Kedimi sahiplendirmek istiyorum

Yavru kediler böyle manyak olur. Biraz büyüyüp akıllanınca bu delilikleri geçer. Kedide bir anormallik yok. Tipik azman yavru kedi. Gördüğü her şeye dişlerini geçirir arka patilerle benim “fıtı fıtı” dediğim hareketi yapar. Akıllarınca avlanıyorlar herhalde. Salaklar :KK53:

Bizimki de böyleydi beni canımdan bezdirirdi. 3 koltuk yüzü eskittim. Artık alıştım. Parçalanmış koltuk yüzlerimi sever oldum. Façalı kollarımı da :halay:Kendisi büyüdü akıllandı daha ağırbaşlı bir kedi oldu. Hala gerizekalı gibi davrandığı oluyor. Ben de onunla birlikte gerizekalı gibi davranmaya başlıyorum. Dünyalara değişmem.

Sonuç olarak az dişini sıkarsan bu zorluklar geçer, güzel bir arkadaşın olur. Yok eğer yapamıyorum dersen de (olabilir, herkes evcil hayvan bakamayabilir) günaha girmezsin. Yeter ki güvenilir, iyi bir eve emanet et.

Bu arada küçük bir not, sokakta bulduğumuz yavruları hemen alıp eve götürmemek gerekiyor. Özellikle ufakları. Önce bir gözlem yapıp, annelerinin olmadığına emin olmak lazım. Eminim birçok anne kedi döndüğünde yavrusunu bulamayıp bunalıma giriyordur.

Hiç burdakilerin kediler böyledir diye uydurup söylediklerine bakma ve inanma.Hiç böyle olmayan kediler de var.Kedi sevdiği sahibine tıslamaz dövülmedikçe ya da eziyet görmedikçe.Sevdiği sahibini tırmalayarak uyandırmaz. Oyun sırasında tırmalar oynar o kadar. Gayet uysal da çok kedi var.Özellikle cins kedilerin çoğu uysal ama tekirler hala çok vahşi.

Kendimi sahiplendirmek istiyorum diye okudum:)

Bir bucuk yasinda bir kizim var bir kere bile tislamadi bana, ama bende butun evi actim ona.. cikarken bir odaya kapatmayin birakin gezsin.. onun disinda daha cok kucuk oldugu icin oyuncu, bir kac ay sonra kalmaz ama bir an once karnesini cikartin..

Sahiplenmişken tabi ki günah değil
Ama kedinin biraz sana alışması lazim
Benim.kedim.de aynen böyleydi
Şimdi kuzu gibi çünkü alıştı ortamina

2 yaşında British’im var. Erkek. Aşırı sakin ve tembeldir. Bebeklikten beri öyle. Ayrıca çok da saygılıdır hoşlanmadığım şeyleri bilir ve yapmaz. Yaparsa gizli yapar. Yakalandığında suçlu bir ifade ile bakar surat ifademi ölçer.Eve gelenler kedimi görmeden evde kedi olduğunu bile anlamaz. En en en ufacık tırmalaması ısırması yoktur. Fakat çok da cana yakın değil kendi halinde. Tabi ben onu hamur gibi yoğurup seviyorum Kucak kedisi değil kesinlikle. En fazla ayak ucumda uyur. Lazer tutsam ona bile çok zor tepki verir bi patisini sallar belki

Sokak kedileri gördüğüm kadarı ile daha hırçın, tırmalamaya meyilli. Geneli böyle yani. Fakat sevgileri, insana bağlılıkları daha fazla sanırım. Temas etmeyi seviyorlar.

