Kedim ile ilgili Yardımm

Aynı seyleri bende yaşadım ,düştü ve dizi kırıldı,platin takıldı,evet kedim agrasif anlattiginiz gibi (yalnız benimle arasi iyi) o geçici bir durum değil maalesef,
Yalnız çişini yapma konusunda rahat olun,ameliyattan sonra kandaki hormonların temizlenmesi uzun sürüyor,3_4 ay içinde o alışkanlığını bırakır,uzun sağlıklı ömürler diliyorum

Özel veterinere değilde bir üniversiteye götürün bence

Yaşadığı şeyler kedinize ağır gelmiş :(
Benim kedim de çok agresif, veterinerine götüremiyoruz. Onlar gelip alabiliyorlar sadece. Bize bi antidepresan önermişlerdi, reçete olarak yazdılar ancak kedim mamanın içinden ilacın kokusunu aldığı için yedirememiştik.

O bitkisel antidepresanı kullanabilirsiniz. Bu dönemde mümkün olduğun eşyalarının yerini, alışkanlıklarını değiştirmemeye çalışın. Bu tarz şeyler daha fazla depresyona girmesine sebep olur. Günde yarım saat olta gibi oyuncaklarla oynatın ki enerjisini atsın. Enerjisini atınca size çok fazla saracağını düşünmüyorum.

Tuvaletini yaptığı yerleri çamaşır suyuyla sirkeyle iyice temizleyin ki kokusu rahatsız etsin. Bir de belki biliyorsunuzdur kedi uzaklaştırıcı spreyler var, onları kullanabilirsiniz.
Daha çok kedi otlu oyuncaklar alın, kedi otu onları sakinleştiriyor.
Aklıma gelenler bunlar, miniğe çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce sakinleşir.

Aynı benim kedim .
Çok şükur atlattık o günleri. Koltuk yatak, halı eşimin ayakkabısı isemedik yer bırakmıyordu.. Psikolojisi bozulmuştu, kısırlaştırdiktan sonra..
Umarım sizinki de iyi olur bir an önce .♡

Kedi otunu az dozda vermek sakinlestiriyor yada sedapet diye bir merhem var agizdan veriyorsun ama buna uzman karar vermeli kediler mekan degisimi yasam Standartlarında en.ufak değişim dengelerini alt ust ediyor veterinere agresifligi icin dedigim.ilaclari.sorun uygunsa baslayin kum.icin.onerim sirkeli su ile temizleyip kum kabini yakın yere yatagina mama.kabina yakinlastirin o sekilde deneyin

Hormonlarin yerine gelmesini bekleyin ameliyatı daha yeni olmus azicik bekleyin gidip kumuna yapacaktır. Erkek kedim var benimde o da 10 aylikken falandi galiba kisirlastirildi
Zamanla olcak mamasina dikkat edin cok yemesin kilo alıyorlar çünkü ve kumu temiz olsun

Kandaki hormon düzeylerinin azalması baya zaman alabilir o yüzden hala kızgınlık dönemi gibi davranmaya devam edebilir epey bir sabredin. Bazi kedinin karakteri öyle oluyor bı de. Bende bir Norveç orman kedisi var benden başkası sevecek mı tövbe parçalar insanı , kucağa asla oturmaz çok asabidir kanepede oturmaniza bile gelir söylenir söylenir kızar arkasını döner :KK70:

Tlc de benim belalı kedim diye bi program var kedi davranış bozukluklarını tedavi ediyor adam bi bakın derim pembebogurtlen91 pembebogurtlen91

Felç olmaması büyük şans.

Ayrıca düşmesi maalesef sizin suçunuz önlem alınması gerekirdi..nalburlarda yeşil karelere ayrılmış tel satılıyor çokta ucuz.onunla pencere ve balkonunuzu kapatın.hem kediniz birdaha aynı acıyı yaşamaz hemde evinizin görüntünü bozulmaz.

Üzerine gitmeyin, o isterse sevdirsin.

