Kedilerde Kısırlaştırmanın Faydaları

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Kedilerde Kısırlaştırmanın Faydaları

Erkek Kedilerin Kısırlaştırmanın Faydaları
  • Cinsel istek ve kızgınlık davranışları olmayacak, evden kaçışlarda azalma ve kaçmalar sonucu doğabilecek kavga ve kazalardan uzak durma.( ve en önemlisi Kedi AIDS’i ve Kedi Lösemi Hastalıklarından doğal olarak korunmuş olacak.)
  • Kızgınlık döneminde ki agresif davranışlar olmaz.
  • En önemlisi kızgınlık dönemine giren kedilerin idrar ile bıraktığı keskin kötü kokular olmaz.
  • Uygun diyet mama ile sağlıklı ve daha uzun bir yaşam.
  • Testicular kanser riski elimine edilmiş olacak. Prostate hastalıklarının oluşumu önlenecek.
Dişi Kedilerin Kısırlaştırmanın Faydaları
  • Kızgınlık olmayacak ve böylece erkekler ilgisini çekmeyecek. Dışarıdaki erkek kedilerde sizin kedinizi rahatsız edemeyecektir.
  • Kızgınlık zamanında ki bağırmaları olmayacağından dolayı sahipleri rahat uyuyabilecekler.
  • İstenmeyen yavru kediler olmayacak yada doğacak yavru kedilere sahip bulmak için kara kara düşünmeyeceksiniz.
  • Kısırlaştırılan kediler, uygun beslenme ile daha uzun ve sağlıklı bir yaşam şansı doğar.
  • En önemli yararı ise; Meme bezi tümörlerinin oluşma riskinde, ovaryum ve/veya uterus kanseri oluşma riskinde azalma ya da tamamen eliminasyon söz konusu olacak. Özellikle de ilk kızgınlıktan sonra yapılacak kısırlaştırmalar da bu daha da avantajlıdır.
  • Erkek bulmak için dışarı kaçmalar ya da pencerelerden atlamalar gibi sorunlar ortadan kalkacak.

Alıntı

Canim meg cim benim oglusumda hic kizginlik donemi yasamadik ya. Istek felende yok. Suphelenmeye basladim : ))))

selam, ben yeni üyeyim,hep yazmak istiyorsum yoğunluktan fırsat olmamıştı. artık ben de üye oldum:)
sizlere danışmak istediğim birşey var, gerçi ayrı başlık açmadım, site biraz karışık geldi bana..
neyse geçenlerde dişi kedimi kısırlaştırdım, ama herkes çok eleştirdi. hayvanın en önemli iç güdüsünü yok ediyorsun, bir kere anne olsaydı, gibi.. hayır evde bir de erkek kedi var, o da 5 aylık ama ben nasıl bunun önüne geçeyim ki.. onca yavruya nasıl bakayım? ama biryandan da vicdan azabı çektim, hayvanları evimize alıp süs eşyası mı yapıyoruz diye.. ama bu arada benim kadar ilgilenen biri daha yoktur. hergün oynarım, severim, öperim, koklarım, aşıları, karınları, burunları herşeyleriyle ilgilenirim.. şimdi erkeği de kısırlaştırıcam çünkü hertarafa koku bırakıyormuş ve çok fena bir kokuymuş, yıkasan da çıkmıyor, eşya atman lazım dediler. ama başka arkadaşımın erkek kedisi hiç öyle yapmamış, 1 yaşında hala kısır değil. bizimki 5 aylık, ne yapayım erken mi kısırlaştırayım, 1 yaşını mı bekleyeyim? zor olan dişiyi kısırlaştırmak ama oğluma da hiç kıyamıyorum.. o kadar mükemmel bir hayvan ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…