• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedimi ne yapmalı?

Ben bu konuda hayvanın psikolojisine göre hareket ediyorum zaten sizden ayrılacak bi de evinden ayrılmasın belki de kendini terkedilmiş hissedecek. Ayrıca sevgilim bile olsa kimse kedime benim gibi bakıp ilgilenemez ihmal edebilir diye düşünerek evde bırakırdım ben olsam. Sevgiliniz arada gelir kontrol eder olmaz mı?
Sevgilimin evi 3 saatlik mesafede kontrol edebilicek biri yok maalesef

Sakın sevgilinizle bırakmayın, anlattığınıza göre orada daha çok delirecek.

Kedi mekan seçer, her yere yanaklarını sürtmelerinin nedeni oraya koku bırakmak. Yanaklarında koku bezleri var.

Yabancı ev, yabancı kedi kokusu ve pek tanıdık olmadığı bir insan. Koltuğun altına korkuyla büzüşecektir.

Sizin evinizde ise nerede kaldığınızı merak etse de bir süre sonra açlık baskın geldiği için yiyecektir merak etmeyin. Sonuçta hergün yaşadığı mekan, yeter ki bir odada kapalı kalmasın. Kapılara sandalye koyup devamlı açık kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Bi forum sitesinde 10 gün bırakan bi beyi okumuştum kedisinin psikolojisi bile bozulmamış

Merhaba,
Konuma bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Bir erkek kedim var. 2 yaşında kısır. Yapısı gereği yabanidir. Herkesten herşeyden korkar ama çok vakit geçirdiği insanlara cisimlere zamanla alışır. İlk sahibi ben değilim. Bana iki günde alismasina rağmen insanların tutumlarına göre 2 haftada veya 1 ayda alisabiliyor. Kendini bana canı isterse sevdirir kizarsa da kafasına göre ısırır. İlerleyen günlerde bürokratik bazi işlemler için 2-3 günlüğüne yurtdışına çıkmam gerekicek. Şehirlerarasi gezilerde her ne kadar stresli ve mutsuz olsa da mutlaka onu da yanıma alırım ama bu sefer durum farklı.(bu arada yolculuk için kedimi sakinlestirebilecek önerilerinizi de merak ediyorum, gıda konusunda çok seçici)
Elimdeki seçenekler evimde kedimi yalnız bırakmak ya da sevgilime bırakmak.
Her ne kadar bağımsız görünse de yemeğini yemek için bile işten eve gelmemi bekleyen bı kedi.
sevgilimin evinde ise arkadaş canlisi bir erkek kedi daha var. Herkesle arkadaş olabilen bir kedi ama daha önce benim kedim gibi yabani olaniyla tanismadi. Kedimi yalnız bırakabilecegi bir oda yok. Onlarla dipdibe durmak onu ne şekilde etkiler bilemiyorum. Onun kedisini sever mi bilmiyorum çünkü komşumuzun disi kedisine ilgisi olmasına rağmen sokakta yaklaşan diğer kedilere tislamisti.
Hangi yolu seçmeliyim? Mutsuz olucak diye çok endişeleniyorum. Yardımlarınız için tesekkurler.
Bu arada sevgilimle henuz kaynasabilmis değiller. 2 kez gördü.
Evde kalsin. Sevgilin yoklasin derim.

Evde kalsın ama her odaya mama ve su koyun ya da kontrol edecek bir arkadaşınıza anahtar verin her gün baksın

Kediler düzenlerinin bozulmasından nefret ederler.
Alt tarafı üç gün, yakalanio kafese girmesine, sakinleştirici almasına, karanlık bir kargoda beklemesine (ya da kalabalık bir uçakta gerginlikle kafeste durmasına) , karda kışta sallana sallana boksuyla bir yerlere gitmesine, bilmediği bir yerde günlerce kalmasına, sonra tekrar yakalanıp tekrar boksa konup aynı stresi tekrar yaşamasına gerek var mı??
Bence hiç yok. Benim kedim veterienre gitmek için boksa girse bile üç gün kendine gelemiyor ,üzüntüden kedi kumunda yatıyor. Kaldı ki böyle bir yolculuk...
Kedinizi seviyorsanız evde bırakın, anahtarı da sevgilinize verin. Gelsin, mamasını suyunu kontrol etsin. Size kamera açsın,kedi sesini duysun falan...
Zaten 3 gün, çabucak geçer, gider

