Kedimin ağzı iğrenç kokuyor

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
9.185
48.921
548
Merhaba herkese, tekir cinsi 2.5 yaşında bir kedim var. Aşıları tam dişinde de problem yok ama ağzı çok kötü kokuyor bazen kucağımıza gelip kendini yaladığında falan aşırı geliyor koku. Royal canin kısır kedi maması yiyor mamadan olabilir mi diye düşündük. Böyle bir şey yaşayan var mı yardımcı olabilir misiniz?

nedensiz olmaz, dişlerinde tartar ve diş eti sorunu olabilir veya başka bir sağlık sorunu olabilir, veterinere götürmelisiniz.

Senede bir, hatta bazen 6 ayda bir diş bakımı yaptırıyorum köpeğime. Diş taşları ve tartarları bir makineyle temizleniyor. Ama bu kokudan asla kurtulamadık. Kuru mama da yese kokuyor, yumuşak gıda da yese kokuyor. Bazen suratıma doğru esniyor ki gözüm kararıyor. Ben artık normal karşılıyorum ve boyun eğiyorum bu duruma. Bu arada hiç bir sağlık sorunu yok.
Sebebini bulursanız beni de etiketleyiverin.

Senede bir, hatta bazen 6 ayda bir diş bakımı yaptırıyorum köpeğime. Diş taşları ve tartarları bir makineyle temizleniyor. Ama bu kokudan asla kurtulamadık. Kuru mama da yese kokuyor, yumuşak gıda da yese kokuyor. Bazen suratıma doğru esniyor ki gözüm kararıyor. Ben artık normal karşılıyorum ve boyun eğiyorum bu duruma. Bu arada hiç bir sağlık sorunu yok.
Sebebini bulursanız beni de etiketleyiverin.
Eşim vete götürdü hiç bir sorun yok demiş ama koku hala var inanın çözemedim ben de bazen yanıma yatıp yalanıyor midem bulanıyor resmen kokudan

Merhaba herkese, tekir cinsi 2.5 yaşında bir kedim var. Aşıları tam dişinde de problem yok ama ağzı çok kötü kokuyor bazen kucağımıza gelip kendini yaladığında falan aşırı geliyor koku. Royal canin kısır kedi maması yiyor mamadan olabilir mi diye düşündük. Böyle bir şey yaşayan var mı yardımcı olabilir misiniz?
Üç ihtimal var. Ya mamadan dolayı kokuyor, ya dişlerinde çürük var, ya da felv var. Ilkinin çözümü kolay, mamayı değiştirirsiniz. Ikinci de zor değil, veterinerler diş bakımı yapıyorlar. Üçüncü malesef en zoru, felv tedavisi yok.
Benimkinin de ağzı kokuyordu felv pozitif cıktı. Bağışıklık destekleyici iğne yaptırıyoruz 6 ayda bir. Şu an 7 yaşında minnoşum😍

Üç ihtimal var. Ya mamadan dolayı kokuyor, ya dişlerinde çürük var, ya da felv var. Ilkinin çözümü kolay, mamayı değiştirirsiniz. Ikinci de zor değil, veterinerler diş bakımı yapıyorlar. Üçüncü malesef en zoru, felv tedavisi yok.
Benimkinin de ağzı kokuyordu felv pozitif cıktı. Bağışıklık destekleyici iğne yaptırıyoruz 6 ayda bir. Şu an 7 yaşında minnoşum😍
Ona nasıl bakılıyor. Ya maalesef ben çok küçük bir yerde yaşıyorum merkeze uzaklık baya var burdaki vete götürüyoruz mecbur. Mama da royal canin kısır kedi maması kullanıyorum bi ara ND'ye geçmeyi düşündüm acaba farkeder mi bilmiyorum

Siz böyle yazınca panik yaptım hemen baktım internetten koku dışında başka belirti yok sizin kedinizde hangi belirtiler vardı

Ona nasıl bakılıyor. Ya maalesef ben çok küçük bir yerde yaşıyorum merkeze uzaklık baya var burdaki vete götürüyoruz mecbur. Mama da royal canin kısır kedi maması kullanıyorum bi ara ND'ye geçmeyi düşündüm acaba farkeder mi bilmiyorum
Royal canin piyasadaki en iyi mamalardan. Kedinizden kan alıp test yapıyorlar öyle anlaşılıyor. Ama diştense muayenede anlaşılır.

