Kedicikle Yolculuk

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.962
148.596
798
Günaydın kızlar.
Kedimle 4 saatlik bir yolculuğa çıkacağız ve arabayla olacak. Daha önce veterinere giderken bircok kez bindi arabaya ama her seferinde miyavlıyor. Sesi sorun değil ama stresse girmesini, miyavlamaktan yorgun dusmesini istemiyorum üzulüyorum ancak sakinlestirici, uyutucu vs yaptırmak icimden gelmiyor istemiyorum hiç, birsey olursa cok sucluluk duyarım.
Kediye herhangi uyusturucu birsey vermeden yola cikartsam iyi mi etmiş olurum kötü mü etmiş olurum napsam karar veremedim.

Kedilerimle yurtdışına gittim geldim.
Buradaki veteriner uyuşturucuyu vermişti. Bazı kedi sakinleşiyor bazı kedi de çıldırıyor birebir yaşadım. Ancak yurtdışındaki veteriner asla önermiyorum deyip vermemişti. Bence verme, sadece arabayı iyi havalandır. Epey miyavlayacak ama boşver alışsın. Sıkın dişinizi.

Internette baktim ama hep 6 saat ve uzeri yolculuk yapanlar yazmis etmis ben 4 saat icin biseyler vermeyi istemiyorum acikcası. Her kedide degisik etki gosteriyor kimi cok memnun kimi degil. Sesine katlanilirda stressten, miyavlamaktan birsey olmasin diye korkuyorum. Ama uyutucu vs kullanmamaktan yana gonlum. :/ sagolun

eğer kendi arabanızla gidecekseniz gerek yok ilk başta sıkıntı olur sonrasında uyur zaten. yalnız yolculuk sırasında mama vermeyin kusabilir, arada mola verdiğinizde su verin, pencerelerinizi kedinizin atlayabileceğini düşünerek çok açmayın. ama tabi kediler her zaman kendi evlerini tercih eder eve 2 günde 1 birileri uğrayıp kum mama su işleriyle ilgilenebilecekse götürmeyin.

Evde bırakma şansımız yok malesef. Zaten arabada serbest bırakmayı düşünmüyorum panikliyor çünkü. Kedi kutusunda seyehat edecek. Otobus vs degil kendi aracimiz.

Evde bırakma şansımız yok malesef. Zaten arabada serbest bırakmayı düşünmüyorum panikliyor çünkü. Kedi kutusunda seyehat edecek. Otobus vs degil kendi aracimiz.
sıkıntı olmaz biz bayağı geziyoruz kediciklerle çaresiz artık alıştılar arabanın önüne yatıyorlar alışınca. bakarsınız alışır kutusunun üstünü açarsınız pencereden bile bakabilir. kutuya koyarken çok korkutmayın bide evde sürekli yanında uyuduğu yada kullandığı birşeyi koyun yanına (evin kokusu bulunan yani) rahat eder. ama yemek az verin yolculuk yaptığı gün mideleri hassas araba tutuyor çoğunu

Ben İstanbul'dan Bodrum'a götürüp getirdim kedimi özel aracımızla. Hiçbir şey vermedim. Çok gergindi ama arabadan indirdiğimizde bir şeyi kalmadı.

Kutusuna alısık evdeyken kutusunun icinde bile yatiyor ve veterinere giderkende o kutuyu kullandik. Kutusuna i
Gimc bi sekilde kendisi isteyerek giriyor ama arabaya bindikten 5 dk sonrasi panik. Arabadayken guvenip kutuyu acamam.
Sessiz bile dursa bizimkinin napcagi belli olmuyor hiç yortar bizi sokamayiz o kutuya bidaha . Battaniyesi var en cok sevdigi ama kutuya sigmaz zaten hava sıcak ama gece yolculuk etmeyi dusunuyoruz.

Ben İstanbul'dan Bodrum'a götürüp getirdim kedimi özel aracımızla. Hiçbir şey vermedim. Çok gergindi ama arabadan indirdiğimizde bir şeyi kalmadı.