Merhaba,
Konuma bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Bir erkek kedim var. 2 yaşında kısır. Yapısı gereği yabanidir. Herkesten herşeyden korkar ama çok vakit geçirdiği insanlara cisimlere zamanla alışır. İlk sahibi ben değilim. Bana iki günde alismasina rağmen insanların tutumlarına göre 2 haftada veya 1 ayda alisabiliyor. Kendini bana canı isterse sevdirir kizarsa da kafasına göre ısırır. İlerleyen günlerde bürokratik bazi işlemler için 2-3 günlüğüne yurtdışına çıkmam gerekicek. Şehirlerarasi gezilerde her ne kadar stresli ve mutsuz olsa da mutlaka onu da yanıma alırım ama bu sefer durum farklı.(bu arada yolculuk için kedimi sakinlestirebilecek önerilerinizi de merak ediyorum, gıda konusunda çok seçici)
Elimdeki seçenekler evimde kedimi yalnız bırakmak ya da sevgilime bırakmak.
Her ne kadar bağımsız görünse de yemeğini yemek için bile işten eve gelmemi bekleyen bı kedi.
sevgilimin evinde ise arkadaş canlisi bir erkek kedi daha var. Herkesle arkadaş olabilen bir kedi ama daha önce benim kedim gibi yabani olaniyla tanismadi. Kedimi yalnız bırakabilecegi bir oda yok. Onlarla dipdibe durmak onu ne şekilde etkiler bilemiyorum. Onun kedisini sever mi bilmiyorum çünkü komşumuzun disi kedisine ilgisi olmasına rağmen sokakta yaklaşan diğer kedilere tislamisti.
Hangi yolu seçmeliyim? Mutsuz olucak diye çok endişeleniyorum. Yardımlarınız için tesekkurler.
Bu arada sevgilimle henuz kaynasabilmis değiller. 2 kez gördü.
Kediler evlerine baglidir hele ki huysuz bir kediniz varsa evinden cikarmayin derim..Erkek arkadasiniza soyleyin gunde bir kez kontrol etsin kedinizi..Kumunu temizler, suyunu degistirir gider.Ses istiyorsa tv yi acik birakirsiniz..

Sevgilimin evi 3 saatlik mesafede kontrol edebilicek biri yok maalesef
Msj yeni gördüm. Gelip bakacak kimse yoksa da bolca mama koyun kabina.Kabi kucukse legene koyun en az bir hafta yetecek kadar.Bir legenin icine de buyukce su koyun.Su icin banyoda yere yakin muslugunuz varsa ip kadar akacak sekilde acik birakabilirsiniz.Ama ayrica su koymayi da unutmayin.Kapi pencere guzelce kapatin ama banyo veya tuvalet penceresini acik birakin..Tum fisleri prizden cekin hatta sarteli kapatın gitmeden once..kumunu da bolca koyarsaniz uc gun degil bir hafta bile kalabilir diye dusunuyorum.Binanin apartman gorevliside mi yok??

bence evde bırakın kedinizi, eğer gelebilecek kimse yoksa suyunu mamasını belirli yerlere bol bol koyun.
babam bir kaç defasında 2 günlük bırakmıştı evde, sonrasında hiçbir sıkıntı yaşamadı
eve alışkın olduğu ve suyu maması kumu olduğu için kediler zorluk çekmiyor bir kaç günde

Evde de birakmak tehlikeli. Bir sey olsa kacamaz. Bence birine emanet edin oyle gidin. Enazindan goz kulak olsun. Depremden sonra ben eve sokmadim mesela. Simdi de kiz kzardesim de var kedi evde bazen onu birakip bir yere gitmek zorunda kaliyoruz. Hayvan bagiriyor, en iyisi ozgur birakmak. Evde olmuyor, disarisi da guvenli degil biliyorum ama ne bileyim. Depremden sonra kediler enkaz altinda kaldi. Bazen dusunuyorum, onlar icin iyilik mi oluyor ne oluyor:(

Back
X