Kedileri tanıştırmak

Estraven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2019
1.761
4.033
83
31
Kızlar kafayı yiyeceğim sanırım. Nişanlımın kedisini kendi evime getirdim bi süre bende kalacak sonra ikisini birlikte onun evine götürecektim.

Kediler birbirlerini yiyecek gibiler. İnternette yazan şeyleri yapmaya çalışıyorum. Benimkinin yastığını diğerine verdim. Başta yastığı parçaladı. Şimdi alıştı üzerinde uyuyor. Arada değiştiriyorum yastığı ikisi arasında. Uyuyorlar. Benimki nişanlımın kedinin kapısında yatıyor sürekli. Odasına girmek istiyor. Taşıma çantasıyla yan yana getiriyorum biri içinde diğeri dışarda olacak şekilde. Tuhaf tuhaf bağırıyorlar. Dışardaki çantaya saldırıyor. Kavga ediyorlar. İkisi de uysal hayvanlar normalde niye bu kadar tepki verdiklerini anlayamıyorum. Sırayla evin içinde serbest bırakıyorum birbirlerinin kokusunu alsınlar diye. Benimki her yere işedi. :( Nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. Nasıl anlaşacak bunlar onu hiç bilmiyorum. Sahiplendirmek zorunda kalmak da istemiyorum. Lütfen bi akıl verin nasıl alışacak bunlar.

Ben de iki çift çorap kullanmıştım , sürekli değiştirip birbirlerinin kokusuna alıştırmıştım . Ama bizde bir kolaylık , kedilerden birinin bebek olmasıydı . Büyük kedim bi kaç kez dövdü o da oyun zannetti 🥰 bir kaç güne alıştılar . Şimdi ayrılmıyorlar . Bize veteriner aşırı bir ciyaklama duymadığınız sürece müdahale etmeyin demişti , ama dediğim gibi bizde birinin bebek olması işimizi kolaylaştırdı . Büyük kedilerde nasıl olur bilemedim 🙄 kolay gelsin ne diyim.

Eklentiler

• 02AF1E57-A238-4BDA-B4A7-5B0710F9AFBC.webp
    02AF1E57-A238-4BDA-B4A7-5B0710F9AFBC.webp
    58,3 KB · Görüntüleme: 179
  • 258FFA01-51E7-4DAA-9908-C827F1B66327.webp
    258FFA01-51E7-4DAA-9908-C827F1B66327.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 175
Benimde 2 kedim vardı birini ablama verdim ayda 1 defa falan yan yana geliyorlar önce kokluyorlar birbirlerini tisliyorlar biraz kavga ediyorlar ciddi boyuta gelince ayiriyorum bu döngü biraz devam ediyor isirdiklari an ayiriyorum sonra kavgayı kesiyorlar başka ne yapılır bilmiyorum :)

Ben de iki çift çorap kullanmıştım , sürekli değiştirip birbirlerinin kokusuna alıştırmıştım . Ama bizde bir kolaylık , kedilerden birinin bebek olmasıydı . Büyük kedim bi kaç kez dövdü o da oyun zannetti 🥰 bir kaç güne alıştılar . Şimdi ayrılmıyorlar . Bize veteriner aşırı bir ciyaklama duymadığınız sürece müdahale etmeyin demişti , ama dediğim gibi bizde birinin bebek olması işimizi kolaylaştırdı . Büyük kedilerde nasıl olur bilemedim 🙄 kolay gelsin ne diyim.
Nasıl güzeller :) umarım bizimkiler de böyle olur. İkisi de yetişkin sayılır yaşına girdiler.

Ciyaklamak ne kelime birbirlerini yiyecek gibiler. Bi saflık anıma denk geldi kavga ettiler. Benimkinin patisi yarılmış yüzünde tırnak izi var. Çok üzgünüm şu hale. Ben oynarlar sanıyordum. :(

Benimde 2 kedim vardı birini ablama verdim ayda 1 defa falan yan yana geliyorlar önce kokluyorlar birbirlerini tisliyorlar biraz kavga ediyorlar ciddi boyuta gelince ayiriyorum bu döngü biraz devam ediyor isirdiklari an ayiriyorum sonra kavgayı kesiyorlar başka ne yapılır bilmiyorum :)
Bi süre daha böyle birbirlerini koklatıp sonra bırakayım kavga etsinler birbirlerine ciddi zarar verirlerse ayırayım mı acaba. Öyle de birbirlerinden nefret edip hiç anlaşamazlar diye korkuyorum açıkçası.

