• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedim Hakkında

PaRaDiSiaC

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
310
1
116
- Yurtdışı
Arkadaşlar 45 günlük kedi aldım 6 7 gündür bizde daha doğrusu bunlar 3 kardeştiler 2sini kız kardeşim birini ben aldım.Kadın ilan vermiş yavru kedi sahiplendiriyorum ücretsiz diye baya uzaktı ama biz gittik eniştemde çok istediği için.Neyse akşam oradaydık kedileri gördük bu sahiplendiren pis kadın diyorki benim veterinerim var aşılarını yaptıralım diyor neyse dedik tamam taa veterinerleri çağırıp kliniği açtırdı birşeyler sezdim ama neyse daha sonra iç dış paraizt yaptılar.Sonra kadın başladı vermeye bunu alın kum alın bu kaliteli mamadan alın taşıma kutusu alın bilmem ne bizde dedim hazırlıksızdık zten hanımefendi biz daha sonra temin ederiz dedik ama kadın ısrar ediyor bir mama minicik 90 tl uygun fiyat diyor neyse ısrarları bitmedi aşıyı yaptırdık.3 kedi aşısı 100 tlye geldi iç dış.Herkes ticarete dökmüş ben anladım pet shoplarda öyle sokak kedilerini tıkmışlar kafese bedava diyorlar tabi ama makul ücretle ihtiyaclarını karşılayın kedi bedava diyorlar 80 90 tl civarı para istiyorlar neresi bedava şimdi bu moda olmuş.Cins hayvanları kullandıkları yetmedi şimdi sokak hayvanlarına dadandılar.Alan olmayınca biraz büyüyünce sokağa bırakıyorlar kedileri pet shoplar...Herneyse herşey iyi hoş eve geldik bugün kedilerin 6. günü benim kediye bir haller oldu yemek yemiyor istifrar ediyor gittim kaliteli kedi maması aldım yemiyor.Kadın kuru mama alışkanlıkları var dedi 2 tip mama denedim sevmedi. hala zorluyor kusmak için kendini kardeşiminkilerde öyle olmuş aynı evde kalmıyoruz ayrı evlerde.Nasıl böyle birşey oldu bunlar öncedenmi hastaydı acaba veterinere götüreceğim ama bize çok uzak arabada yok..Şaştım kaldım ne yapacağım bilemiyorum nasıl 3 ü birde hasta olur bol su içirdim hiç birşey yemiyor.Sıcak su Lastiği yaptım battaniyeye sardım belki üşüttü diye şu an uyuyor..:( Ne yapacağım bilemiyorum

Arkadaşlar 45 günlük kedi aldım 6 7 gündür bizde daha doğrusu bunlar 3 kardeştiler 2sini kız kardeşim birini ben aldım.Kadın ilan vermiş yavru kedi sahiplendiriyorum ücretsiz diye baya uzaktı ama biz gittik eniştemde çok istediği için.Neyse akşam oradaydık kedileri gördük bu sahiplendiren pis kadın diyorki benim veterinerim var aşılarını yaptıralım diyor neyse dedik tamam taa veterinerleri çağırıp kliniği açtırdı birşeyler sezdim ama neyse daha sonra iç dış paraizt yaptılar.Sonra kadın başladı vermeye bunu alın kum alın bu kaliteli mamadan alın taşıma kutusu alın bilmem ne bizde dedim hazırlıksızdık zten hanımefendi biz daha sonra temin ederiz dedik ama kadın ısrar ediyor bir mama minicik 90 tl uygun fiyat diyor neyse ısrarları bitmedi aşıyı yaptırdık.3 kedi aşısı 100 tlye geldi iç dış.Herkes ticarete dökmüş ben anladım pet shoplarda öyle sokak kedilerini tıkmışlar kafese bedava diyorlar tabi ama makul ücretle ihtiyaclarını karşılayın kedi bedava diyorlar 80 90 tl civarı para istiyorlar neresi bedava şimdi bu moda olmuş.Cins hayvanları kullandıkları yetmedi şimdi sokak hayvanlarına dadandılar.Alan olmayınca biraz büyüyünce sokağa bırakıyorlar kedileri pet shoplar...Herneyse herşey iyi hoş eve geldik bugün kedilerin 6. günü benim kediye bir haller oldu yemek yemiyor istifrar ediyor gittim kaliteli kedi maması aldım yemiyor.Kadın kuru mama alışkanlıkları var dedi 2 tip mama denedim sevmedi. hala zorluyor kusmak için kendini kardeşiminkilerde öyle olmuş aynı evde kalmıyoruz ayrı evlerde.Nasıl böyle birşey oldu bunlar öncedenmi hastaydı acaba veterinere götüreceğim ama bize çok uzak arabada yok..Şaştım kaldım ne yapacağım bilemiyorum nasıl 3 ü birde hasta olur bol su içirdim hiç birşey yemiyor.Sıcak su Lastiği yaptım battaniyeye sardım belki üşüttü diye şu an uyuyor..:( Ne yapacağım bilemiyorum

Ortamlarından ayrılmışlar, cok da kücükler o yüzden olabilir. Bu hayvan edindirenlerin veterinerlerle yaptığı işbirliği ayyuka cıktı o konuya girmiyorum bile artık.

