Kedilerinizin temizliği

dgermenci

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
8
0
16
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

10 yaşında bir kedim var. Onu çokkk seviyorum ancak özellikle yazın tuvalet temizliği gerçekten çokk zor oluyor. bazı kedisi olan arkadaşlarıma soruyorum. Neredeyse 2 günde bir kumu değiştirmek zorundayım bazen gerçekten onu ne kadar sevsem de tuvalet olayından pişman oluyorum. Sizler ne yapıyorsunuz?

iyi kum kullanırsanız asla koku yapmaz. silica kumlar kristal olanlar çok kötü kokuyor. akkum, vancat gibi kedi kumları çok başarılı. sıfır koku ve maximum temizlik. Ben 2 ayda bir yıkarım kabını, onun dışında bu kumlar dışkısını/çisini aldığınız an tertemiz kalır azaldıkça üzerine eklersiniz. 10 kg luk bir paketi 1 yetişkin kediye 2 ay falan gidiyor. Deneyin hiç koku olmadığnı görüceksiniz.

hep mi böyleydi yoksa çok büyüyünce mi olsu??
çişi falan çok kokuyorsa yaşlılıktandır belki
ben olsam veterinerime sorardım
her kum elbet kokar ben de hiç sevmem temizlemesini.Ama aşırıya varıyorsa belki bağırsaklarında falan bi sorun olabilir

Topaklanma özelliği olan, İnce taneli kumu tavsiye ederim..
Bir kürek yardımıyla alır atarsınız topaklanan kısmı..
Pudra kokulular bir harika..

Biz de topaklanan ince taneli Akkum veya Biokats kullanıyoruz. Mecbur koku oluyor onlarda bile, ama kakasını ve çişini yapar yapmaz alıyorum ben hiç bekletmiyorum. Öyle olunca kokmuyor.

akkat ya da eczacınbaşının pisi pisi adlı topaklanan kumunu kullanıyorum. hiç koku yapmıyor. tavsiye ederim

merhaba arkadaşlar,
benim ikitane kedim ve kum yetiştiremiyorum,erkek olan kedim yaş mamayı biraz fazla yiyor dolayısıyla daha çok çiş yapıyor.Ben soruna şöyle bir çözüm buldum,kum kabının bulunduğu banyoyu kapalı tutuyorum kedim çişi gelince kapıya giidyor miyavlıyor beni çağrıyor ,kapıyı açıyorum o kum kapına girince altına oturak yerine kullandığım küçük kabı koyuyorum çişini ona yapıyor:)Evde olduğum zamanlar bunu yapıyorum kızlar,çişini kuma yapmasına izin versem 1 paket kristal kum ance 10 gün gider sonrasında kokmaya başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…