz tüy olacak, hatta mama yerken sağa sola dökecek.
Yaramaz bir kediyse yemek masasında, tezgahta dolaşacak, tabaktan yemek çalmaya çalışacak vs.

Evet evde bir canla beraber yaşamak dünyanın en güzel şeyi, evlat oluyorlar, ama sorun oluşturabilecek şeyleri de söylemek lazım bence ki bunların düşüncesi sizi rahatsız ediyorsa baştan vazgeçin.

Benimki de bayılmaz ben çok sevdiğim için susuyor galiba :KK37:
Susmaz benimki 😀
Babaannemlerin kedisi var babannem cok sikayetci tuvalet egitimi var ama bazen koltuklara yataklara isiyormus, kumuna bastigi ayaklariyla yemek masasina cikiyor gittigimizde de her yerimiz kedi tuyu olur. Beslerim diyorum ama cok da iddaali degilim artik hergun temizlik yaparim beslersem 😊

Back
X