Tavuk göğsü alıp haslayın, kücük kücük parçalara ayırıp mamanın üzerine koyun yedirin. Ac kalmasınlar. ac kaldıkca halsizleşirler. Bir iki gün gözlemleyip durum değişmezse veterinere götürün. Kakasını da takip edin. İlk aldığımda benim kedim de bu durumdaydı. Mamasını yemedi, kustu, ishal oldu. 3 gün serum verdiler. Tavukla hayata döndürdüm miniğimi.

Ortamlarından ayrılmışlar, cok da kücükler o yüzden olabilir. Bu hayvan edindirenlerin veterinerlerle yaptığı işbirliği ayyuka cıktı o konuya girmiyorum bile artık.

Tavuk göğsü alıp haslayın, kücük kücük parçalara ayırıp mamanın üzerine koyun yedirin. Ac kalmasınlar. ac kaldıkca halsizleşirler. Bir iki gün gözlemleyip durum değişmezse veterinere götürün. Kakasını da takip edin. İlk aldığımda benim kedim de bu durumdaydı. Mamasını yemedi, kustu, ishal oldu. 3 gün serum verdiler. Tavukla hayata döndürdüm miniğimi.

Tavukta verdim tavuk göğüsü yok yemiyor sadece su içiyor bu kedilere veren kadın kuru mamaya alışkın yiyor dedi ama yemiyor sadece yumurta ve peynir yiyorlardı hepside aynı durumda yumurta peynir bu döngü böyle devam ediyor başka birey ğızlarına sürmüyorlar birde süt bu kadar ölürse çok üzülürüm canım sıkıldıı.Keşke almasaydım annelerinden ayırmasaydım ama veren kadın yeterli süt aldılar dedi.Kafam çok karışık bilmiyorum ne yapacağımı.İnşallah düzelir..

Selamlar,

Ne olursa olsun o kadar küçük kediler kuru mamayla beslenemezler. Veterinerler sırf para kazanmak için "sakın kuru mama dışında birşey vermeyin" demiyorlar mı ifrit oluyorum:47:

Birşey yemiyorsa şu tarif kurtarıcıdır: yarım bardak sütü sulandırın, içine çiğ bir yumurta sarısı koyun, çok çok az da şeker veya bal katın, iyice karıştırın ve içirin. Kendisi içmiyorsa şırıngayla içirin. Hem besler, hem de kusmaları durdurur.

Bir de bakın bakalım kakasını yapabiliyor mu? Eğer yapamıyorsa içinde kalıp zehirliyor da olabilir.

Veya aşı oldukları için vücutları aşıya reaksiyon gösteriyor olabilir. (Aşıdan sonra vücut direnci bir süre zayıflar, bu esnada hastalıklardan uzak tutmak gerekir yoksa kolayca mikrop kaparlar.)

Kustuğu süre boyunca da suyu ihmal etmeyin, su kaybı ölümcüldür.

Küçükken saf süt içirmeyin sindiremiyorlar, mutlaka sulandırın sütü. Dediğim gibi çiğ yumurta sarısı katarsanız besleyici olur. Veterinerlerin kuru mama yalanına inanmayın, siz nasıl ömür boyu bisküviyle beslenmek istemezseniz hayvanlar da takır takır kuru mamayla ömür geçiremezler.

Öncelikle hayvan sahiplendiren kişi doğru olanı yapmış. Bende sahiplendirme yaparken veterinere götürüp aşılarını alan kişiye yaptırıyorum. Çünkü sonradan ya yaptırmıyorlar, ya da bize hasta hayvan verdiniz bakamayız deyip geri getiriyorlar. Oralarda satılan malzemelerde normal bir ev hayvanı için alınması gereken şeyler zaten. Yalnız yapılan aşının içeriği nedir biliyor musunuz, bu kadar küçük yavruya aşı yapılmaz

Yavrular 45 günlük ise kitten mama vermeniz gerekir, yetişkin kediler için olan mamaları yemezler. Eğer yumurta ve peynir yiyip diğerlerini yemiyorlarsa alışma ile ilgilidir, mamayı yedikleri şeylerle karıştırın alışırlar zamanla. Ancak halsizlik, hiç yemek yememe, ateş, ishal,kusma gibi durumlar varsa bekletmeden veterinere götürün. Yavrular yetişkinler gibi dayanıklı olmuyor, onlar için bir kaç saat bile önemli.

