Oncelikle kedilerin 15 -20 yil omurleri var gunun birinde terk etmeyecekseniz bu ise kalkismanizi oneririm. Cunku eve adapte olan hayvan sokakta yasayamiyor.
* Vakti geldiginde kisirlastirmaniz gerekecek. Yoksa eve idrarini birakir ve ev kokudan gecilmez.
* Ona ayiracak butcenizin olmasi gerek. Bu cok onemli. Hastalandiginda veterinere goturmeniz gerek. Ben (asi vs degil hastalik durumunda) veterinere gittigimizde tek kedi icin minimum 800 TL den asagi ciktigimizi hatirlamiyorum. Bazen 1000 TL yi bile gectigi oluyor. Ozellikle yaslandikca veteriner ziyaretleri de artiyor.
* Mamasi kaliteli olmali, kumu da koku olmamasi icin kaliteli olmali. Bunun icin aylik tek kediye 100-150 TL civari butce ayirmaniz gerek. Bunlari boyle detayli yaziyorum cunku bastan isin maddi yonunu hesaba katmayip daha sonra farkina varinca sokaga atanlar oluyor malesef.
* Temizlik hususunda Tuy sorunu illa olur ama tek kedide bu cok goze batmaz. Kum taneciklerini de evin icerisine tasiyabiliyorlar. Gunluk supurme ile onune gecilebilir.
* Tezgaha yemek masasina vs. Cikmamasi sizin elinizde. O egitimi siz vereceksiniz. Cok arsiz bir kedi degilse sizi dinleyecektir.
* Bence kedilerle yasamak inanilmaz eglenceli. 3 kedim var hepsi ayri bir dunya..
1 tanesi kapali kapilari acabiliyor. Ilk kapiyi acmayi kesfettiginde Evde yalniz oldugum bir gece az kalsin yuregime indiricekti. Kapinin kolu yavas yavas asagi cekildi, eve biri girdi sandim. Kapi acilinca bi baktim benim kiz

Resmen kalbimin sıkıstigini hissettim. Bunun disinda inanilmaz sevgi dolu ve saf bir hayvan.
1 tanesi terorist gibi birsey. Veteriner bile illallah etti. Kucuk cocuk gibi evi karistiriyor. Bildigin yaramaz cocuk ama ayni zamanda inanilmaz cilveli.
Digeri gozlemci ve cok zeki.
Hepsinin ayri ayri karakteri, huyu var. Cok guzel hayvanlar bence. Yillarca sorumlulugunu alabilirim diyirsaniz hic durmayin hemen alin.