Jackson Galaxynin kitabindaki tanistirma adimlarini yaptik harfiyen. Cok mutlular simdi. Sizinki gibi once odalari ayirdik. Kediler asla birbirlerini gormeyecekler. Yalniz bulunduklari odayi sahiplenmemeleri icin her gun ya da iki gunde bir odalari degistirdik. Kedileri serbest besliyorsaniz (her an kapta mama varsa) bunu birakin. Gunde sadece 2 kere mama verin ve mamayi onlari ayiran kapinin iki tarafinda verin. Mamayi sakin sakin yiyebildikleri uzaklik neyse orada baslayin, adim adim birbirine yaklastirin. Sonra kapinin arasina tel gerin ve havluyla kapatin (yani bariyer inceliyor ama yok olmuyor, hala birbirlerini gormuyorlar ve iceri giremiyorlar). Havuluyu yavas yavas yerden 1 cm, 5 cm kaldirin sonra. Ama hep yemek zamanlarinda. Bulusmalari iyi bir seyle bagdastirsinlar diye... Bunu yapin 1 hafta 10 gun, birbirlerine 30 cm uzakta hirlamadan, tedirgin olmadan mama yemeye basladiklarinda devamini da yazarim :)

Bi süre daha böyle birbirlerini koklatıp sonra bırakayım kavga etsinler birbirlerine ciddi zarar verirlerse ayırayım mı acaba. Öyle de birbirlerinden nefret edip hiç anlaşamazlar diye korkuyorum açıkçası.
Yani ben öyle yapıyorum gerekirse elinize bir oyuncak alın ve ikisini aynı anda oynatin beraber o oyuncakla oynasinlar bu da çok etkili oluyor alisiyorlar birbirlerine .

Bence aynen bırakın kavga etsinler sonuçta kaplan değil ya , birbirlerini öldürmeyecekler ya .
Gerçi ben bu konularda hiç soğukkanlı değilim ama siz soğukkanlı iseniz biraz öyle deneyin bakalım .
Çok aşırı kavga olursa ayırırsınız . 🙄
Kaç gün oldu ? Biraz daha zamana bırakın .. ya da kedi tasması ile iki kişi tutsa ama öyle de gerilebilir ortam iyice 🙄 ay bilemedim 🙈

Jason Galaxynin kitabindaki tanistirma adimlarini yaptik harfiyen. Cok mutlular simdi. Sizinki gibi once odalari ayirdik. Kediler asla birbirlerini gormeyecekler. Yalniz bulunduklari odayi sahiplenmemeleri icin her gun ya da iki gunde bir odalari degistirdik. Kedileri serbest besliyorsaniz (her an kapta mama varsa) bunu birakin. Gunde sadece 2 kere mama verin ve mamayi onlari ayiran kapinin iki tarafinda verin. Mamayi sakin sakin yiyebildikleri uzaklik neyse orada baslayin, adim adim birbirine yaklastirin. Sonra kapinin arasina tel gerin ve havluyla kapatin (yani bariyer inceliyor ama yok olmuyor, hala birbirlerini gormuyorlar ve iceri giremiyorlar). Havuluyu yavas yavas yerden 1 cm, 5 cm kaldirin sonra. Ama hep yemek zamanlarinda. Bulusmalari iyi bir seyle bagdastirsinlar diye... Bunu yapin 1 hafta 10 gun, devamini da yazarim :)
Kapı kapalıyken mama kabını koyun mu diyorsunuz? Kapalıyken sorun yaşamıyorlar zaten ikisi de kapının dibinde bekliyor. Benimki ayrılmıyor kapıdan hatta. Kaplarında sürekli yaş ve kuru mama tutuyordum. Kaldırıp söylediğiniz yöntemi deneyeyim teşekkürler.

Çarşafı kapıya nasıl gerdiniz boydan boya mı?

Ay benim kızlarım da öyleydi.Büyük olan zaten çok kıskanç bir piremses.Küçük de geldiğinde bebekti.1 ay her kokusunu aldığında sinirinden beni parçalayacaktı , ara ara karşılaştırayım dedim boğmak istedi.1 ay sonra anca tripli tripli aynı odada durmaya başladılar ama küçük olan bebek tabi oyuncu , ötekine atlıyor :halay: büyük de hemen sinirleniyor tahammülsüz yine kovuyo onu :D 2 ay olunca beraber takılmaya başladılar , küçük olanı yakalayıp yalamaya başladı hatta :110::KK200: Benim büyük olan veterinerlerin sakinleştirici vermek istediği cinstendi o kadar sinirli kıskanç saldırgandı.Hiçbir şey kullanmadan 2 aya alıştı.Ki 2 ay uzun bir süre kediler için.Seninki o kadar sürmez.Ayrı ayrı odalarda dursunlar 2-3 hafta ama birbirlerinin eşyalarını kullanmaya devam etsinler.Birbirlerinin oyuncaklarıyla oynasınlar özellikle.Ara ara karşılaşsınlar sizin yanınızda.Hırlaşırlarsa bırak elleme, koklaşsınlar.Tırnakla gözlerini oymadıkları müddetçe hafif hafif patik atabilirler.İzin ver bunlar güç gösterisi.Bırak birbirlerini tanısınlar böyle böyle.İlk karşılaşmaları 2-3 hafta sonra olsun.

