- 11 Temmuz 2013
- 1.602
- 771
- 248
- Konu Sahibi mylittlesunshine
Bu dediğim erkek kediler için zaten, dişilerde 6 aydan itibaren sorun yok.
sağol cnm beni bilgilendirdiğiniçin:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu dediğim erkek kediler için zaten, dişilerde 6 aydan itibaren sorun yok.
Ohoo naptin ya 2013 konusuna baliklama dalmisim haberim yok :) Neyse, korkmayin eve yayilmaz oyle bi sey degil o hizla koloni kursunlar :))Merhaba, konu acilali yillar olmus ama danismak istiyorum. Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar vebiyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Suan gorunurde bir dey yok ama basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilir mi?
4-5 yildir kedi annesiyim defalarca pire sorunu yaşadık bir kez olsun eve yayılmadi içiniz rahat olsunMerhaba, konu acilali yillar olmus ama danismak istiyorum. Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar vebiyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Suan gorunurde bir dey yok ama basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilir mi?
Merhaba, konu acilali yillar olmus ama danismak istiyorum. Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar vebiyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Suan gorunurde bir dey yok ama basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilir mi?
Ben de disari cikmasini istemiyorum aslinda ama gecen yil cok soguklarda eve almistim asilarini yaptirdiktan sonra ama sokak kedisi oldugu icin disari cikmak istiyor surekli. Sanki eve tiktigimda ona eziyet ediyormusum gibi geliyor, sirf kiyamadigim icin birakiyorum. 5 yasinda bir kedi acaba tamamen eve alisir mi...
Pire sorun olmaz, damlasını kullanın yeterli
Ancak evde yaşayan hayvanı içeri-dışarı yaşatmayın
Sokaktan türlü türlü hastalık kapabilir ve aşıları buna engel olmaz
Kıyamayıp sokaktakileri içeri aldığım için çok sorun yaşadım, bunu yapmayın
Kapabileceği hastalıkların içinde son derece ölümcül olanlar da var, aşılar yüzde yüz koruma sağlamıyor
4-5 yildir kedi annesiyim defalarca pire sorunu yaşadık bir kez olsun eve yayılmadi içiniz rahat olsun![]()
Aynen ben de emin degilim, gordugum siyah seye nette baktim ama cesit cesit olan pirelerden daha farkliydi daha duz ve ince. Gece kasintisi olmadi rahat uyudu, bugun de kasindigini gormedim daha. Nette forumlara baktigimda cok kabus hikayeler okudum ve korktum ama rahatladim gelen cevaplari okuyunca.Ohoo naptin ya 2013 konusuna baliklama dalmisim haberim yok :) Neyse, korkmayin eve yayilmaz oyle bi sey degil o hizla koloni kursunlar :))
Ben kac tane pireli hayvan aldim eve gecici yuva oldum
Kimisi bayram tatiliydi bir tane acik veteriner yoktu 3 gun hayvan pireleriyle gezdi, birak eve yerlesmeyi diger hayvanlarima gecmedi bile
Kedinin ustunde bir tane pire gormeniz hayvanin pirelendigi o pirelerin yumurtalarini biraktigi anlamina gelmiyor
Zaten duzenli ilaclari yapiliyordu bu seferlik atlamisiz diyorsunuz, belki gordugunuz sey pire bile degil bocekti.
disarda gezen hayvan sonucta, bizim de disardan sacimiza bocek geliyor bu bitlendigimiz anlamina gelmiyor :)
Her gordugunuz siyah kucuk sey pire degildir
benim kedim 8 saat hergün evde yalnız kalıyor mecburen. İlk başlarda sıkınıydı ama şimdi alıştı biz evde yokken sürekli uyuyor zaten.siz hiç çıkarmıyor musunuz kedilerinizi? Evde yalnız kalıyorlar mı peki? Benimki tek kalacak günde 6 saat kadar bahçeye bırakırım diyordum, evde kalsa bunalıma falan girer mi?