Çiş yaptığı yerleri sirkeli suyla temizleyeceksiniz..çamaşır suyu gibi amonyak içeren temizleyiciler çiş kokusunun aynısı kedinize buraya yapmaya devam et demiş olursunuz..kristal kum kullanıyorsanız, ince taneli topaklaşan kuma geçin.

Geçmiş olsun ama tel taktırmanız şart.birdaha bu kadar şanslı olmayabilir.

Biliyorum çok zor ama birkaç ay daha sabretmelisiniz. Erkek kediler operasyon sonrasında da tuvalet olayına biraz devam ediyormuş. O yüzden kızgınlığa hiç girmeden kısırlaştırmak gerekiyor.

Kediler için de antidepresanlar oluyor veterineriniz böyle bir şey önerdi mi?

Tuvalet işi o kadar kötü ki sizi çok iyi anlıyorum. O koku çıkmıyor bir türlü. Kedim yorgana işeyince yıkaya yıkaya ne lekeyi ne kokuyu çıkarabildim. Sonunda bir cinnet anında bulaşık deterjanı sıktım yorganın her yerine. Öyle yıkayınca tertemiz oldu. Kedi çişine iyi oluyor limonlu bulaşık deterjanları.

Merhaba. Tam olarak aynı sıkıntılar olmasa da benzerini yaşadım ve daha yeni atlatıyoruz. Biz de kısıtlaştırdık, 10 gün oldu. Bizde de koku bırakma sorunu vardı ve iki gün veterinerde yalnız kaldığı için psikolojik olarak tepki gösteriyordu.
Öncelikle alanını kısıtlayın. Bizim evimiz de çok büyük ve her yere girip çıkardı ama artık tüm kapıları kapatıyoruz. Koridorlarda, benim odamda ve banyoda takılabiliyor. Başka çaresi yok. İlk 3 gün çok miyavladı ama asla taviz vermedik. Artık vazgeçti kapıların önünde oturup oturup gidiyor.
Bu alanlarda koku bırakma davranışı göstermedi çünkü bıraktığı yerleri sirkeli su ile sildim, sonra karbonat ve limonlu bulaşık deterjanı beklettim üstünde. En son arap sabunu ile iyice sildim. Birkaç kere de tekrarladım bunu. Bulaşık makinası parlatıcısı ile de ekstra silebilirsiniz. O kadar çok şey karıştırdım ki, hangisi etkili oldu bilmiyorum ama yatağa ve kitaplığımın yanına koku bırakmayı kesti. Ama ne zaman oturma odasını açık buldu o zaman gidip koltuğa işedi. Yani şu an biraz da kokuyla hareket ettiklerini düşünüyorum.
Bunun dışında sürekli miyavlama halinde. 7-8 aylıkken ısırma davranışını bırakmıştı ama şimdi yine ısırmaya başladı. Biz ona zor da olsa hayırı öğretmeyi başarmıştık, şimdi birkaç kere hayır deyince bırakıyor. Tüylü oyuncaklara karşı inanılmaz tepkisel. O yüzden ona tüylü oyuncaklar aldık. 15-20 dk oynatıyoruz sonra yorulup sakinleşiyor. Günde birkaç kere bunu tekrarlıyoruz çünkü belirli aralıklarla kızgınlık zamanında olduğu gibi miyavlamaya başlıyor. Oyuncaktan sonra miyavlama davranışı da biraz azaldı. Kısırlaştırdıktan sonra gece 4’te uyandırıyordu sonrasında sabah 7’ye kadar uyutmuyordu. Gece yarısı oturup ağladığımı biliyorum. Ama yaklaşık bir hafta sonra bu davranışı da azaldı. Hormonların dengesine bağlı olarak davranışları şekilleniyor doğal olarak hormonları şu 10 günde biraz daha düzene girdi diye düşünüyorum.
Biraz daha sabredin. Her miyavlamasına tepki vermeyin. 15 dk miyavlıyor ama sonra susuyor. Tepki verince ise gün boyu miyavlama davranışı gösteriyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Umarım kolayca atlatırsınız.

Back
X