Öncelikle hayvan sahiplendiren kişi doğru olanı yapmış. Bende sahiplendirme yaparken veterinere götürüp aşılarını alan kişiye yaptırıyorum. Çünkü sonradan ya yaptırmıyorlar, ya da bize hasta hayvan verdiniz bakamayız deyip geri getiriyorlar. Oralarda satılan malzemelerde normal bir ev hayvanı için alınması gereken şeyler zaten. Yalnız yapılan aşının içeriği nedir biliyor musunuz, bu kadar küçük yavruya aşı yapılmaz

Yavrular 45 günlük ise kitten mama vermeniz gerekir, yetişkin kediler için olan mamaları yemezler. Eğer yumurta ve peynir yiyip diğerlerini yemiyorlarsa alışma ile ilgilidir, mamayı yedikleri şeylerle karıştırın alışırlar zamanla. Ancak halsizlik, hiç yemek yememe, ateş, ishal,kusma gibi durumlar varsa bekletmeden veterinere götürün. Yavrular yetişkinler gibi dayanıklı olmuyor, onlar için bir kaç saat bile önemli.

Ben inanmıyorum öyle şeylere bakmayacak insan her şekilde bakmıyor internette çok görüyorum çipli tüm aşıları yapılmış k9 lar pahalı ırklar kediler bir kaç ay bakıp bıkıyorlar o kadar para harcamalarına rağmen ...Zaten bu kadının verdiği bütün kediler hasta kardeşimde 2si bende 1 si var hepsi kardeş hepsi aynı gün hastalandı bizler ayrı evlerdeyiz bakamadım desem kardeşimde mi bakamadı alakası yok daha öncede hayvan deneyimim var bunun yanı sıra köpeğim var.2 tip mama aldım 1. mamayı beğenmedi 2. mamayı aldım kitty mama ikiside ikisinide beğenmedi yemedi ancak yumurta istiyor peynir istiyor zaten veren kadın önce ilan vermiş iç dış parazit aşıları mevcut diye sonra orada öğrendik meğer yaptırmamış.Diyorum benc işi ticarete döküyorlar işte yok taşıma kutusuda alın arabada kediler öyle gitmez bu kumdan alın şu mamadan alın bundanda alın bilmem ne akşamın 9:30 unda veteriner açtırdı.Bilmiyorum huylandım bu kadından.Bugün veterinere gitttik yaş mama verdi onuda yemedi ishal sürekli kusuyor çok kötü durumdaydı.Serum verdi veteriner ardından 3 tane iğne yaptı yarında randevumuz var bakalım yarında gideceğiz zaten ateşi çok yüksekti 40.1 dereceydi akşam kesinlikle mama herhangi birşey vermiyorsunuz dedi ama kurtulacağının garntiside yok dedi inşallah kurtulur yarında götüreceğim.Ayrıca veteriner bu hastalık o bakan kadının kedilerinden bulaşmış büyük ihtimal dedi kardeşlerinde olduğuna göre ve aynı günde belirtiler gösterdiğine göre dedi.Bilmiyorum şu an tek isteğim kedimin daha doğrusu bütün kedilerin kurtulması başkada birşey istemiyorum şu an halsiz bir şekilde yatıyor dua edin lütfen düzelsinler...

ben kilosunu 8-9 tlden alıyorum
kadın harbi delirmiş. ayrıca ona ne oluyor istediğini alırsın
ayy o bebe daha sütten kesilmemiş ki ama :26: 2 aydan aşağı olmaz yani emmeleri.
insanların iyi niyetini böyle kullanan ucubelere çok gıcık oluyorum.

benım bebelerim 22 günlük oldular, başlarını zor kaldırıyorlar
memeden kesmiş hemen vermiş bebelerı :47:

45 günlük bebe kuru mama yer mi hiçbir fikrim yok.

Son düzenleme:
Bana üçünün de hastalanması garip geldi, bu işte bir iş olmasın sakın. Hani tekrar o veterinere götürün diye. İnsanlara güven olmuyor artık...

Canim bir veterinere goturseniz. Hangi ildesin bilmiyorum ama Ankaradaysan bir tane onerebilirim.

Back
X