Kedicikle Yolculuk

Günaydın kızlar.
Kedimle 4 saatlik bir yolculuğa çıkacağız ve arabayla olacak. Daha önce veterinere giderken bircok kez bindi arabaya ama her seferinde miyavlıyor. Sesi sorun değil ama stresse girmesini, miyavlamaktan yorgun dusmesini istemiyorum üzulüyorum ancak sakinlestirici, uyutucu vs yaptırmak icimden gelmiyor istemiyorum hiç, birsey olursa cok sucluluk duyarım.
Kediye herhangi uyusturucu birsey vermeden yola cikartsam iyi mi etmiş olurum kötü mü etmiş olurum napsam karar veremedim.

Hayvanın durumuna göre hareket et
İlacı yanına al
Çok stres yapar, salyalanma, soluk soluğa kalma, çırpınma gibi bir durumu olursa ilacı ver
Yolda sürekli konuş onunla bu kedilere iyi geliyor, kendilerini güvende hissediyorlar
Biraz büyükçe bir kafes kullan ve asla kafes dışına çıkarma yol boyunca

Günaydın kızlar.
Kedimle 4 saatlik bir yolculuğa çıkacağız ve arabayla olacak. Daha önce veterinere giderken bircok kez bindi arabaya ama her seferinde miyavlıyor. Sesi sorun değil ama stresse girmesini, miyavlamaktan yorgun dusmesini istemiyorum üzulüyorum ancak sakinlestirici, uyutucu vs yaptırmak icimden gelmiyor istemiyorum hiç, birsey olursa cok sucluluk duyarım.
Kediye herhangi uyusturucu birsey vermeden yola cikartsam iyi mi etmiş olurum kötü mü etmiş olurum napsam karar veremedim.
Annem de kedilerini kedi çantasına koyardı tatile giderken biraz miyavlarlardı sonra da susarlardı.
Hele bir tanesi çanrçtasından çıkar arabanın arkasına bagajın oraya otrurur dili dışarda etrafı seyrede seyrede giderdi.
Kediden kediye farklılık olabilir.
Erkek kardeşim kedi köpek kuaförü olduğu için az biraz bilgisi var bu konularda kardeşim iğne değil ama oral yoldan damlayla sakinleştirici verilmenin bir zararı olmadığını söyledi.
Lakin 4 saatlik yolculuk o kadar da çok uzun sayılmaz.
Arkadaşım İst bodruma kedisiyle geliyor arabanın içinde bişey olmuyor.

Hayvanın durumuna göre hareket et
İlacı yanına al
Çok stres yapar, salyalanma, soluk soluğa kalma, çırpınma gibi bir durumu olursa ilacı ver
Yolda sürekli konuş onunla bu kedilere iyi geliyor, kendilerini güvende hissediyorlar
Biraz büyükçe bir kafes kullan ve asla kafes dışına çıkarma yol boyunca

Asiri stress altina girerse yolda ilaci icirtmem mumkun olmaz yolda muhtemelen benide yolar ilaci vermeme izin vermez gibi geliyor. Normalde sakindir ve sevecendir, uysaldir ama korktugu an azman oluyor veterinerde igne olurken hekime saldirdi kurtulup adamin elini kanatti zor tuttular kedi eldiveniyle filan. :/ salyalanma ve nefes nefese kalirsa hayati bir durum söz konusu olur mu?

Annem de kedilerini kedi çantasına koyardı tatile giderken biraz miyavlarlardı sonra da susarlardı.
Hele bir tanesi çanrçtasından çıkar arabanın arkasına bagajın oraya otrurur dili dışarda etrafı seyrede seyrede giderdi.
Kediden kediye farklılık olabilir.
Erkek kardeşim kedi köpek kuaförü olduğu için az biraz bilgisi var bu konularda kardeşim iğne değil ama oral yoldan damlayla sakinleştirici verilmenin bir zararı olmadığını söyledi.
Lakin 4 saatlik yolculuk o kadar da çok uzun sayılmaz.
Arkadaşım İst bodruma kedisiyle geliyor arabanın içinde bişey olmuyor.

O dili disari cikartmasi beni cok korkutuyor kopek gibi agzini acip nefes almisti vete. Giderken korktum bisey oluyor diye? Simdi arkadasta dedi salyalanma ve nefes nefese kalma olursa ilac verirsin diye. Acaba hayati bir sorun yaratir mi? Nefes nefese kalmasi filan.

Sahsi arabayla yola cikacaksaniz ustunuze bir havlu serin ve yol boyunca oksayarak sakinlestirin uyur zaten. Bizim kopus de arabaya biner binmez bakislari kayar 2 saatlik yolda 1 kg salya cikartir kusar. Biz caresini yol boyunca oksayarak severek kucağımızda yatirarak bulduk.