Siz böyle yazınca panik yaptım hemen baktım internetten koku dışında başka belirti yok sizin kedinizde hangi belirtiler vardı
Ağzının içinde yaralar vardı. Zaten kokuyu yaralar yapıyormuş. Mama yerken bağırıp kaçıyordu. Halsizdi. Biz öyle anladik.

Ağzının içinde yaralar vardı. Zaten kokuyu yaralar yapıyormuş. Mama yerken bağırıp kaçıyordu. Halsizdi. Biz öyle anladik.
Gayet iştahı yerinde kilosu iyi bir kedi ağzını da açtığında kontrol ediyorum her seferinde yara falan gözükmüyor

Gayet iştahı yerinde kilosu iyi bir kedi ağzını da açtığında kontrol ediyorum her seferinde yara falan gözükmüyor
Muhtemelen dişlerindendir o zaman. Diş temizliğini veterinerler yapıyor öyle çok meşakkatli bir işlem değil.

Muhtemelen dişlerindendir o zaman. Diş temizliğini veterinerler yapıyor öyle çok meşakkatli bir işlem değil.
Merkeze gittiğimiz ilk fırsatta götüreyim o zaman. Teşekkür ederim

Benim kedimde de hafif bir ağız kokusu var bazen artıyor bazen çok azalıyor. Veteriner bir sorun görmedi bugüne kadar.
Ben de yemden diye düşünüyorum açıkçası, çünkü doğduğundan beri yanımızda hemen hemen bütün aşıları ve aylık bakımları yapılıyor.

Eşim vete götürdü hiç bir sorun yok demiş ama koku hala var inanın çözemedim ben de bazen yanıma yatıp yalanıyor midem bulanıyor resmen kokudan
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki 😂😂😂😂 bu koku malesef geçmiyor diş ve midesinde bi sıkıntı yoksa koku için sadece nane aromalı ödül mamaları önerebilirim kediler için de uygun muhtemelen küçük 1 lokmalık ödüller çünkü, aldığınız petshopa sorarsınız bir nebze işe yarıyor deneyin derim.

Kardeşimin kedisinde aynı sorun vardı. O dönem pro plan yiyordu. Mamasını değiştirmesini söyledik. N&d ye geçti koku gitti. Bizim kendi kedimiz doğduğundan beri n&d yiyor. Ağzı bildiğiniz tarçınlı süt gibi kokuyor. Ağzını filan öpüyorum bal veledin

Kediniz daha küçükmüş ama böbrek yetmezliğinde de ağız kokusu oluyor. Bunun yanı sıra çok fazla su içme de eşlik edebiliyor. Bir de, lilyum çiçeği ciddi tehlike kediler için, akut böbrek yetmezliğine sebep oluyormuş o da. Biz böbrek yetmezliği ile mücadele ettiğimiz için ve diğer mesajlarda bahsedildiğini için yazmak istedim.
Çok basit ve kolay çözülebilir bir durum da olabilir, ama madem dikkatinizi çekmiş bir veterinerinizle görüşseniz iyi olur bence.

Ağız kokusu iç organlarında sorun yoksa içtiği suya katılan sulu çözeltiler var onlarda işe yarıyor. Dişini fırçalayabilirseniz bunu da denemenizde fayda var. En azından diş taşı falan oluşmuşsa bunu önlemeye çalışırsınız.

Bunun için ağız bakım ürünleri satılıyor.Netten araştırın.

Back
X