kedim çok halsiz...

Öncelikle kediyi kesinlikle yıkama.
Kedi yıkanmaz.Kediler kendilerini temizlerler.
Bende yıllarca çokça kedi besledim ve çevremde çok kedinin yıkama sonrası öldüğünü gördüm.
Ki zaten veterinere gidersen o da yıkamamanı söyler.
Umarım iyileşir canım havalardan ve yıkamandan dolayı olabilir.
Geçmezse veterinere götür.

evet çok ciddi bir pislenme durumu olmadığı müddetçe yıkama. küçükmüş de daha. bu arada petshopa değil veterinere sor esas onlar bilir. sonuçta 4 sene bunun eğitimini almış insanlar... petshop ne anlasın. petshoplara karşı bir garezim var zaten. hayvancağızları daha sütten kesilmeden kafeslere alıyolar. mamasıyla tuvaletinin çok yakın olduğu bir kafeste minicik yerde hayvanları tutuyorlar. hepsinden nefret ediyorum:47: bir veterinere götürüp muayene ettirin kedinizi... bu arada benim kediler de gündüz çok sıkkın ve hep uyukluyorlar. havadan dolayı böyle. taşların üzerinde uzun uzun yatıyorlar....

üç aylık bir kedim var dişi melez...yavru daha tabi...normalde çok oyuncu yaramazdı ama üç gündür sürekli uyuyor,çok halsiz,yemek yemesi normal,kaka falan normal ama çok uyuyor üç gündür.havadan mı acaba,yoksa başka sorunu olabilirmi?sudan nefret ediyor bu arada,tırmalıyor her tarafı banyo yaptırırken,bunu nasıl çözebilirim?kedisi olan arkadaşlar cevap verirmi?

Havalardan olabilir benim kedim de halsiz buaralar. Hem yavru kedilerin uykuya ihtiyacı vardır üşütüp üşütmediğini anlamak için burnuna dokun ıslaksa problem yoktur kuruysa hayvanın ateşi çıkmıştır. Bir de kediler yıkanmaya ihtiyaç duymazlar, zaten sudan nefret ederek ve suyla temas etmemelerde tüyleri güzel kokar. Eğer temizlemek istiyorsan hoş kokulu bir pudrayı üzerine Serpil taraman yeterli olur.

Son düzenleme:
sadece sözlü söylediler aşıları yapıldı diye...peki sana da sorayım yeniden yaptırılsa aşılar bi zararı olurmu?

sevindim ya sizin kedilerin de uyumasına:)

Onu bilemiyorum.
En sağlıklı bilgiyi veterineriniz söyler, herhangi bir veterineri arayabilirsiniz konuyla ilgili.

Son düzenleme:
Veteriner ücretleride bütçeye baya külfet getiriyor. Gerçi kediciklere herşey feda olsun:)

Tarım İl Müdürlüklerine bağlı Veteriner Müdürlükleri var.Oralarda ücretsiz muayene ve kontrolleri yapılıyor. Aşı kartları çıkartılıyor. Bazı aşılarını ücretsiz yapıyorlar. Yapamadıklarını özel kliniklere yönlendiriyorlar. Zaten bunları hayvanseverler bilir ben yinede hatırlatmak istedim.:))))Her yıkama kedinin derisinin altındaki yağ tabakasını inceltir ve sağlığı için olumsuzdur. özellikle bebek kedilerde banyo sonrası üşütme problemi kedinin ölmesiyle bile sonuçlanabilir.Kirden görünmez halde olan ortalama normallikte bir kedi 1 bilemedin 2 gün içinde kendini pırıl pırıl yapabilir. her halükarda sizin onu yıkamanızdan çok daha temiz olur. Tüyleriinin dökülmemesi için haftada 1_2 tarayın yeterli oluyor.

Çok enteresanmış ya ben de zeytin konusunu babamın abartması sanırdım demek ki gerçekten varmış :d kimin aklına gelirdi :)
Bizim mutfağa hiç uğramayan kedimiz kahvaltı saatlerinde çıkmaz mutfaktan zeytin kokusuna, birkaç seferde zeytin çalarken yakaladık halının altına saklamış yemiyor ama saatlerce oynuyor.

yardım edin lütfen kedim iki gündür bişey yemiyo neden acaba :( sürekli kusuyo :(

Back
X