O dili disari cikartmasi beni cok korkutuyor kopek gibi agzini acip nefes almisti vete. Giderken korktum bisey oluyor diye? Simdi arkadasta dedi salyalanma ve nefes nefese kalma olursa ilac verirsin diye. Acaba hayati bir sorun yaratir mi? Nefes nefese kalmasi filan.
Hayır canım kedilerin akciğerleri çok minik ve hassas oluyor ayrıca kedilerin çoğunda panik atak durumları yaşanabiliyor.
Annemin en sevdiği kedisi Bred hanım yıllarca arabayla gitti geldi gezdi ama o dili hep dışardaydı yolculuklar sırasında hiçbirşey olmadı asla.
Korkulacak bişey yok arabada havasız kalmasın yeter.
Annemin o kedisi öldüğün de 2 ay ağlamıştım annem de 1 yıl kendine gelememişti :(
Lakin arabada falan ölmesi 14 yaşında hastalandı yaşlıydı ve eceliyle öldü tabi.
Hastalandığı zaman evden gitmeyi çok istedi hep anneme kapıyı aç der gibi kapıda bekledi o haliyle kapıya gitti mölün mölün anneme bakardı ama annem bırakmadı o da annemin odasına gidip annemin elbiselerinin için de son nefesini vermişti :(
Yazarken bile ağlamaklı oldum :'(
Bred öleli 7 yıl oldu ve hala evde fotoğrafları durur.
Annemin şu anda evinde 2 kedisi ve 1 köpeği var onları da çok seviyor.Bahçesinde ise sayamayacağın kadar kedisi var.
Annem bu konuda çok tecrübelidir canım merak etme senin kedine de bişey olmaz sen içini ferah tut.
Kusura bakma biraz duygulandım konuyu başka yerlere getirdim hoşgör lütfen ;)

Sahsi arabayla yola cikacaksaniz ustunuze bir havlu serin ve yol boyunca oksayarak sakinlestirin uyur zaten. Bizim kopus de arabaya biner binmez bakislari kayar 2 saatlik yolda 1 kg salya cikartir kusar. Biz caresini yol boyunca oksayarak severek kucağımızda yatirarak bulduk.

Kedicikler pek kopekler gibi degiller kutusundan cikartsam sakince oturmaz diye dusunuyorum.

Hayır canım kedilerin akciğerleri çok minik ve hassas oluyor ayrıca kedilerin çoğunda panik atak durumları yaşanabiliyor.
Annemin en sevdiği kedisi Bred hanım yıllarca arabayla gitti geldi gezdi ama o dili hep dışardaydı yolculuklar sırasında hiçbirşey olmadı asla.
Korkulacak bişey yok arabada havasız kalmasın yeter.
Annemin o kedisi öldüğün de 2 ay ağlamıştım annem de 1 yıl kendine gelememişti :KK43:
Lakin arabada falan ölmesi 14 yaşında hastalandı yaşlıydı ve eceliyle öldü tabi.
Hastalandığı zaman evden gitmeyi çok istedi hep anneme kapıyı aç der gibi kapıda bekledi o haliyle kapıya gitti mölün mölün anneme bakardı ama annem bırakmadı o da annemin odasına gidip annemin elbiselerinin için de son nefesini vermişti :KK43:
Yazarken bile ağlamaklı oldum :'(
Bred öleli 7 yıl oldu ve hala evde fotoğrafları durur.
Annemin şu anda evinde 2 kedisi ve 1 köpeği var onları da çok seviyor.Bahçesinde ise sayamayacağın kadar kedisi var.
Annem bu konuda çok tecrübelidir canım merak etme senin kedine de bişey olmaz sen içini ferah tut.
Kusura bakma biraz duygulandım konuyu başka yerlere getirdim hoşgör lütfen :KK66:

Benimde kalbimde yaşayan minik bir dostum var. Melek oldu O. Boyle durumlarda diyecek birşey olmuyor sadece çok iyi anlayabiliyorum. Teşekkür ediyorum bilgileriniz için. Umarım sorunsuz atlatırız zaten yola gündüz cıkmayi dusunmuyoruz sicak olmasın diye.

Biz kedimizle en son yolculuğa çıktığımızda çok üzülmüştük bir daha eziyet etmeyelim hayvana. Verelim sakinleştirici uyusun yazık demiştik, eşimde bende ağlayacaktık onun o dili dışarıda nefes nefese halini görünce. Ama Yarım saat bağırıp kızıp box ın kapağını açmadan, nasıl esnetip çıktığını anlamadık, biz eşimle şaşkınlıkla otobanda müsait bir yer bulup durmaya çalışırken, o bütün arabayı turlayıp en sonunda arabanın önünde kendine yer beğenip büzülüp yatmıştı. Yol boyu insanların şaşkın bakışlarıyla önümüzde bir radarla gittik. 90 a kadar hız yapabiliyorduk ama ne zaman 100 e çıksak anında çığlık kıyamet. Artık basınç mı oluyor ne oluyor anlamadık ama biraz arabanın önünde biraz şoför koltuğunda eşimin dizinde biraz benim dizimde yatarak 5 saat yolculuk yaptık.