Yani ben öyle yapıyorum gerekirse elinize bir oyuncak alın ve ikisini aynı anda oynatin beraber o oyuncakla oynasinlar bu da çok etkili oluyor alisiyorlar birbirlerine .
Oyuncak kavgası çıkmasın bi de? Asla güvenmiyorum şuan kedilere :confused:

Bence aynen bırakın kavga etsinler sonuçta kaplan değil ya , birbirlerini öldürmeyecekler ya .
Gerçi ben bu konularda hiç soğukkanlı değilim ama siz soğukkanlı iseniz biraz öyle deneyin bakalım .
Çok aşırı kavga olursa ayırırsınız . 🙄
Kaç gün oldu ? Biraz daha zamana bırakın .. ya da kedi tasması ile iki kişi tutsa ama öyle de gerilebilir ortam iyice 🙄 ay bilemedim 🙈
Valla kavgaya tutuştuklarında ben koltuğun tepesine nasıl çıkmışım hatırlamıyorum beynim tutulmuştu. Kaplan gibi davranıyorlar ama :KK70:
İki gün oldu. Ben sabırsızım sanırım. Hep böyle olacak gibi geliyor.

Kapı kapalıyken mama kabını koyun mu diyorsunuz? Kapalıyken sorun yaşamıyorlar zaten ikisi de kapının dibinde bekliyor. Benimki ayrılmıyor kapıdan hatta. Kaplarında sürekli yaş ve kuru mama tutuyordum. Kaldırıp söylediğiniz yöntemi deneyeyim teşekkürler.

Çarşafı kapıya nasıl gerdiniz boydan boya mı?

Iste o ayrilmama hali tedirginlikten de olabilir. Eve gunde iki kere bir mama kabi bir tarafta, oburu obur tarafta yiyecekler. Madem kapi kapaliyken yaklasabiliyorlar o zaman direkt en yakin noktadan baslayin. O hisssslama anlarini hic yasatmamaya calisacaksiniz. O yuzden bir adimda yeterince rahat olduklarini gorunce diger adima gecin. Biz su asagidakine benzer bir kapi yaptik ve carsafi ustune gerdik. Kapi olmazsa ya da alcak olursa atlayip kavga ederler :)

Bu arada Jackson Galaxy'nin youtube kanali da cok guzel ve sizin konuyla alakali su vidyo var:

1565386953194.png

Ay benim kızlarım da öyleydi.Büyük olan zaten çok kıskanç bir piremses.Küçük de geldiğinde bebekti.1 ay her kokusunu aldığında sinirinden beni parçalayacaktı , ara ara karşılaştırayım dedim boğmak istedi.1 ay sonra anca tripli tripli aynı odada durmaya başladılar ama küçük olan bebek tabi oyuncu , ötekine atlıyor :halay: büyük de hemen sinirleniyor tahammülsüz yine kovuyo onu :KK70: 2 ay olunca beraber takılmaya başladılar , küçük olanı yakalayıp yalamaya başladı hatta :110::KK200: Benim büyük olan veterinerlerin sakinleştirici vermek istediği cinstendi o kadar sinirli kıskanç saldırgandı.Hiçbir şey kullanmadan 2 aya alıştı.Ki 2 ay uzun bir süre kediler için.Seninki o kadar sürmez.Ayrı ayrı odalarda dursunlar 2-3 hafta ama birbirlerinin eşyalarını kullanmaya devam etsinler.Birbirlerinin oyuncaklarıyla oynasınlar özellikle.Ara ara karşılaşsınlar sizin yanınızda.Hırlaşırlarsa bırak elleme, koklaşsınlar.Tırnakla gözlerini oymadıkları müddetçe hafif hafif patik atabilirler.İzin ver bunlar güç gösterisi.Bırak birbirlerini tanısınlar böyle böyle.İlk karşılaşmaları 2-3 hafta sonra olsun.
Ayy yerim onları. :)

Bir haftaya diğer eve götürecektim onun için aceleci davrandım ama olmayacak gibi. O arada da evin her yeri sidik kokacak galiba.

