Kedim sürekli benimle yatıyor ama tüyü dökülüyor.Yatağına nasıl alıştırabilirim ?

masal5434

karışık..
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
81
0
36
İstanbul
merhaba benim 1 tane erkek kedim var.onu canım gibi seviyorum.çokta uysal bir kedi.fakat bir sıkıntım var.paşa benimle yatıyor.benim hatam ben alıştırdım.fakat uzun zamandır artık eziyete döndü gece hiç uyutmuyor.sürekli tepeme çıkıyor,miyavlıyor hatta uyanayım diye patisini yüzüme vuruyor yine uyanmazsam ısırıyor :) odadan çıkarmayı denedim.ama kapıyı tırmalıyor ve ağlıyor.kıyamıyorum.çokta seviyorum.ona gittim yatak aldım.sırf yatsın diye hatta odama koydum gece geldi ben indirdim yatağına koydum.ama o yine çıktı yanıma.sabaha kadar sürdü bu ben koyuyorum o çıkıyor.ama sonuç yine aynı.tekir kedi tüyleri yoğunlukla siyah ve çok dökülüyor.yatak,yastık batıyor.inanın yıkansa bile çıkmıyor.kızlar paşamı üzmeden yataktan nasıl uzaklaştırabilirim acaba.hatta odamdan..ama kıyamıyorum da üzülmesini de istemiyorum.hatta başka kedi almayı bile düşündüm belki onu severde gece gelmez diye ama bu seferde kıskanır hasta olur diye korktum.kedisi olan yada bilgisi olan bayanlardan cvp bekliyorum.ne yapabilirim acaba..??

cnm benimde 6 aylık dişi kedim var aynı sorun bendede var çok küçükken boynumda yatıyordu yastığımda yatıyordu yüzeme sarılıp uyuyordu. vs vs yaşı ilerledikçe yastıkta yatmaya başladı, bide bir patisi sürekli yanağımdaydı,ama yavaş yavaş bırakmaya başladı yaşı ilerledikçe kendine güveni geldikçe ayrı yatıyor, bir tişörtüne yada bir kazağını onun yatağına koy bazı kedilerde işe yarıyor benimkinde yaramadı sadece evde yoksam yatıyor yatağında heralde kokumu alıyor:). bende kesinlikle yatak odası kapısını kapatamıyorum başlıyor miyav miyav bana aşırı düşkün.....

ama tüyler için koli bantıyla kolay alınıyor ben onla yastıklardakini alıyorum napiyim:) ama yastıkta yatmasından çok rahatsızan küçük bir parça bant yapıştır banttan çok korkuyorlar yapışıyor diye. bir zaman sonra alışır gelmez , ben laptopta denedim sürekli gelip üstünde uyuyordu tabi uyurkende bilgisayarı çökertcek nerdeyse koli bantını yapıştırdım tüyü yapıştı sinir oldu artık gelmiyor.

kızım benımle yatıyo dıye hayıflanıyordum gece uykumu boluyo emıyo dıye 2 yasında ve donemsel dıyo herkes . siz kedıye nasıl dayanıyorsunuz ya vallahı tebrık edıyorum. hele tuyler Allh korusun mıdenıze gıder akcıgerınıze gıderde hasta olursunuz ne yapın edın ayırın su kedıcıklerı bende cok severım ama bahcede

Arkadaslar bisey dicem ama kizmayin lutfen, tamam besliyosunuz evde oke ama fazla yakinlastirmayin bari kendinize. cunku bizim bi tanidigin bahcesinde 3-4 tane kedisi vardi oda evine icine sokmuyodu yani dusunun ama kadin oldu ve olum sebebine cigerine kedi kili yapismis dendi. yasliydi tamam ama yinede sizin iyiliginiz icin diyorum. Bize o zaman oyle dediler.

Yani dicem uzak tutun kendinizden. Optum hepinizi

:) arkadaşlar ben yıllardır kedi bakıyorum bu kedim bi farklı ya .... aşıları ve ilaçlarını verdikten sonra kedi tüyünün bir zararı yok ama ben istesemde istemesemde sabah gözlerim açtığımda karşımda buluyorum dumanımı. elimde değilki kıyamıyorum, zaten kedi tüyü dökmesi mevsimsel bişey bahar ayında döküyor sonra geçiyor.

benim minnosumda geldiğinde boynumda koynumda uyuyodu. sonra yanıma bi tabure koydum orda uyumaya basladı. derdi bana yakın olmakmıs anlasılan. bişey diyimde sasırın,bende onla sarılıp uyumak istiyorum ama o durmuyo, kendi yatagına gidiyo hemen.