Yavru kediler böyle manyak olur. Biraz büyüyüp akıllanınca bu delilikleri geçer. Kedide bir anormallik yok. Tipik azman yavru kedi. Gördüğü her şeye dişlerini geçirir arka patilerle benim “fıtı fıtı” dediğim hareketi yapar. Akıllarınca avlanıyorlar herhalde. Salaklar :KK53:

Bizimki de böyleydi beni canımdan bezdirirdi. 3 koltuk yüzü eskittim. Artık alıştım. Parçalanmış koltuk yüzlerimi sever oldum. Façalı kollarımı da :halay:Kendisi büyüdü akıllandı daha ağırbaşlı bir kedi oldu. Hala gerizekalı gibi davrandığı oluyor. Ben de onunla birlikte gerizekalı gibi davranmaya başlıyorum. Dünyalara değişmem.

Sonuç olarak az dişini sıkarsan bu zorluklar geçer, güzel bir arkadaşın olur. Yok eğer yapamıyorum dersen de (olabilir, herkes evcil hayvan bakamayabilir) günaha girmezsin. Yeter ki güvenilir, iyi bir eve emanet et.

Bu arada küçük bir not, sokakta bulduğumuz yavruları hemen alıp eve götürmemek gerekiyor. Özellikle ufakları. Önce bir gözlem yapıp, annelerinin olmadığına emin olmak lazım. Eminim birçok anne kedi döndüğünde yavrusunu bulamayıp bunalıma giriyordur.

Tay tüyü kumasina zarar veremiyorlar sadece bizimde bir koltugu mahvetti süngeri gözüküyor ama tay tüyü kadifemsi olan kumasa hiçbirşey yapamadı. :halay:

Kedilerin hepsi farkli oluyor sanirim. onlarin da insanlar gibi huyu suyu karakteri oluyor demek ki.bizim iki kedimiz var birisi cok sakin hic bir seye zarar vermez oyle yer icer uyur ama digeri cok fena.yeni aldigimiz deri sandalyelerin her yerini tirmaladi mahvetti.yatagimdan gitmez zaten nevresimi tiftik tiftik etti.sabaha kadar bas ucumda uyur ama beni uyutmaz asla baska bir yerde uyumaz odaya almazsak kapinin onunde miyavlar kapiyi calar patisiyle:) simdi de tepemde mayisiyor hatta :)

Tay tüyü kumasina zarar veremiyorlar sadece bizimde bir koltugu mahvetti süngeri gözüküyor ama tay tüyü kadifemsi olan kumasa hiçbirşey yapamadı. :halay:
Evet benimde oturma odam tay tüyü çok rahatım. Fakat salonum keten gibi. Birkaç defa gördüm tam tırnak atılası kumaşı. Gözümün önünde sandalyeye girişmişti. Bende yasak koydum salona girmek yasak bizde

Evet benimde oturma odam tay tüyü çok rahatım. Fakat salonum keten gibi. Birkaç defa gördüm tam tırnak atılası kumaşı. Gözümün önünde sandalyeye girişmişti. Bende yasak koydum salona girmek yasak bizde
Dimi. Halleder valla firsat bulsa . Iyi yapmissiniz salona yasak koyarak. Guven olmaz ki bunlara
Arkanizi bir donersiniz kaşla goz arasinda yapışmış perdeye ya da koltuga :halay:

bence kalsın kedi sizde zaten büyüyünce daha sakin oluyorlar.kısırlaştırmanız şart yoksa evi birbirine katarlar.benim kuşlarım var iki tane onlar da terminatör gibi evde terör estiriyorlar.kafese kapatmaya karşıyım bu nedenle sürekli salıklar.misafir gelince ona saldırıyorlar ondan eve fazla misafir de almıyorum.insanlar kafese kapat bunları diyor tabi öyle bir saldırıyorlar ki sanki köpek.

