- 27 Eylül 2021
- 1.850
- 3.837
Kızlar merhaba. Biri 5, diğeri 2 yaşında iki tane tekir kedim var. İkisini de yavruyken sokaktan edindim. Geçen ekim ayında da kızım doğdu. Aslında ilk zamanlar kediler ve bebekle ilgili pek problem yaşamıyorduk. Ama kızım şu an 11 aylık oldu ve son 1 aydır desteksiz tutunmadan yürüyor. Evin her yerini gezebilmeye başladığından beri kedilerime bir haller oldu. İki kere koltuğa, iki kere halıya kaka yaptılar. Kızımın oyuncak sepetine ve banyo paspasına işediler. Bir kez de bizim yatağımıza. Bunların hepsi farklı zamanlarda oluyor yani aşağı yukarı 2-3 günde bir vaka yaşıyoruz. İşin kötü yanı ben 34 haftalık hamileyim şu an. Bilenleriniz vardır, hamileyken kedi dışkısı ile temas tehlikeli olabiliyor doktorlar tavsiye etmiyor kum değişimlerini ve kaka yaptıkları yerlerin temizliğini eşim yapıyor. Takdir edersiniz ki her bir olay olduğunda eşim evde olmuyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Mamaları suları değişmedi, kumları gün aşırı temizleniyor. Ev düzeninde de herhangi bir değişiklik yapmadık. Tek değişiklik kızımın yürümeye başlamış olması. Kedilerimi çok seviyorum ama artık tahammül seviyem o kadar azaldı ki. Birkaç kez maske ve eldiven giyerek kedi pisliği temizlemek zorunda kaldım kocaman karnımla. Evde her gün süpürge çalışıyor vileda yapılıyor bebekli ev olduğu için. Temizliğe her gün belki 1.5 saat vakit harcıyorum bu halimle. Ona rağmen bazı günler eve bir giriyorum ev köprüaltı gibi kokuyor. Bütün emeğim çöpe gidiyor. Koltuğumu geçen yıl almıştım çiş kaka yüzünden 3 kere yıkattım her seferinde 1.500 tl para verdim. Yatağımı 2 kez yıkattım son 2 ayda. O kadar bıktım ki artık. Ne yapsam vicdanım sızlıyor, bir çıkış yolu bulamıyorum. Benzer bir durum yaşayıp atlatan veya kedisini vermek zorunda kalan oldu mu aranızda? Ya da siz olsanız ne yapardınız?