Kıyamam Ben Ona Yaa Yazık !! Canı Acır !!

kızlar cevaplar için teşekkür ederim.aşılarını düzenli yaptırdığım için içim rahat ama gerçekten tüyleri kabus gibi..kıyamıyorum da..ama yataktan uzaklaştırmayı denicem biraz dayanacam bakalım kim kazanacak :))

canım haklısın tabi ama şöyle bişi söylim sana kist yapan şey parazitlerdir yani kıllarda yaşayan parazitler ama genelde evınde kedi yada köpek bakan kişiler kist aşısı yaptırır.bu parazitleri öldürür.ve 3 ay etkilidir her 3 ayda bir bende oluşuma kist aşısı yaptırıyorum.sokak kedilerinde helede aşıları yoksa tabiki kılları yutulduğunda seninde dediğin gibi etkiler gösterir.allah korusun...ama uzak tutmak en doğrusu tabi ama malesef evinde bakınca helede deli gibi sevince bu pekte mümkün olmuyor :)

not: kist iğnesini düzenli olan pisi yada köpeğin,
tüyü,tıpkı insan saçı gibi,yutulsa dahi zarar vermez vücuda..

Her Eve 4 ayaklı bir dost :92::92::92:

Merhaba,

Tüy sorunu bazen canından bezdiriyor insanı ama bırak yatsın yanında. Sarılabildiğin kadar sarıl pisine.Sonra çok özlüyor insan.Geçirebildiğin kadar çok vakit geçir,geceleri uyanmak pahasına sev onu.Benim ki gideli 7 ay oldu.9,5 yıl bir gecemi ayrı geçirmedim.Saat başı uyandırırdı beni bir kez kalkmamazlık etmedim.İyi ki her şımarıklığına izin vermişim. Şimdi yıkamaya kıyamadığım kıllı battaniyesi ile yatıyorum.Boşver kıl olsun her yer ...

bizimkidde ortamızda yatıo vala.kocam atıyo yataktan kapıyı tırmalıyo mır mırrr.bu tşört işi gerçkten işe yarıyorsa bende deneyeyim.

Kediye nasıl dayanıosunuz nedir ya Hayvanın aşıları tamsa ne kendisi ne de sahipleri zarar görür boşuna yok bu dünyada veterinerler.

Hayvanın aşılarını yaptırmadıkları için olmuş.
Madem bi hayvan,bi can besliosunuz,onun herşeyiyle ilgilenmeniz lazım.
Ki bahçede bakıomuş sokak kedilerini ücretsiz aşılıo belediye.
Ben tutup tutup dışarıdan hayvanları belediyeye götürüorum ya da çağırıorum arabayla alıolar bakımını yapıolar.Sokak köpeklerinin de aynı şekilde.
Ama bunun arkasında da duruorum,o hayvanlar sağ sağlim tekrar buraya gelicek diorum.
Köpeklerdeki küpelerin numaralarını tek tek kaydediorum,başına bişey geldiği zaman bunu belediyeden soruorum.
Hayvanseverlik aman çok severim ama uzaktan,bana dokunmasın laflarıyla olmuo.

Şimdi zararlı tüyler ciğerinize kaçar yanınızda yatırmayın gece sizi tırmalar vs. desek herkes üstümüze çullanır,o yüzden çok iyi birşey yapıyorsunuz aman yanınızdan ayırmayın hatta mümkünse yediğiniz ekmekten bir o ısırsın birde siz.Hayvanlarınızla mutluluklar sizlere

Teşekkür ederiz, ne mutlu bizim gibi hayvan sevenlere

aynende öyle yapıyorum gercekten. bi o bi ben. :)

arkadaşlar merhaba
size de sormak istiyorum.
ben kedi almak istiyorum. ilk defa alacağım ama tek aklıma takılan şey tüyler çok problem olur mu?
yani her yerde tüyle karşılaşıyor musunuz? kucağınıza her aldığınızda tüylerini bırakıyor mu?

Benim dişi kedim de sürekli benimle yatıyordu.2 yaşına kadar devam etti sonra kendiliğinde bıraktı şimdi ben yatırmaya çalışsam da yatmıyor daralıyor.

Arkadaşım sen ansıl saç döküyorsan ve nasıl bunun %100 engellellenmesi tamamen imkansızsa kedi de köpek de tüy döker. Benim kedim değil de köpeğim var. Evet kucağıma alınca tüyü üstümde kalıyor ama 1 defa bile pişman olmadım onu sahiplendiğime. Kedi, köpek gibi dostu, arkadaşı insan dediklerinin arasında bulamazsın. O benim yanımda olsun, varın yerler tüy yumağı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…