Kediler insanların duygularını anlayabilir. Siz başta alışamadım dediniz ama sanırım yorumlardan sonra bakış açınızı biraz daha genişlettiniz, sonrasında fark ettiyseniz kediniz de size yanaşmaya başlamış.
Erkek kedi ne yazık ki ilk 6-7 ay çok enerjik oluyor. Kolumda az diş izi yok. O yüzden özellikle bu dönemlerde 15'er dakikalık periyotlar halinde onunla oyun oynarsanız davranışlarında biraz azalma olacaktır. Ama biraz.
Bir de kedi kızmaktan asla anlamaz. Hayır'ı öğrenir. İstemediğiniz bir şey olduğunda çok abartılı olmayan bir yükseklikte hayır derseniz bir süre sonra hayır dediğiniz şeyleri bıraktığını fark edersiniz. Ama başka bir komut öğretemezsiniz. Gel kızım/oğlum dersin canı isterse gelir. Sevmek istersin canı isterse sevdirir istemezse ya ısırır ya yanından kalkar gider.
Erkek kediyse kesinlikle kızgınlığa girmeden kısırlaştırın. Ben o hataya düştüm ve evde koku bırakmadık oda kalmadı. Daha yeni kısırlaştırdık korkuyla bekliyorum acaba koku bırakmaya devam eder mi diye. Kesinlikle veteriner ne zaman uygun derse o zaman kısırlaştırın, beklemeyin.
Bir de sanıyorum Tekir kediler biraz daha hareketli oluyorlar. Ama bunları gözünüz görmeyecek kadar onu çok seversiniz.
Çocuğum gibi.

Kediler bazen sebepsiz yere kötü davranıp sonra aniden sevmeye karar verebiliyorlar. Erkek arkadaşımın kedisi benden nefret ediyordu. Oyun oynamaya çalışırdım ısırırdı, bacaklarımı kollarımı tırnak iziyle doldurdu. Sonra mutsuz olduğum bir gün beni sevmeye karar verdi sanırım geldi karnımın üstünde yattı akşam boyu. :KK70:
Eşyalara zarar vermeye gelince, kediler meraklı hayvanlar bi yerleri karıştırmayı severler. Eşyaları belirli yerlerde istifleme gibi huyları olabiliyor. Zarar verebileceği şeyleri ortadan kaldırın, çekmeceleri açmayı biliyorsa çocuk kilidi kullanın. Tırmalama huyu varsa tırmalama oyuncağı alın. Ve en önemlisi kumunu temiz tutun, kum kirli olunca sinirlenip evi mahvediyorlar. Bizimkinin kum kirli olunca direkt yatağa işemek gibi bir huyu var. :confused:

Yine de sahiplendirmek isterseniz sahiplendirin tabii. Ama verdiğiniz aileye dikkat edin lütfen. Bir köşede mutsuz olmasın yavrucak.

Hiç burdakilerin kediler böyledir diye uydurup söylediklerine bakma ve inanma.Hiç böyle olmayan kediler de var.Kedi sevdiği sahibine tıslamaz dövülmedikçe ya da eziyet görmedikçe.Sevdiği sahibini tırmalayarak uyandırmaz. Oyun sırasında tırmalar oynar o kadar. Gayet uysal da çok kedi var.Özellikle cins kedilerin çoğu uysal ama tekirler hala çok vahşi.
Benim kedim bana tıslıyordu.canı isteyince ısırıp kanatıyordu.kucağımda kendini bir saat okşatıp kalkarken ısırıp gidiyordu.dövmek ya da eziyet etmek ne kelime.hiç bir sebep için bir kere dahi azarlamışlığım yoktur.canımdan çok sevdim.kalp hastalığından kaybettim.üzüntüden öldüm bittim.yemedim içmedim tam dört gün.onun karakteri öyleydi.şimdikilere de aynı davranıyorum.onlar çok uslu.yaratılış bu

Sokakdaki hayvanı sahiplenmek ne güzel ya bi veterinere götürüp destek alabilirsiniz , bn de muhabbet kuşu vardı konuşmadı çok ses çıkarıyor du yem alırken dükyan sahip anlattım kuş çılgın die bana dedi ki getir ben sana 5₺ farkla yavru verim güzel bakdım kafeslere bir sürü kuş kafesler pislik içinde adama dedim günah bu ne burda kuşu paralar bunlar die değişmemiştm hayvan sevgisi güzel bişe Allah olmayanlara da versin ❤️

Back
X