1 yaşında dişi bir kedim var Ve şuan kızgınlık döneminde. Acı çekiyor resmen erkek kedi bulup çiftleştirsem mi yoksa kısırlaştırmam mı gerek. Ona zarar vermekten korkuyorum. Kısırlaştırmanın 2 türlü şekli varmış biri alttan ,biri yandan diye. ama hangisi sağlıklı bilemiyorum ve kısırlaştırdıktan sonraki 10 gün çok önemliymiş. Veterinerde de bırakamam onu.of bilemiyorum ya ne yapmalıyım?
benimde 2 yaşında dişi bir kedim var,kısırlaştırmadım dişilerin ameliyatı daha zor olduğu için korktum kıyamadım zaten ufacık kedim fakat sürekli kızgınlığa giriyor blirtileri 3-4 günde bitiyor ama 1 -2 ay sonra tekrar ediyor çok zor bir dönem gerçekten ben hormon hapı veriyorum bu dönemlerde biraz sakinleştiriyor gibi geldi bana ama kesin çözüm değil tabi.Sanırım kısırlaştırmak en iyi çözüm,çiftleştirirsen yavrular ne olacak bakabilecekmisin onlara?bakamayacaksan hiç çiftleştirme yavrulara yazık olur derim.
1 yaşında dişi bir kedim var Ve şuan kızgınlık döneminde. Acı çekiyor resmen erkek kedi bulup çiftleştirsem mi yoksa kısırlaştırmam mı gerek. Ona zarar vermekten korkuyorum. Kısırlaştırmanın 2 türlü şekli varmış biri alttan ,biri yandan diye. ama hangisi sağlıklı bilemiyorum ve kısırlaştırdıktan sonraki 10 gün çok önemliymiş. Veterinerde de bırakamam onu.of bilemiyorum ya ne yapmalıyım?
Canım 2 tane kedimi ksıırlaştırma yapmadığım için kaybettim ben..Ve onların acısı halen yüreğimde...Şimdi bi tane daha kedim var 8 aylık dişi ve okadar huysuz olduki duvarlara tırmanıyor..Şimdi çiftleştirsen yavrualrı olucak onalrada bakıcaksın sokağa atamazsın...Bi zaman geçicek tekrar isticek gene yavruları..Bu böyle devam edicekk..O kadar kediye evde bakamazsın herhalde..Bende arıyorum şimdi veteriner ama 200 300 istiyolar uygun bi yer bakıyorum hemen kısırlaştırıcam..Onun her sokağa gidişi ölüme bir adım daha yaklaşmasıdır..
Evde 2 tane dişi kedim var ..Her ikisinide 6 aylık olmadan kısırlaştırdım..6 - 7 aylıkken doğuran kediler var..korkmayın kısırlaştırabilirsiniz ..kedinize hiçbir zararı yok..bir gece veterinerde kalır ertesi gün gider alırsınız..aldığınızda taşıma kafesinden tamamen kendine gelmeden çıkarmayın..biraz sersemliyorlar ayılırken..bu arada su ve yiyecek vermeyin ki kusmasın..sonrasında çok uysal oluyorlar..kısırlaştırma yaptığım sokak kedilerinin sayısını bende bilmiyorum..fakat hepsi gayet sağlıklı..2 kedi 10 yıl içinde tam 60.000 kedi oluyor..aklınızda olsun..belediyelerin veteriner hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilirsiniz..
kedinin yavrularına bakabileceksen ya da güvenilir yuvalara sahiplendirebilceksen bir kere çiftleştirebilirsin bence ama sağlığı için kısırlaştırman taraftarıyım bende.
canım ablamın kedisi vardı..1doğum sonrası kısırlaştırdı,sorunda olmadı.. ama sen istersen passiflora diye bir ilaç var kızgınlığı azaltır (yazılışını yanlış yazmış olabilirim) iyi gelir..
yandan kısırlaştırmayı önermişti vet.imiz. böylece karnı yere geldiğinde, yatarken vs rahatsız etmez demişti.
en uygun 250 tl fiyat aldım ben de dişi için.
bir de atlayıp zıplayıp dikişlere zarar vermesinler diye birkaç gün burada kalsa iyi olur demişti. bizimki de başka yerleri aşırı yadırgıyor, bir türlü kısırlaştıramadım yakında kısırlaştıracağız biz de. çok araştırdım, en iyisi bu bence...
yavru almadan kısırlaştırmanızı öneririm. annelik duygusunu maksimum 3 ay yaşıyor, sonradan rakip olarak görüyorlarmış bazen.
yavruları evde saklasanız da saklamasanız da dert.
yavruları sahiplendirecek olsanız da, iyi bir yuva bulmaları için çok uğraşacaksınız.
kısırlaştırmak evcil hayvan için kesin çözümdür. evet onlarn cinsel hayatının elinden alınması hoş bi durum değil fakat evde beslenen kediler için bu çok önemli. benimde 3 yaşında bi oğlum var. maalesef kucukken kısırlastrmadık ve sonradan bu ıslem cok daha zor oldu. o yuzden kesınlıkle yavruyken yapılmalı bu işlem. kısırlastırma ıslemınden sonra onu orada bırakamadm ve eve getırdım. veterinerlerin bazı seylerı cok abarttıgını dusunuyorum eve goturmekte bı sakınca gormuyorum. bızımkınde problem olmamıstı evde cok daha huzurlu oluyorlar.
dişi kedilerin ameliyatı daha zor oluyor, daha büyük bir ameliyat geçiriyorlar.
ben de erkek kedimi kısırlaştırdım, onlarınki daha basit bir işlem. birkaç günde toparlanıyor hemen. dişilerin ilk birkaç günü önemli. evde iltihap kapma ihtimalleri, dikişlerin patlama ihtimali vs daha yüksek...
Kızgınlığı bastıran ilaçların ciddi yan etkileri vardır. her kızgınlığa girdiğinde hayvanlara ilaç vermiyorsunuzdur inşallah... hayvanın hormonlarıyla oynamak bu, kanser tehlikesi çok çok fazla, hiç önerilmeyen bi durum...