• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kediler ve bozuk yiyecekler?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.092
18.250
248
28
Ya çok merak ettiğim bir şey var kediler bozuk balık,bozuk salam falan yer mi? Annemle bu konuda anlaşamıyoruz sokaktaki kedilere bozuk balık vermeye çalışıyor fakat o çok mide bozar yani balık bu sonuçta ölüme kadar götürebiliyor bozuk hali. Ben verme diyorum ne olacak yer onlar diyor her şeyi çok bildiğini düşünen insanlara bayılıyorum keşke ben de böyle olsam. Bu konuda bilginiz var mı? Bir sakıncası olur mu kedilere bozuk yiyecek vermenin?

kendi yemediğinizi tabi hayvana vemeyin tavuk kemiği özellikle asla vermeyin boğuluyorlar.
ama şöyle bir şey biliyorum kedilerin bağırsak yapısı farklı olduğu için kolay kolay zehirlenmezler. çope atmayalım günah diyip başka canlının günahına girmemek bence en doğrusu.

Ya çok merak ettiğim bir şey var kediler bozuk balık,bozuk salam falan yer mi? Annemle bu konuda anlaşamıyoruz sokaktaki kedilere bozuk balık vermeye çalışıyor fakat o çok mide bozar yani balık bu sonuçta ölüme kadar götürebiliyor bozuk hali. Ben verme diyorum ne olacak yer onlar diyor her şeyi çok bildiğini düşünen insanlara bayılıyorum keşke ben de böyle olsam. Bu konuda bilginiz var mı? Bir sakıncası olur mu kedilere bozuk yiyecek vermenin?

Bozuksa yemezler zaten. Kediler bu konuda çok hassas hayvanlardır, kendilerini rahatsız edecek şeyleri yemezler genellikle. Ama yine de kendi yemediğiniz şeyleri kedilere vermeyin hatta mümkünse kendi yediklerinizi de vermeyin. Kedi maması verin besleyecekseniz.

Bozulmuş yiyeceği farketmeden insan yer zehirlenir de kedi o gaflete düşüp yemez, düğme burunları sağolsun 😉 Yine de tabi bozulduğundan emin olunan bir yiyeceği kedilere verme girişimi de ilginç geldi bana, vicdanlı olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu sanırım 👐🏻

Bozulmuş yiyeceği farketmeden insan yer zehirlenir de kedi o gaflete düşüp yemez, düğme burunları sağolsun 😉 Yine de tabi bozulduğundan emin olunan bir yiyeceği kedilere verme girişimi de ilginç geldi bana, vicdanlı olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu sanırım 👐🏻
Anlatamıyorum ki. Yerler nolucak bi şey olmaz onlara deyip duruyor. Aldım çöpe attım en sonunda.

Kendisi yesin ne olacak ki

Ben asla vermem. Kendim yiyemeyeceğim hiçbir şeyi hiçbir canlıya vermem. Hatta geçen gün marketten ekmek almıştım nasıl olduysa birden poşet elimden düştü ekmek yere düştü. Artık yiyemeyeceğimiz için ıslatıp hayvanlara verdim ama onda bile rahatsız oldum yere düşmüş şeyi verdiğim için. Anneniz çok rahatmış.

Aç kaldıkları için yerler, Hastalanıp ölürler. Bozulmadan verseniz?

Onlarda bir canli kendi yemediklerimizi hayvanlara yedirmemeliyiz

Hayır bozuk besinler vermeyin kaldı ki verseniz de yemezler hayvanların koku hassasiyeti çok kuvvetli.

Komşunun buzluktan çözdürüp verdiği (bozuk da değil) balık yüzünden baktığımız kediyi veterinere yatırdık, ağır ishal ve kusma nedeniyle ölümden döndü. Sokak kedisi olduğu için de sadece 400 tl aldılar.

Anneniz israf etmek istemiyor olabilir, sonuçta etin “boşa gitmemiş” olduğunu düşünüyor. Bizim kedinin halini görseydi bozuk etleri kediler yemesin diye çift poşete koyup atardı, bırakın kediye vermeyi.

Buzlukta arkada kalanları öne çekmek en temiz çözüm

Bozuksa yerler arkadaşlar yemezler diye bir şey yok. Yemeselerdi hayvanlar zehirlenip ölür müydü hiç ? Raf ömrü dolmuş ama bozulmamış gıdalar verebilirsiniz. Mesela buzdolabında açık halde 3 gün bekleyen et artık sizin damak tadınıza uymaz ama bozukta değildir hayvanlar afiyetle yer. Veya son kullanma tarihi bir iki gün geçmiş ama hiç açılmamıştır onlar da bozuk olmaz

Yani benim gördüğüm kadarıyla sokak kedileri de her şeyi yemiyor. Bozuk gıdalar hiç sanmıyorum ki yesinler.

Benim gördüğüm kendi yiyemeyecegimiz kivamda bir yiyeceği dostlara da ikram etmiyoruz. Onlara özel mamalar hariç. Onda bile son tüketim tarihi kovaliyoruz... Anneniz verse de siz alıp uzak coplere atın. İmha edin.

Komşunun buzluktan çözdürüp verdiği (bozuk da değil) balık yüzünden baktığımız kediyi veterinere yatırdık, ağır ishal ve kusma nedeniyle ölümden döndü. Sokak kedisi olduğu için de sadece 400 tl aldılar.

Anneniz israf etmek istemiyor olabilir, sonuçta etin “boşa gitmemiş” olduğunu düşünüyor. Bizim kedinin halini görseydi bozuk etleri kediler yemesin diye çift poşete koyup atardı, bırakın kediye vermeyi.

Buzlukta arkada kalanları öne çekmek en temiz çözüm
Buzluktaki bir sey neden bozulur ki?
Elektrik kesilmedigi, yanlış cozdurulmedigi sürece bozulmaz diye biliyorum

Büyük ihtimalle yemezler zaten
Ama benim başıma sşöyle birsey geldi mama aldık veren adam bozuk birsey vermiş sanırım kedim ateslendi ve birdaha vermedim bazen bozuk şeyleri yiyebiliyorlar.
Kendimiz yiyemeyecegimiz kötü ve bozuk gıdaları hayvalara vermemeliyiz can bu basit birsey değil .

Buzluktaki bir sey neden bozulur ki?
Elektrik kesilmedigi, yanlış cozdurulmedigi sürece bozulmaz diye biliyorum

Uzun süre önce aldıklarını söylediler, sitede iki defa 8-10 saatlik elektrik kesintisi oldu, tekrar tekrar çözünüp donduğunu tahmin ediyoruz, bu durumda bakteri çok hızlı çoğalabiliyormuş.

Back
X