- Konu Sahibi kedikuyrugu
-
çok karışık bi konu :)) odaya girmemesi için çözüm önerilerinden başlayabilirim :) Kedinizin girmesini istemediğiniz yerlere mesela yatak odanızın kapısının önüne koli bandını tersten boydan boya yapıştırın 1-2 kere bastımı hayatta girmez bunu tırmaldığı kapı için de yapabilirsiniz. ayrıca bide çok sevmediğim ama kesin çözüm olan başka bi yöntem de şu sizin odanıza girmeye çalıştığında kapıyı hafifçe aralayıp (kafasını içeri sokmasına izin verecek kadar) başını içeri soktuğunda suyla ıslatıyorsunuz bu hareketi 2-3 defa tekrarlarsanız sorun olmaz.. doğum sonrasında yeni kardeşi olan çocuklara da yapıldığı gibi onu oyalayacak bikaç oyuncak alınıp sırayla verilirse bide mesela benim kedim yaş mamaya bayılır ödüllendirdiğiniz ne varsa onları verin ve normal rutine devam edin.. bu arada bebişler için iç parazit olayı tehlikeli olabilir onun da zaten hapını ve aşısını yaptırıyorsunuzdur.. bebeğim yok ama evde sınırlarımı belirlemem gerektiğinde mesela çalışma odama girmesini istemiyorum çünkü notlarım hayati önem taşıyo :) bu yöntemler iyi gelmişti bana..
cnm bendede 3 yaşında kızım(kedim) ve 11 aylık oğlum var hiç yasak koymadım pisi kızıma çünkü kedilere yasaklar daha çazip gelir ilk doğum yapmadan önce bütün oğlumun bütün eşyaların koklattım onun odasına girmesine karışmadım doğumdan sonra oğlumuda koklattım zaten kızım biraz küstü bana ilgim mecburen azaldı 15-20 gün ayak ucumda bile yatmaya gelmediki kaldıkı koyun koyuna yatarız biz onla:))))) tirip attı sonra alıştı şimdi ayak ucumuzda yatar ama dediğim gibi yasak koyma sakın daha cazip gelir ona. Ben bebişimi uyuttuktan sonra üstümü değiştirip tüylerden dolayı pisim severdim sonra tekrar üstümü değiştiridmi öyle atlattık zorlu süreçleri kaldıki kediyle yada köpekle büyüyen bebeklerin bağışıklığı daha yüksek maşallah hiç hasta olmadı oğlum hatta onu yakalamak için yürüteçle uçuyor resmen onu sevmesine müsade ediyoruz cici yap diyoruz pek beceremiyor acıtıyor kontrollü sevdiriyoruz kedimi görünce kahkalar atıyor kedi bebek için uyarıcı zekası içinde çok iyi dumana gel gel bile yapıyor çok güzel şeyler yaşıyoruz :)))))) sakın kedinden vaz geçme cnm tırnaklarını vette sürekli kestiriyoruz çizmez ama önlem olarak aşıları düzenli yapılıyor sıkıntı yok yani kedinle bebeğinle güzel günler dilerim kafana takılan birşey olursa öm atabilirsin yada burdan yazarsın cnm sevgilir.
hamileliğim boyunca kızım bol bol karnım masaj yaptı sorun çıkmayacak zannettim ama bebeğim için eşyalar alamaya başlayınca hepsine çişini yaptı vet. hek. ne dediyse hepsini yaptım araştırdım ama olmadı oğlum uyurken üstünede çişini yaptı sürekli evden kaçtı daha 1 haftalık doğum yapmışken onu aradım araba altlarında... öyle zor zamanlar geçirdimki. eşim barınağa bırakacağım dedi onun için çok ağladım. en sonunda yalvar yakar anneme verdim keyfi yerinde şimdi ama ben çok zor zamanlar geçirdim. umarım siz de olmaz.