Iste o ayrilmama hali tedirginlikten de olabilir. Eve gunde iki kere bir mama kabi bir tarafta, oburu obur tarafta yiyecekler. Madem kapi kapaliyken yaklasabiliyorlar o zaman direkt en yakin noktadan baslayin. O hisssslama anlarini hic yasatmamaya calisacaksiniz. O yuzden bir adimda yeterince rahat olduklarini gorunce diger adima gecin. Biz su asagidakine benzer bir kapi yaptik ve carsafi ustune gerdik. Kapi olmazsa ya da alcak olursa atlayip kavga ederler :)

Bu arada Jackson Galaxy'nin youtube kanali da cok guzel:
Eki Görüntüle 2297539
Buna benzer bir şey bulayım bari. Bayram üstü becerebilirsem. Kanalı inceleyeceğim teşekkür ederim. :)

Oyuncak kavgası çıkmasın bi de? Asla güvenmiyorum şuan kedilere :confused:

Valla kavgaya tutuştuklarında ben koltuğun tepesine nasıl çıkmışım hatırlamıyorum beynim tutulmuştu. Kaplan gibi davranıyorlar ama :KK70:
İki gün oldu. Ben sabırsızım sanırım. Hep böyle olacak gibi geliyor.

Kızzzz 2 güne insan kocasına alışmıyor aynı ev içinde 😂
Birazcık zaman tanı 1 hafta filan . İnan daha düzelir . 2 gün çok erken ;) senin stresini de anlıyordur onlar . Biraz zamana bırak .

Kızzzz 2 güne insan kocasına alışmıyor aynı ev içinde 😂
Birazcık zaman tanı 1 hafta filan . İnan daha düzelir . 2 gün çok erken :KK66: senin stresini de anlıyordur onlar . Biraz zamana bırak .
Ya niye elin kedileriyle anlaşıyor birbirleriyle anlaşamıyor bunlar. İkisi de ayrı zamanlarda evden kaçıp bahçede başka kedilerle koklaşırken yakalandı. O yüzden şaşırmıştım ama anladığım kadarıyla normalmiş.

Mutlaka 2 tane kedi tuvaleti olsun.

Benim kedim aşırı agresif ve kıskanç bir kedi. Dışarıdaki kedileri beslediğimizi görünce surat asar, tuvaletini kumun dışına yapardı. Ama cam kapı ardından göre göre şimdi “tolere” ettiği bir kedimiz daha oldu. Diğeri gelip kokladığı zaman artık hemen kavga etmek yerine biraz koklaşıp şırnaşabiliyorlar.
Biraz sabır sadece.

Ya niye elin kedileriyle anlaşıyor birbirleriyle anlaşamıyor bunlar. İkisi de ayrı zamanlarda evden kaçıp bahçede başka kedilerle koklaşırken yakalandı. O yüzden şaşırmıştım ama anladığım kadarıyla normalmiş.
Çünkü elin kedilerini kendileri seçiyorlar her kediyle değil kendi seçtikleri ile anlaşıyorlar . Bu kedilerin de bir tercihi var unutmamak gerek :)
Şimdi ise metazori ile bir aradalar. Görücü usulü gibi .. önce birbirlerini tanımaları gerek :) 1 hafta sonra daha iyi olur merak etme .

Mutlaka 2 tane kedi tuvaleti olsun.

Benim kedim aşırı agresif ve kıskanç bir kedi. Dışarıdaki kedileri beslediğimizi görünce surat asar, tuvaletini kumun dışına yapardı. Ama cam kapı ardından göre göre şimdi “tolere” ettiği bir kedimiz daha oldu. Diğeri gelip kokladığı zaman artık hemen kavga etmek yerine biraz koklaşıp şırnaşabiliyorlar.
Biraz sabır sadece.
İlk geldiğinde iki kum ayarlamayı düşünemedim. Yeni gelen serbest gezme zamanında gitmiş diğerinin tuvaletine yapmış. Şimdi kendi kumu var ama yapmıyor. Yapar herhalde bi ara. :KK51:

Çünkü elin kedilerini kendileri seçiyorlar her kediyle değil kendi seçtikleri ile anlaşıyorlar . Bu kedilerin de bir tercihi var unutmamak gerek :)
Şimdi ise metazori ile bir aradalar. Görücü usulü gibi .. önce birbirlerini tanımaları gerek :) 1 hafta sonra daha iyi olur merak etme .
Ben o ayrıntıyı unutmuşum. Zorla everiyorum evlatları doğru ya. Umarım başarılı oluruz. :))

Back
X