Tamam artık bir daha götürmeyiz götürmek zorunda kalırsakta sakinleştirici yaptırırız demiştik ama bir gece aniden yola çıkmamız gerekti. 90 ın üzerine çıkmadan sakince gittik bir sıkıntı yaşamadık. Alıştı oğluşumda

kızlar banada yardım edin.bende kedimi samsundan izmire gotureceğim uçakla.pegasusla daha once yolculuk yapan var mı.? asılarına ve karnesine çok dikkat ediyorlar mı ? kedim çok yaramaz ve agresif bu arada.(4 aylık )tecrübeli arkadaşlar yazar mısınız.

Chelzy Chelzy canım bu damla nedir ben kedimi traşa götürüyoru dr sakinleştirici hafif bir iğne yapıyor ama 6 aydan önce bidaha traş etmek istemiyor zarar veriyor diyor ne kadar hafif olursa olsun ( ilaç tamamen uyutmuyor rüyada gibi oluyormuş direk anestezi değil yani)

kızlar banada yardım edin.bende kedimi samsundan izmire gotureceğim uçakla.pegasusla daha once yolculuk yapan var mı.? asılarına ve karnesine çok dikkat ediyorlar mı ? kedim çok yaramaz ve agresif bu arada.(4 aylık )tecrübeli arkadaşlar yazar mısınız.
8 kilonun altında olmak koşuluyla kedinizi kedi çantasıyla yanınıza alabilirsiniz. Elbette ki kedinizin aşı karnesi ve sizin üzerinize kayıtlı olması şart. 4 aylık kedinin zaten öyle çok fazla aşısı olmaz iç ve dış parazit ve kudu aşısı dışında.
Biletinizi alırken kedinizin olduğunu da belitirtiyorsunuz ve kediniz içinde bir miktar ücret ödüyorsunuz.
Benim yaşadığım işlemler bunlardı şimdi nasıl bilmiyorum.
Bence havayolu şirketini arayıp bilgi alın.

Chelzy Chelzy canım bu damla nedir ben kedimi traşa götürüyoru dr sakinleştirici hafif bir iğne yapıyor ama 6 aydan önce bidaha traş etmek istemiyor zarar veriyor diyor ne kadar hafif olursa olsun ( ilaç tamamen uyutmuyor rüyada gibi oluyormuş direk anestezi değil yani)
Kardeşim kedi köpek kuaförü kardeşim de hayvanların anestezi ile uyutulup traş edilmesine karşı olsa da mecbur kalıyor fakat bahsedilen damla traş sırasında kediyi sakinleştirmek için yeterli olmuyor onu biliyorum.
Zaten kardeşim genelde hayvanlar üzerinde iyi bir etki bırakıp onları sevgisiyle hipnoz ettiği için sürekli gelen kedilere anestezi yapmıyor.
Sizin kediniz de öyle çok saldırgan değilse belki damla işinizi görebilir.
Damlayı kendi vetrrinerinize değil başka bir veterinere danışarak alabilirsiniz.
Genelde Veterinerler kendi işlerinin kolayına göre hareket ettikleri için pek yardımcı olmazlar.

Kardeşim kedi köpek kuaförü kardeşim de hayvanların anestezi ile uyutulup traş edilmesine karşı olsa da mecbur kalıyor fakat bahsedilen damla traş sırasında kediyi sakinleştirmek için yeterli olmuyor onu biliyorum.
Zaten kardeşim genelde hayvanlar üzerinde iyi bir etki bırakıp onları sevgisiyle hipnoz ettiği için sürekli gelen kedilere anestezi yapmıyor.
Sizin kediniz de öyle çok saldırgan değilse belki damla işinizi görebilir.
Damlayı kendi vetrrinerinize değil başka bir veterinere danışarak alabilirsiniz.
Genelde Veterinerler kendi işlerinin kolayına göre hareket ettikleri için pek yardımcı olmazlar.
Benim kızım sadece miyavlıyor traş sırasında öyle saldırganlığı yok sakinleşse ben evde de yapabilirim hem masraf olmaz fazladan hemde istediğim zaman yaparım orası burası kesilicek diye (memesi kanamıştı) ben daha çok stress oluyorum veterinerde

Benim kızım sadece miyavlıyor traş sırasında öyle saldırganlığı yok sakinleşse ben evde de yapabilirim hem masraf olmaz fazladan hemde istediğim zaman yaparım orası burası kesilicek diye (memesi kanamıştı) ben daha çok stress oluyorum veterinerde
Hmmm o zaman mevcut damlayı başka bir veterinerden temin edip kedinizi evde sakinleştip dediğiniz gibi kendiniz traş edebilirsiniz.

Back
X