bayıldım bayıldım bayıldım yazdıklarınıza...Duymak istediğim şeyler tam olarak. Kesinlikle vazgeçmeyeceğim zaten ben de birlikte büyümelerini çok istiyorum. Veterinerimiz ilk 1 ay girmesin odaya yeter dedi, bende onu sağlamaya çalışacağım sadece yoksa sonrasında bir yasak olmayacak. Tırnaklarını zaten düzenli olarak biz kendimiz kesiyoruz, tüyleri de çok dökülen bir kedi değil. Diğer arkadaşların kedilerine bakıyorum yumak yumak dökülüyor ama patiğin tüyü hakikaten az dökülür. Yılda 1-2 kez dönem geçişlerinde yoğunlaşır o kadar. çok memnun oldum bu konuda kafama takılan şeylerde rahatsız ederim sizi. çocuklarınızla uzun mutlu yıllar diliyorum
doğumunuz oldu mu bilmiyorum, konuyu geç okuduğum için ancak cevap verebildim, öncelikle doğumunuz olmadıysa kolay doğumlar diliyorum size, bütün kedici arkadaşlarıma katılıyorum, benim de 10 aylık bir oğlum ve 3 yaşında kedi kızım var :) ilk söyleyeceğim şey kesinlikle yasaklar ve kurallar koymayın, biliyorsunuz kediler inatlaşmayı sevmez ve daha zor şeyler olabilir,
bebekle eve ilk geldiğimizde şaşırmıştı sofym ve uzun uzun kokladı bebeğimi, her odasına girişinde çaktırmadan peşinden giderdim,o kadar akıllılar ki beni görünce söylene söylene odadan çıkardı :) doğmadan önce yatağında bile yattı hiç kızmadım, 15 günlükken burnuna ilk tırnağını bile yedi oğlumçok üzülsem de kızamadım, aynı şekilde 2 yaşında ablası da olup zarar verebilirdi, böyle böyle alıştı sofy oğluma, kolik ağlamalarında tuhaf tuhaf baktı bu bebek uyumaz mı diye :) ihmal etmemeye çalıştım hep, zorlandığım oldu, kedim çok ilgi bekleyen kucak kedisidir, hiç sevgim azalmadı ilgim de o benim ilk göz ağrım :)
böyle davranmamın semeresini gördüğümü düşünüyorum, şu an oğlumla arkadaşlar beraber oyuncak oynuyorlar :) oğlum sofy için çıldırıyor, ağlamasını susturan tek varlık, sofy de oğlumu çok seviyor, özlediğinde koşup "yanak veriyor" sürünüyor, ama mesafeyi hep koruyor, çünkü oğluma ne kadar ciciiii ciciii diye sevdirsem de haşin yaklaşıyor, kuyruğundan feci şekilde çekip çığlık attığında, patisini sıkı sıkı tutup çektiğinde bile birşey yapmadı sofy
gece uykusunda ağladığında yanında bitiverip telaşlı gözlerle bana bakar sofy, sonra sokulur ve başını yalar, yanında yatar :)
sizde biraz sabır çokca ilgi ve bol bol yorulmayla çok güzel günlere ulaşacaksınız Allahın izniyle, kediniz ve bebeğinizle güzel günler diliyorum
Çok teşekkürler cevabınız için, henüz doğum yapmadım ama artık her an beklemedeyiz. Kedimizle aramız iyi, yatak odasının kapalı balkonunu çok sevdi, yatacağımız zaman kendiliğinden gidip oradaki yatağına yatıveriyor kuzum benim :) Üstelik yatağını daha yavruyken almıştık ve bugüne kadar bir kere yattığını hatırlamıyorum. Kendi kendine çözdü sorunuKapı tıkırdatmalarını bıraktı. Şimdilik içimiz rahat, keyfimiz yerinde. Kucağıma yatıyor kafasını karnıma yaslıyor, karnım kıpırdadıkça gırlıyor. Heyecanlı heyecanlı bekliyoruz bakalım bebeğimiz gelince ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?