Bizimki biraz hassas gecen bayram 2 gun onu birakip gitmistik yaninda bakan insanda vardı hep tuylerini yoldu yalaya yalaya. Suan iki arka bacagi da resmen kucuk bir kellik var on patisindede vardi orasi gecti tuyler cikti ama arkadaki kellikler duruyor.
Iyice sinirlenmesin diyede korkuyorum.

kediler farklılık gösteriyor 4 kedim var köyde arada bazılarını yanıma sehire alıyorum 2 saat mesafe var kimi ayaklarımın altına yatıyor gidene kadar çıkmıyor kimi camın önünde sere serpe yatıyor geliyor kimi arabanın içinde dört dönüyo gidene kadar mıyavlıyor , eve varınca normal seyrıne donuyor bişey olmuyor uyusturucuya gerek yok diye dusunuyorum çok bunalırsa arada mola verırsınız hava alır 4 saat mesafe çok degıl bence.

Benimki de inanılmaz gerildi. Ben kutusuna koymayıp serbest bıraktım ve yol boyu ara ara başını sevdim. Yanına oturup severseniz sakinleşir sanıyorum.

Canım korkma 4 saatten bişey olmaz biraz miyavlar sonra alışır uyuşturucu hiç iyi değil

Sakinlestirici o kadar da kotu birsey degil.Kutusunda tirnaklarini kanatircasina patileyip devamli miyavlamasindansa bence.15 sene hep sakinlestiriciyle goturduk.Hatta artik hastsliginin son evresinde bile...3 4 saate ayiliyorlar.Bence deneyin.Sedapet ilacin adi.Kilosuna gore damla seklinde veriliyor.

Veterinerimiz gidis geliş 100km uzakta oraya giderkende panik yapinca patilemeye calisiyordu kutuyu ama ben elimle engelledim hep mudahale edince devam etmiyor.

Bilmiyorum ben kendim de olabildigince ilaç icmemeye calisirim agri kesici dahi icmem agrim olsada. Sevmiyorum boyle seyleri oyuzden bitkiselde deseler bile icim hic rahat değil. 4 saat idare edebilir miyiz diye dusunuyorum daha cok gonlum idare etmekten yana ama nebileyim işte. İlk kez olcak. Biyanim rahat rahat stress yapmadan gitsin diyo ama diger yanim ilac icirme diyo ve agir basiyor :/

Benim kedim asosyal bir kediydi.Sakinlestirilmeden asla disari cikamazdi.Veterinerimiz 15 yil hep eve geldi,kisirlastirma ameliyati dahi evde oldu.O yuzden biz kullanmazsak olmazdi.Arabada oyle bir miyavliyoduki babam arabayi surmeye konsantre olamiyodu agliyodu sanki icli icli...Sedapet 5 6 damla iciriyoduk yola cikmadan yarim saat once.Anca 2 bucuk saat sonra kendine gelmeye basliyodu.Eve gelince siringayla bol bol su iciriyodum.Atsin vucudu bir an once diye.

Bizimde 2 kedimiz var. Kendi arabamizla gittigimiz icin asla ilac vermiyoruz. Ama arkadasin arabasi yok ve yol 12 saat, otobustekileri rahatsiz etmedin diye ilac alıyor mecbur. Yani kar zarar analizi yapacak olursak kedinin bagirmasi ve o an icin strese girmesi ilaç almasindan daha az bir zarar oluşturur. Ilacin riskleri var. 4 saat sıkıntı olmaz bence. 2 saat bagirir 2 saat uyur merak etmeyin. Iyi yolculuklar, simdiden saglam kafalar dilerim

Kıyamam çok ürküyormuş. Onun için çok zordur. Bizimki o derece kendini kaybetmiyor zaten veterinere giderken miyavliyor donuste sesi cikmiyor. Yoldada bir sure sonra susar diye umuyorum.

Tesekkur ediyorum. Bende karar verdim vermicem ilac.. Feribotta cok korkar diye dusunuyorum bitek. Hareket ederken ilkte cok ses cikariyor diye. Bizimki az gurultude daha az korkuyor ama yandan kamyon veya cok yuksek sesli arac gecince cok bagiriyor.

Tesekkur ediyorum. Bende karar verdim vermicem ilac.. Feribotta cok korkar diye dusunuyorum bitek. Hareket ederken ilkte cok ses cikariyor diye. Bizimki az gurultude daha az korkuyor ama yandan kamyon veya cok yuksek sesli arac gecince cok bagiriyor.
ilac korkusunu azaltmayacak zaten, sadece tepkilerini yavaslatacak. Yani kediye degil yanindakilere kolaylik icin veriliyor sakinleştirici. Kendi aracinizla gidiyorsaniz hic gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…